fbpixel

Search icon
Search
Δόθηκε στη δημοσιότητα η φωτογραφία και η πρόσκληση για την ημέρα στέψης του Βασιλιά Καρόλου
PEOPLE & MOMENTS

Δόθηκε στη δημοσιότητα η φωτογραφία και η πρόσκληση για την ημέρα στέψης του Βασιλιά Καρόλου

Ό,τι άλλο γνωρίζουμε μέχρι στιγμής


Η μεγάλη μέρα της στέψης του Βασιλιά Καρόλου και της Βασιλικής συζύγου Camilla πλησιάζει. Όσο πλησιάζουμε όλο και πιο κοντά στην 6η Μαΐου, το παλάτι του Buckingham θα δημοσιεύει περισσότερες πληροφορίες για το τι πρόκειται να συμβεί εκείνη την ημέρα. Μάλιστα, εχθές έδωσε στη δημοσιότητα ένα κομψό νέο πορτρέτο του μονάρχη και της συζύγου του ενόψει της σημαντικής αυτής εκδήλωσης. Μαζί με την ιστορική φωτογραφία της στέψης, το Παλάτι αποκάλυψε επίσης το σχέδιο για τις προσκλήσεις και την ταυτότητα των τιμητικών σελίδων του βασιλιά και της βασίλισσας- μια ανακοίνωση που περίμεναν με ανυπομονησία οι royal fans. 

embargo-coronation-invite-040423-strictly-embargoed-until-2200hrs-tuesday-4th-april-2023-the-king-and-the-queen-consort-credit-hugo-burnand-copy-1.webp
Η φωτογραφία του βασιλικού ζεύγους για τη στέψη

Οι προσκλήσεις για τη στέψη σχεδιάστηκαν από τον Andrew Jamieson, καλλιτέχνη και «Αδελφό» της Συντεχνίας Εργατών Τέχνης, της οποίας ο Βασιλιάς Κάρολος είναι επίτιμο μέλος. Το Παλάτι εξήγησε ότι «Το πρωτότυπο έργο τέχνης για την πρόσκληση ζωγραφίστηκε στο χέρι με ακουαρέλα και γκουάς και το σχέδιο, το οποίο θυμίζει το έμβλημα της στέψης, θα αναπαραχθεί και θα τυπωθεί σε ανακυκλωμένο χαρτί, με λεπτομέρειες από χρυσό φύλλο αλουμινίου». Στο σχέδιο περιλαμβάνεται «Το μοτίβο του Πράσινου Ανθρώπου, μια αρχαία φιγούρα από τη βρετανική λαογραφία, που συμβολίζει την άνοιξη και την αναγέννηση, για να γιορτάσει τη νέα βασιλεία». Η μορφή του Πράσινου Ανθρώπου απεικονίζεται «στεφανωμένη με φυσικό φύλλωμα» και αποτελείται από «φύλλα βελανιδιάς, κισσού και ιπποφαούς, καθώς και τα εμβληματικά λουλούδια του Ηνωμένου Βασιλείου».

embargo-coronation-invite-040423-strictly-embargoed-until-2200hrs-tuesday-4th-april-2023-the-coronation-invitation-credit-buckingham-palace.webp
Η πρόσκληση της στέψης

Το περίπλοκο σχέδιο κατά μήκος του περιγράμματος της πρόσκλησης είναι εμπνευσμένο από ένα «βρετανικό λιβάδι με αγριολούλουδα» και περιλαμβάνει «κρίνο της κοιλάδας, καλαμποκιές, άγριες φράουλες, τριαντάφυλλα, καμπανούλες και ένα κλαδάκι δεντρολίβανο για ανάμνηση, μαζί με άγρια ζώα, όπως μια μέλισσα, μια πεταλούδα, μια πασχαλίτσα, ένα σπουργίτι και ένα κοκκινολαίμη». Τα λουλούδια είναι ομαδοποιημένα σε τριάδες, «υποδηλώνοντας ότι ο Βασιλιάς γίνεται ο τρίτος μονάρχης του ονόματός του». Ένα λιοντάρι, ένας μονόκερος και ένα αγριογούρουνο εμφανίζονται επίσης ανάμεσα στα λουλούδια, μια αναφορά στα «οικόσημα των Μεγαλειότητων τους», ενώ τα οικόσημα της βασιλικής συζύγου «περικλείονται τώρα από την περικνημίδα, μετά την εγκατάστασή της ως βασιλικής κυρίας του Ευγενέστατου Τάγματος της Περικνημίδας το περασμένο καλοκαίρι». Σ' αυτό το σημείο να αναφέρουμε ότι το Ευγενέστατο Τάγμα της Περικνημίδας είναι ένα Ιπποτικό Τάγμα, το οποίο αρχικά δημιουργήθηκε στη μεσαιωνική Αγγλία και στις μέρες μας τα μέλη του προέρχονται από το Ηνωμένο Βασίλειο ή άλλα μέλη της Βρετανικής Κοινοπολιτείας. Αποτελεί το πρώτο τη τάξη τάγμα του Ηνωμένου Βασιλείου. 

1401002122.webp
Πρίγκιπας George της Ουαλίας

Όσον αφορά τις τιμητικές σελίδες της στέψης, σημαίνει ότι ο βασιλιάς και η βασιλική σύζυγος θα συνοδεύονται από τέσσερα νεαρά αγόρια κατά τη διάρκεια της τελετής, επιλεγμένα από το στενό οικογενειακό και φιλικό περιβάλλον του ζευγαριού, τα οποία «θα αποτελέσουν μέρος της πομπής μέσα στον κυρίως ναό του Αβαείου του Westminster». Οι τέσσερις «Σελίδες», δηλαδή τα τέσσερα αγόρια του Βασιλιά θα είναι ο μεγαλύτερος εγγονός του, ο Πρίγκιπας Γεώργιος, γιος του Πρίγκιπα και της Πριγκίπισσας της Ουαλίας, ο Λόρδος Oliver Cholmondeley, γιος του Μαρκησίου και της Μαρκησίας του Cholmondeley, ο Master Ralph Tollemache, γιος του Edward και της Sophie Tollemache, και ο Nicholas Barclay.

Οι τιμώμενοι ακόλουθοι της βασίλισσας θα είναι οι εγγονές της, Gus και Louis Lopes, γιοι της Laura (το γένος Parker Bowles) και του Harry Lopes- ο Freddy Parker Bowles, γιος του Tom Parker Bowles και της Sara Buys- και ο δισέγγονος της Camilla, Arthur Elliot, γιος του Ben και της Mary-Clare Elliot.

Πηγή: Tatler