fbpixel

Search icon
Search
FACE & BODY

Έχετε ερεθισμούς στο πρόσωπο; Ανακαλύψτε το συστατικό που θα τους καταπολεμήσει

Απευθείας από την Aνατολή


Έχετε ερεθισμούς στο πρόσωπο; Ανακαλύψτε το συστατικό που θα τους καταπολεμήσει

Αποτελεί αναμφίβολα ένα από τα δημοφιλέστερα skincare trends της χρονιάς και συγκαταλέγεται ανάμεσα στα πιο εξεζητημένα προϊόντα που λατρεύουν οι gurus της φροντίδας του δέρματος. Η ασιατική σεντέλα, ή αλλιώς gotu kola ή pennyworth είναι ένα θεραπευτικό βότανο από τις βαλτώδεις περιοχές της Ασίας και ήρθε για να μείνει. Η καλλυντική της δύναμη προέρχεται από τη φύση και σίγουρα δεν αποτελεί μια νέα ανακάλυψη. Προερχόμενη από τους λαόυς της Νοτιοανατολικής Ασίας και της Αμερικής η Centella asiatica, χρησιμοποιείται εδώ και αιώνες σε παραδοσιακά σκευάσματα επούλωσης και σε θεραπείες του δέρματος. 

lampero-derma-glowing.jpg

Σήμερα αποτελεί βασικό συστατικό σε πολλά καλλυντικά ανάπλασης και αντιγήρανσης και γίνεται ο σύμμαχος σας στην προσπάθεια για μια υπέροχη, glowing επιδερμίδα. 

Όλα όσα την ξεχωρίζουν

Αμινοξέα, αντιοξειδωτικά, β-καροτίνη και λιπαρά οξέα δημιουργούν τον τέλειο συνδυασμό που θα κάνει το δέρμα σας να λάμψει. Σε αυτά τα συστατικά προστίθενται οι πολυσακχαρίτες, τα φλαβονοειδή και η νιασιναμίδη κάνοντας το συνδυασμό ακόμη πιο αποτελεσματικό. Όλα αυτά συμβάλουν στην πρόληψη των σημαδιών της πρόωρης γήρανσης, ενδυναμώνουν το φραγμό της επιδερμίδας και αυξάνουν την ενυδάτωση. Πιο συγκεκριμένα για εσάς που έχετε ξηρό και ερεθισμένο δέρμα μπορεί να αποτελέσει την τέλεια λύση. Έχει αποδειχτεί πως συμβάλει καταλυτικά ακόμη και στο έκζεμα που σχετίζεται με την ξηροδερμία και την ψωρίαση. Σε αυτά είναι σημαντικό να αναφερθεί και ο ρόλος της στην προαγωγή της μικροκυκλοφορίας αλλά και στην ενίσχυση του κολλαγόνου. 

eye-cream-for-blog-1.jpg

Σφριγηλότητα και ελαστικότητα στο max.

Δύο μοναδικά συστατικά με ιδιαίτερη σημασία

Μιλώντας επιστημονικά και φέρνοντας σε ευρωπαϊκά μέτρα αυτό το μοναδικό συστατικό της ασιατικής skincare ρουτίνας, είναι βέβαιο πως και εσείς θα θέλετε να ανακαλύψετε τι είναι αυτό που το κάνει να ξεχωρίζει. Το madecassoside καθώς και το asiaticoside είναι τα στοιχεία που του χαρίζουν όλα τα μοναδικά του οφέλη. Το πρώτο αποτελώντας ένα τριτερπένιο με ισχυρή αντιφλεγμονώδη και καταπραϋντική δράση, κάνει τη σεντέλα κατάλληλη για επιδερμίδες με ακμή. Σε αυτές του τις ιδιότητες προστίθενται και οι επουλωτικές καθώς και οι αντιγηραντικές δράσεις. Τέλος βοηθάει στη μείωση των φλεγμονών που ταλαιπωρούν το δέρμα αλλά και ενισχύει την κυτταρική ανανέωση όντας αυτό που επιτυγχάνει την παραγωγή του κολλαγόνου. 

Το asiaticoside ανήκει και αυτό στην κατηγορία των τριτερπενίων που ενεργοποιούν την αντιγήρανση και προάγουν την αναζωογόνηση και την σημαντική σφριγηλότητα. Είναι σημαντικό να αναφερθεί πως μετά από μελέτες έχει αποδειχτεί πως η χρήση 12 εβδομάδων κρίνεται ως το σημείο που μπορείτε να αρχίσετε να βλέπετε τη διαφορά. Όσο για τις πιο έντονες αλλαγές, αυτές έρχονται στους έξι μήνες. 

Όσα επιπλέον πρέπει να γνωρίζετε

sunscreens3.jpg

  • Βοηθά στην επούλωση των κοψιμάτων και των ουλών και στην αντιμετώπιση του χαλαρωμένου δέρματος.
  • Ανακουφίζει από τους πόνους και τις κοκκινίλες.
  • Βοηθά στην καλή κυκλοφορία του αίματος στα κουρασμένα πόδια.
  • Χρησιμοποιείται σαν μάσκα για την τόνωση των μαλλιών.
  • Έχει αντιβακτηριδιακή, αντιφλεγμονώδη, αντιοξειδωτική, τονωτική και διουρητική δράση. 
  • Χρησιμοποιείται ως αναζωογονητικό του νευρικού συστήματος με δράση στη μνήμη και τις πνευματικές δεξιότητες.
  • Βοηθάει σε περιπτώσεις κιρσών και φλεβικών κυκλοφορικών προβλημάτων.
  • Υποστηρίζει την ικανότητα του σώματος να προσαρμοστεί στο προσωρινό άγχος. 
  • Μπορεί να γίνει έγχυμα αν την αφήσετε σε βραστό νερό, 1 κουταλακι του γλυκού για μια κούπα για περίπου 8-10 λεπτά.
  • Κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης και του θηλασμού θα πρέπει να αποφεύγεται.

1

Eye cream

Age-Repair Eye Cream: Tetra-Peptide, Centella, Grown Alchemist, Hondos Center BUY ME

2

Repairs the skin

Centella Sensitive Cica Cream, Kiiehl's, Attica BUY ME

3

Rich composition

Moisture Surge Intense, Clinique, Attica BUY ME

4

Light composition for after shaving

Sensitive Force After Shave Pump, Biotherm, Attica BUY ME

5

CC power

CC Eye À La Centella Asiatica, Erborian, Sephora BUY ME