fbpixel

Search icon
Search
MAKE UP

Dream Girl: Tο νέο micro-highlighting Hack που όλο το TikTok λατρεύει

Αποκτήστε πραγματική λάμψη


Dream Girl: Tο νέο micro-highlighting Hack που όλο το TikTok λατρεύει

Λίγες beauty φράσεις θα τραβήξουν την προσοχή σας, όπως το "highlight, sculpt, και το glow". Έτσι, ενώ αρκετά trends κυκλοφορούν εμείς πάθαμε obsess με το Microhighlighting Hack. Η τεχνική που είναι γνωστή ως "Dream Girl", στο TikTok όπου έχει γίνει viral, ανασηκώνει το πρόσωπο σας σε όλα τα δυνατά σημεία και με ελάχιστα βήματα σας κάνει να λάμπετε. Έτσι, συγκεντρώσαμε τα απαραίτητα βήματα αλλά και τα κατάλληλα προϊόντα που θα σας βοηθήσουν να πετύχετε το απόλυτο αποτέλεσμα.

327732006-725206462638498-6834499950132122111-n.jpg
@hoskelsa

Τι ακριβώς είναι το Microhighlighting;

Το microhighlighting, που ονομάζεται και τεχνική highlighting "Dream Girl" αφού έγινε viral στο TikTok, είναι ουσιαστικά μια τεχνική που βοηθά το πρόσωπο να φαίνεται πιο ανορθωμένο. Ενώ τα περισσότερα microhighlighters χρησιμοποιούν ένα λευκό μολύβι για να αποκτήσουν την εμφάνιση, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και άλλα προϊόντα. Μπορείτε να έχετε το αποτέλεσμα που θέλετε με κρεμώδη ή υγρά highlighters ή concealer. Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι το λευκό δε λειτουργεί σε όλες και έτσι μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια απόχρωση που να συμπληρώνει τον τόνο του δέρματος σας. Εάν προτιμάτε μια ματ εμφάνιση, τότε χρησιμοποιήστε μολύβι μία έως δύο αποχρώσεις πιο ανοιχτό από τον φυσικό τόνο του δέρματός σας για να τονίσετε χωρίς λάμψη ή αλλιώς επιλέξτε ένα concealer

Προτιμάτε ένα μείγμα ματ και λάμψης;

Χρησιμοποιήστε concealer όπου θέλετε το τελείωμα να είναι ματ και highlighter σε σημεία που θέλετε περισσότερη λάμψη. Δεν υπάρχουν συγκεκριμένοι κανόνες - όλα έχουν να κάνουν με αυτό που σας κάνει να νιώθετε και να φαίνεστε καλύτερα. Δοκιμάστε μερικές αποχρώσεις σε διάφορα φινιρίσματα για να δείτε ποιες λειτουργούν καλύτερα. Γίνετε δημιουργικοί και διασκεδάστε.

312217375-1107340709910110-7294529311833180138-n.jpg
@carla_araujom

1. Κάντε «χαρτογράφηση»

Αφού εφαρμόσετε το foundation, το περίγραμμα και το bronzer σας, μπορείτε να «χαρτογραφήσετε» τις περιοχές που θέλετε να κάνετε microhighlight στο πρόσωπο. Επιλέξτε ένα κρεμώδες προϊόν και «παίξτε» με ευέλικτες αποχρώσεις. Ξεκινήστε τοποθετώντας το highlighter στις εσωτερικές γωνίες των ματιών, κάτω από το φρύδι, κάτω από τη μύτη και με μια ανοδική κίνηση στη γωνία του στόματος. Μπορείτε επίσης να τοποθετήσετε ένα highlighter στις εξωτερικές γωνίες των ματιών και οπουδήποτε αλλού θέλετε να δημιουργήσετε ένα lift. Το ιδανικό με το microhighlighting είναι ότι μπορείτε να το προσαρμόσετε στις συγκεκριμένες ανάγκες σας.

2. Blend and Set

Είτε χρησιμοποιείτε τα δάχτυλά σας, τα πινέλα μακιγιάζ ή ένα σφουγγάρι, είναι σημαντικό να σημειώσετε ότι το προϊόν πρέπει να αναμειχθεί καλά, επομένως χρησιμοποιήστε όποιο εργαλείο θα σας δώσει τα καλύτερα αποτελέσματα. Αν θέλετε να χρησιμοποιήστε τα χέρια σας πρώτα ζεστάνετε τις παλάμες των χεριών σας και πιέστε το προϊόν στο δέρμα, ώστε να φαίνεται πιο ζωντανό. Σε άλλη περίπτωση ψεκάστε λίγο σπρέι ενυδάτωσης πάνω στο πινέλο και βάλτε στη συνέχεια το υγρό προϊόν πάνω του έτσι ώστε το microhighlight να φαίνεται σαν να είναι φυσικό μέρος του δέρματος. Εάν χρησιμοποιείτε concealer ή μολύβι, μπορεί να διαπιστώσετε ότι τα πινέλα ή τα σφουγγάρια λειτουργούν καλύτερα με ανάμειξη. Όλα εξαρτώνται από τη συνοχή και την υφή του προϊόντος. 

3. Τελικό Look

Αν και εσείς προτιμάτε ένα μείγμα από ματ και αστραφτερά φινιρίσματα, ανακάτεψτε δύο προϊόντα για το τελικό αποτέλεσμα. Διατηρήστε το λαμπερό φινίρισμα, για την περιοχή πάνω από τα ζυγωματικά και για το κέντρο των βλεφάρων. 

 Intense Gold

Intense Gold

Teint Idole Ultra Wear Highlighter Stick, Lancôme, Attica

BUY ME
 Iconic texture

Iconic texture

Icoconic Glow Highlighter, L'Oreal Paris, Hondos Center

BUY ME
 Liquid Highlighter

Liquid Highlighter

Positive Light, Rare Beauty, Sephora

BUY ME