fbpixel

Search icon
Search
Makeup Stories: Πώς θα κάνετε το foundation σας να διαρκεί όλη μέρα
FACE & BODY

Makeup Stories: Πώς θα κάνετε το foundation σας να διαρκεί όλη μέρα

Tips για να πετύχετε το ιδανικό αποτέλεσμα όπου και αν βρίσκεστε


Οι σύγχρονοι ρυθμοί ζωής και οι συνεχόμενα αυξημένες απαιτήσεις της καθημερινότητας μας δεν μας επιτρέπουν να ξοδεύουμε πολύ χρόνο για το make up και τη φροντίδα του προσώπου μας. Ωστόσο, είναι γεγονός πως σχεδόν όλες μας κατανοούμε πόσο απαραίτητο είναι το foundation στην every day life. Το πρόβλημα; Ότι αυτό -ιδιαίτερα όταν η θερμοκρασίες είναι υψηλές- συχνά διαλύεται ή ακόμη «λιώνει», κάνοντας την όψη του προσώπου μας τελικά να φαίνεται ανομοιόμορφη. Σκοπός μας λοιπόν, είναι να βρούμε τους τρόπους, για να αποφεύγεται αυτή η ανεπιθύμητη κατάσταση.

Συγκεντρώσαμε τα 6 μαγικά & σωτήρια tips, που θα σας βοηθήσουν να αποκτήσετε μια βάση, που θα διαρκεί όλη μέρα, όσες ώρες κι αν λείπετε από το σπίτι!

Αναμείξτε το foundation με το setting spray

Ως γνωστόν, το setting spray είναι το νούμερο 1 καλλυντικό, που μπορεί να χρησιμοποιήσει μια γυναίκα για να σταθεροποιήσει το μακιγιάζ της. Ωστόσο, τις περισσότερες φορές εφαρμόζεται μετά το τέλος του makeup look, για να «κλειδώσει» ό,τι έχετε δημιουργήσει. Αυτή τη φορά, όμως, μπορείτε να το τοποθετήσετε στο πρόσωπό σας με έναν διαφορετικό τρόπο, ώστε να πετύχετε τη μέγιστη δυνατή διάρκεια. Για παράδειγμα, ρίξτε λίγο από το setting spray σας στο προϊόν της βάσης σας και ανακατέψτε καλά τα δύο προϊόντα, για να αποκτήσετε ένα ομοιόμορφο μείγμα. Απλώστε το στο πρόσωπό σας με ένα νωπό σφουγγαράκι, για να δημιουργήσετε μια λεία όψη και είστε έτοιμες!

3-yfuRo.jpg

Χρησιμοποιήστε το setting spray ως primer

Μια ακόμη χρήση του setting spray, που δεν είναι ιδιαίτερα γνωστή είναι αυτή του primer, αφού με αυτόν τον τρόπο θα προετοιμάσετε το πρόσωπό σας με τον καλύτερο τρόπο, για να κρατήσει ανέπαφο το foundation σας για ώρες. Plus, με το συγκεκριμένο tip η επιδερμίδα θα δείχνει πιο υγιής, οι πόροι περιορίζονται και άρα η όψη γίνεται πιο ομοιόμορφη. Πρόκειται για μια συμβουλή, που μπορείτε να τηρήσετε ειδικά εάν έχετε ξηρό δέρμα ή έχετε μια bad skin day και χρειάζεστε ενυδάτωση και ξεκούραση.

Κάντε layering στο μακιγιάζ

Μετά το layering στη μόδα, σειρά έχει και η υιοθέτηση της συγκεκριμένης τεχνικής και στο μακιγιάζ, που θα σας χαρίσει την τέλεια, αλαβάστρινη υφή, με διάρκεια. Αυτό που μπορείτε να κάνετε, λοιπόν, είναι να απλώσετε όλα τα κρεμώδη προϊόντα και στη συνέχεια να περάσετε σε αυτά που είναι σε μορφή πούδρας. Συγκεκριμένα, ξεκινήστε κάνοντας cream contouring, έπειτα απλώστε το ρουζ και μετά το highlighter, που θα είναι εξίσου σε creamy μορφή. Στη συνέχεια, σετάρετε το μακιγιάζ σας με μια transluscent powder, δηλαδή πούδρα σε ελεύθερη μορφή, και ολοκληρώστε το μακιγιάζ σας με powdery προϊόντα για contouring, ρουζ και highlighter.

Βρέξτε το σφουγγαράκι σας με setting spray

Μέχρι πρότινος βρέχατε το σφουγγαράκι σας με νερό, προκειμένου να το χρησιμοποιήσετε, αλλά πλέον μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το θαυματουργό setting spray γι' αυτό. Μάλιστα, μπορείτε να εφαρμόσετε αυτή τη συμβουλή και για τα πινέλα σας, ειδικά εάν θέλετε να κάνετε πιο έντονη την απόδοση των προϊόντων σας.

1-qbqdY.jpg

Bonus: Εάν θέλετε να κάνετε το highlighter σας να δείχνει πιο έντονο, ψεκάστε το πινέλο σας με λίγο setting spray κι έπειτα χρησιμοποιήστε το προϊόν λάμψης σας! Θα εντυπωσιάσετε τους πάντες στο πέρασμά σας!

Μη βάζετε πούδρα σε σημεία που είναι λιπαρά

Εάν θέλετε ένα φυσικό και dewy αποτέλεσμα στο μακιγιάζ σας με διάρκεια, τότε θα πρέπει να αφήσετε για λίγο στην άκρη τις πούδρες, που όλες μας λίγο πολύ φροντίζουμε να εφαρμόζουμε στο πρόσωπό μας μετά από το foundation. Μάλιστα, εάν έχετε ανεπιθύμητα σπυράκια, που συσσωρεύουν μέσα τους σμήγμα και εμφανίζουν λιπαρότητα, τα οποία θέλετε να καλύψετε, τότε οπωσδήποτε να μη βάλετε πούδρα πάνω τους. Έχει την τάση να συσσωρεύεται γύρω τους και τα κάνει να φαίνονται πιο έντονα. Τελικά, μπορεί να εμφανιστούν κι άλλα breakouts και η όψη του προσώπου σας να χάσει τη λάμψη και την ομοιομορφία του.

Απλώστε πούδρα πριν το foundation

Πρόκειται για ένα κορεάτικο trend στον κόσμο της ομορφιάς, που πρέπει οπωσδήποτε να υιοθετήσετε, ειδικά εάν θέλετε αλαβάστρινη βάση, που θα διαρκέσει όλη μέρα. Απλώστε, λοιπόν, λίγη πούδρα ελεύθερης μορφής σε όλο το πρόσωπό σας, πριν κάνετε οτιδήποτε άλλο και στη συνέχεια περάστε κανονικά στην εφαρμογή του foundation. Το συγκεκριμένο tip, εκτός από διάρκεια θα κάνει το πρόσωπό σας να είναι πιο smooth και λείο.