fbpixel

Search icon
Search
Η πρώτη επίσημη εμφάνιση της Kate Middleton ως Πριγκίπισσα της Ουαλίας
LIFE & CAREER

Η πρώτη επίσημη εμφάνιση της Kate Middleton ως Πριγκίπισσα της Ουαλίας

Οι royals υποδέχτηκαν τον Πρόεδρο της Νότιας Αφρικής, Cyril Ramaphosa, στα ανάκτορα του Buckingham


Μια συνάντηση, αφιερωμένη στην Ειρήνη και τους στενούς δεσμούς ανάμεσα στη Μεγάλη Βρετανία και την Αφρική. Ο Βασιλιάς Κάρολος πραγματοποίησε χθες την πρώτη του κρατική επίσκεψη από τότε που ανέλαβε τα ηνία της βρετανικής μοναρχίας. Με την παρουσία των υπολοίπων royal μελών, υποδέχτηκε τον Πρόεδρο της Νότιας Αφρικής, Cyril Ramaphosa, στα ανάκτορα του Buckingham, οργανώνοντας μια λαμπερή και κομψή τελετή, ένα πολυάσχολο πρόγραμμα υποχρεώσεων, στο οποίο ο πρόεδρος Ramaphosa θα περνούσε χρόνο με ανώτερα μέλη της βασιλικής οικογένειας. Σημαντικό στιγμιότυπο στα πρώτα λεπτά της συνάντησής τους αποτέλεσε η επίκληση του Ramaphosa στη μνήμη και το έργο του Nelson Mandela, αποτίοντας φόρο τιμής στις αρμονικές σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών.

Η αρμονική συμμαχία

316464846-193927153201574-6777625818867706970-n.jpg
@royallyobsessedpodcast

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Reuters, ο Βασιλιάς Κάρολος, απευθυνόμενος στον εκλεκτό καλεσμένο του, έκανε λόγο για τη μεγάλη προσπάθεια της Βρετανίας να ενισχύσει τις σχέσεις της με τον μεγαλύτερο εμπορικό εταίρο της στην Αφρική, αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Η Νότια Αφρική, όπως και η Κοινοπολιτεία, ήταν πάντα μέρος της ζωής μου. Η μητέρα μου θυμόταν συχνά την επίσκεψή της το 1947, ένα χρόνο πριν γεννηθώ, όταν, από το Cape Town στα 21α γενέθλιά της, δεσμεύτηκε να αφιερώσει τη ζωή της στην υπηρεσία των ανθρώπων της Κοινοπολιτείας. Ως εκ τούτου, είναι ιδιαίτερα συγκινητικό και ξεχωριστό το γεγονός ότι είστε καλεσμένος μας σε αυτή την πρώτη κρατική επίσκεψη που φιλοξενούμε.»

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του ίδιου ενημερωτικού μέσου, ο Ramaphosa, απευθυνόμενος στους νομοθέτες στο κοινοβούλιο, εξήρε τους στενούς δεσμούς των δύο εθνών, οι οποίοι σφυρηλατήθηκαν στον απόηχο της δύσκολης κληρονομιάς της αποικιοκρατίας και του απαρτχάιντ. Κατά τη διάρκεια του κοινού επίσημου γεύματος, επικοινώνησε τις πρωτοβουλίες που μπορούν να αναληφθούν από την Κοινοπολιτεία υπό την ηγεσία της Αυτού Μεγαλειότητας του βασιλιά. 

kuznrgs5wnkinp6vegjfhc44fa.jpg
Kirsty Wigglesworth/Pool via REUTERS

Δήλωσε ότι θα θέσει την ιδέα να επιτραπεί σε περισσότερους νοτιοαφρικανούς φοιτητές να σπουδάσουν στη Βρετανία όταν συναντηθεί με τον πρωθυπουργό Rishi Sunak την Τετάρτη και πρόσθεσε ότι η αναδιάρθρωση της αγοράς ενέργειας της Νότιας Αφρικής για την καταπολέμηση της έλλειψης ενέργειας θα μπορούσε να προσφέρει ευκαιρίες συνεργασίας με βρετανικές εταιρείες, «Επιδιώκοντας αυτούς και άλλους δρόμους συνεργασίας, πιστεύω ότι θα καθορίσουμε τη σχέση μεταξύ της Νότιας Αφρικής και του Ηνωμένου Βασιλείου με νέους και συναρπαστικούς τρόπους», δήλωσε.

Η πρώτη επίσημη εμφάνιση της Kate Middleton ως Πριγκίπισσα της Ουαλίας

316530285-216022637534614-6271587066020983434-n.jpg

Τα κρατικά συμπόσια, αποτελούν κορυφαία στιγμή στο ημερολόγιο για κάθε βασιλικό παρατηρητή, καθώς είναι μία από τις σπάνιες περιπτώσεις στις οποίες οι βασιλικές γυναίκες φορούν τιάρες. Η πριγκίπισσα της Ουαλίας, Kate Middleton, η οποία έχει στη διάθεσή της πολλά ανεκτίμητα headpieces, επέλεξε την τιάρα Cambridge Lovers' Knot Tiara. Σύμφωνα με το "Tatler", το εντυπωσιακό κόσμημα συνδέεται στενά με την αείμνηστη Diana. Της δόθηκε στον γάμο της με τον πρίγκιπα Κάρολο το 1981, αλλά εκείνη το επέστρεψε στη βασίλισσα μετά το διαζύγιό τους. Το headpiece διαθέτει 19 μπαρόκ μαργαριτάρια και διαμάντια ροδαλής κοπής, τοποθετημένα σε κόμπους σε σχήμα καρδιάς.Το συνδύασε με ακόμη ένα κομμάτι συναισθηματικής αξίας, που ανήκε επίσης στην πριγκίπισσα, τα σκουλαρίκια με διαμάντια και μαργαριτάρια της Νότιας Θάλασσας.

Τα κοσμήματα συνδυάστηκαν εξαιρετικά με το κομψό cape dress σε λευκό χρώμα, διακοσμημένο με παγιέτες στους ώμους από έναν από τους αγαπημένους της σχεδιαστές, την Jenny Packham.

snapinstaapp-1080-316313486-1902580713421760-3232843748532103421-n-2.jpg

Κατά τη διάρκεια των πρωινών εκδηλώσεων, η ίδια έκλεψε τις εντυπώσεις με ένα υπέροχο πλισέ φόρεμα σε βυσσινί αποχρώσεις, συνδυασμένο με αντίστοιχου χρώματος γόβες.