fbpixel

Search icon
Search
Διακοπές και αλκοόλ: Έτσι θα αποφύγετε τις θερμίδες στα summer night out
WELLNESS

Διακοπές και αλκοόλ: Έτσι θα αποφύγετε τις θερμίδες στα summer night out

Δείτε πώς μπορείτε να τα καταφέρετε


Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού η κατανάλωση του αλκοόλ μπορεί να πραγματοποιηθεί απερίσκεπτα. Παρά το γεγονός ότι μπορεί να κάνατε τη δέουσα προσπάθεια να χάσετε εκείνα τα περιττά κιλά που επιθυμούσατε πριν τις διακοπές σας, τελικά υποκύπτετε περισσότερο από όσο θα θέλατε στις θερμιδικές «βόμβες», όπως τα cocktails και τα ποτά. Μην ανησυχείτε και μην καταπιέζεστε αφού υπάρχουν τρόποι για να αποφύγετε τις περιττές θερμίδες και στις διακοπές!

Ανακαλύψτε τους! 

Προτιμήστε το κρασί

alvaro-o-donnell-v0yqsqmb-mi-unsplash.jpg

Ένα ποτήρι κρασί είναι αυτό ακριβώς που θα σας προτείναμε! Οι wine lovers ξεχωρίζουν τη δροσιά που προσφέρει το λευκό, την πλούσια γεύση του κόκκινου, αλλά και το ροζέ για εκείνους που επιθυμούν τις πιο γλυκές γεύσεις. Μια διαδεδομένη επιλογή εκτός από τα παραπάνω είναι και η σανγκρία, που συνδυάζει το έντονο wine flavor και τη νοστιμιά των φρούτων. Μπορείτε, επίσης, να αραιώσετε το κρασί σας με λίγη σόδα, έτσι ώστε να απολαύσετε δύο ή και παραπάνω ποτήρια, χωρίς να αυξηθεί κατά πολύ ο αριθμός των θερμίδων. Άλλωστε, έρευνες έχουν αποδείξει ουκ ολίγες φορές πως ένα ποτήρι κρασί επί εβδομαδιαία βάση είναι ό,τι πρέπει για την ομαλή λειτουργία της καρδιάς!

Συγκεκριμένα cocktails

edward-howell-jns7ipdt4hq-unsplash.jpg

Καταλαβαίνουμε απόλυτα πόσο πολύ αγαπάτε τα cocktails, αλλά ακόμα κι εσείς πιθανόν να γνωρίζετε την ποσότητα των θερμίδων που περιλαμβάνουν. Κάθε τέτοιο ρόφημα μπορεί να αποτελείται από 500 θερμίδες τουλάχιστον, κάνοντας έτσι κατανοητό το πόση ποσότητα ζάχαρης μπορεί να περιέχει. Εξ ού και η τόσο γλυκιά γεύση που προσφέρουν. Φροντίστε, λοιπόν, να περιοριστείτε σε ένα μόνο ποτό σε περίπτωση που θέλετε να επιλέξετε ένα cocktail, χωρίς να το παρακάνετε με περισσότερα. Το ίδιο ισχύει και για την μπύρα, που εύκολα μπορεί να σας δημιουργήσει φούσκωμα και να σας γεμίσει με περιττές θερμίδες που δεν τις έχετε ανάγκη.

Μην παραλείψετε ένα mini snack

freddie-marriage-x9za3vjkigc-unsplash.jpg

Το να συνοδέψετε το ποτό σας με ένα snack είναι μια καλή επιλογή, ώστε να μη ζαλιστείτε και να μην σας πιάσει ξαφνικός πόνος στο στομάχι. Στην περίπτωση αυτήν, προτιμήστε τις ελιές που είναι αρκετά αλμυρές, εξισορροπώντας έτσι την ποσότητα του αλκοόλ που εισέρχεται στον οργανισμό σας. Καλό είναι να αποφύγετε τα πατατάκια και τη μεγάλη ποσότητα από ξηρούς καρπούς, διότι θα σας προσφέρουν το ακριβώς αντίθετο αποτέλεσμα από το ζητούμενο. Ό,τι καταναλώνεται με μέτρο, είναι και ο ορθότερος τρόπος για εσάς που προσέχετε το πώς τρέφεστε. Στα περισσότερα nights centers, θα βρείτε ποικιλία από φρούτα εποχής, λαχανικά και κριτσίνια, στα οποία πρέπει να εστιάσετε για να αποφύγετε τις ανεπιθύμητες αναγούλες, χαλώντας άσκοπα το κέφι και την καλή διάθεση.

Ποτέ νηστικοί

zino-de-groot-4xornjen4l0-unsplash.jpg

Ίσως ένα από τα σημαντικότερα λάθη στην παγίδα του οποίου οι περισσότεροι έχουμε πέσει! Μπορεί τα bars να είναι εξασφαλισμένα με mini τρόφιμα τα οποία πρέπει να τιμήσετε μαζί με το ποτό σας, αλλά δεν είναι ποτέ αρκετά σε περίπτωση που το προηγούμενο γεύμα σας ήταν πριν από πολλές ώρες. Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να παραλείπετε ένα ολοκληρωμένο γεύμα πριν το night out σας, έτσι ώστε να είστε εξοπλισμένοι με την απαραίτητη ενέργεια κατά τη διάρκεια μιας summer long βραδιάς. Ετοιμαστείτε και πριν φτάσετε στον προορισμό σας πραγματοποιήστε μια στάση σε κάποιο spot για φαγητό και απολαύστε το γεύμα σας, όσο κι αν βιάζεστε να ζήσετε μια ατελείωτη καλοκαιρινή νύχτα.

Alcohol free

sam-hojati-pb7ojwtnvu4-unsplash.jpg

Τι θα λέγατε για ένα δροσιστικό ρόφημα που θα μπορέσετε να απολαύσετε χωρίς ένοχες σκέψεις; Σε περίπτωση που αυτή η ιδέα φαντάζει για εσάς ακατόρθωτη, οφείλετε να γνωρίζετε πως εκεί έξω υπάρχει τεράστια ποικιλία ευχάριστων ποτών που μπορείτε να επιλέξετε, δίχως να βάλετε ούτε στιγμή στο μυαλό σας την υπερβολική ποσότητα αλκοόλ και τις extra θερμίδες. Άλλωστε, θεωρείται προτιμότερο να πάρετε αυτήν την ποσότητα των θερμίδων από κάτι φαγώσιμο, που θα σας κρατήσει κιόλας. Επιστρέφοντας, όμως, στην κατηγορία των alcohol free drinks, μπορείτε να παραγγείλετε κάποιο light αναψυκτικό, μια rum and diet cola που θα αντικαταστήσει την all time favorite coca cola, ένα scheweppes από γκρέιπφρουτ ή μια mimosa που δημιουργείται από τον mix χυμό πορτοκαλιού και λίγη σαμπάνια.