Κάθε busy γυναίκα έχει τη δική της βραδινή ιεροτελεστία. Είτε θέλετε να κάνετε ένα χαλαρωτικό spa στο σπίτι, είτε αυτή η ώρα είναι η κατάλληλη για το διαλογισμό σας, το μόνο σίγουρο είναι πως μετά από κάθε night routine θα πρέπει να απολαύσετε το γεύμα σας.
Εάν και για εσάς, λοιπόν, το μαγείρεμα είναι μια από τις αγαπημένες σας συνήθειες αλλά ο χρόνος που έχετε είναι πάντα περιορισμένος, τότε καλό θα ήταν να βρείτε μερικές έξυπνες λύσεις, που θα σας απαλλάξουν από την περιττή κούραση. Υγιεινές, γρήγορες και απόλυτα γευστικές οι παρακάτω συνταγές θα σας μετατρέψουν σε expert και φυσικά θα ενθουσιάσουν όποιον μοιράζεται μαζί σας αυτό το γεύμα.
Έτσι, το take away μπορεί για κάποιους να είναι η απάντηση σε κάθε κουραστική η μέρα, αλλά για εσάς έφτασε -επιτέλους η ώρα να πείτε ένα μεγάλο "όχι". Πειραματιστείτε, "παίξτε" με τα υλικά και δημιουργήστε πιάτα που θα θέλετε να γευτείτε ξανά και ξανά!
Βρώμη με φρούτα και ξηρούς καρπούς
Ένα μεγάλο μπολ με βρώμη, φρούτα και ξηρούς καρπούς αποτελεί την καλύτερη λύση για τις μέρες που τα επίπεδα της ενέργειας σας είναι χαμηλά. Ζεστό ή κρύο θα καταφέρνει πάντα να σας χορτάσει με τον πιο υγιεινό τρόπο!
Υλικά:
- 1 φλιτζάνι βρώμη
- 2 φλιτζάνια γάλα αμυγδάλου
- 1 κουταλάκι του γλυκού βανίλια
- καρύδια, σπόροι chia, ρόδια, νυφάδες καρύδας
Εκτέλεση: Σε μια κατσαρόλα, με χαμηλή φωτιά, προσθέστε τη βρώμη, το εκχυλίσματα βανίλιας και το γάλα αμυγδάλου και σιγοβράστε. Στη συνέχεια αποσύρετε και προσθέστε τα toppings.
Extra tip: κάντε λίγη ποσότητα παραπάνω και κρατήστε την για το πρωινό σας γεύμα.
Ψητή γλυκοπατάτα
Μπορείτε να ψήσετε στο φούρνο οποιαδήποτε στιγμή τις γλυκοπατάτες και να τις χρησιμοποιήσετε όταν θα είναι απαραίτητο. Διατηρήστε τις στο ψυγείο και προσθέστε τα υλικά που σας προτείνουμε παρακάτω. Αν και μερικές φορές λίγο βούτυρο και λίγο αλάτι είναι τα μόνα απαραίτητα.
Υλικά:
- 4 γλυκοπατάτες μεσαίου μεγέθους
- θρυμματισμένο κατσικίσιο τυρί
- 1 μπολ ρεβίθια
- ελαιόλαδο
- 1/2 φλιτζανιού σπόροι ροδιού
- 4 κούπες τεμαχισμένα ζαρζαβατικά
- 3 κ.σ. ταχίνι
- 1 κ.σ. μέλι
- αλάτι, μαύρο πιπέρι
- φρεσκοτριμμένο λεμόνι
Εκτέλεση: Προθερμάνετε το φούρνο στους 220 βαθμούς Κελσίου, τυλίξτε τις γλυκοπατάτες σε φύλλο αλουμινίου και αφήστε τις να ψηθούν για 1-1:30 ώρα. Αφαιρέστε τες από το φούρνο και αφήστε τες μέχρι να κρυώσουν. Εν συνεχεία τηγανίστε τα μαγειρεμένα ρεβίθια μέχρι να γίνουν τραγανά. Ανακατέψτε το ταχίνι με 2 κουταλιές της σούπας ζεστό νερό, μια πρέζα αλάτι και το μέλι και ξεκινήστε να στήνετε το πιάτο. Προσθέστε πάνω στις γλυκοπατάτες το θρυμματισμένο κατσικίσιο τυρί, τα τραγανά ρεβίθια, τους σπόρους ροδιού, το ταχίνι και τέλος ρίξτε από πάνω το πιπέρι, το αλάτι και το λεμόνι.
Cracker με αβοκάντο
O τέλειος συνδυασμός υγιεινού λίπους και πρωτεΐνης θα είναι για πάντα ένα πεντανόστιμο avocado toast. Το γεγονός πως αυτό το γεύμα είναι και ταυτόχρονα απόλυτα γευστικό θα σας κρατήσει -χωρίς αμφιβολία- ευχαριστημένους. Χρησιμοποιήστε crackers ολικής αλέσεως, και πλησιάστε ένα βήμα πιο κοντά στη σωστή διατροφή για το summer body!
Υλικά:
- crackers ολικής αλέσεως
- 1/2 ώριμο αβοκάντο, κομμένο σε φέτες
- 1 βραστό αυγό κομμένο σε φέτες
- 1 ραπανάκι
- ελαιόλαδο
- 2 κλαδιά φρέσκο άνηθο
- κόκκινο πιπέρι
- αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση: Προσθέστε το αβοκάντο πάνω στα crackers, τοποθετήστε στη συνέχεια το αυγό και τα κομμένα ραπανάκια και περιχύστε ελαιόλαδο. Για το τέλος, αφήστε τον άνηθο, το κόκκινο πιπέρι, το αλάτι και το πιπέρι! Απολαύστε ένα φανταστικό αλλά και πολύ γρήγορο πιάτο.
Tacos με κοτόπουλο
Υλικά:
- 1 λάχανο
- 2 μαγειρεμένα στήθη κοτόπουλου
- 1 σάλτσα βανίλιας
- 1 lime
- 1 αγγούρι
- κόλιανδρο
- 2 καρότα
- 1 μεγάλο αβοκάντο
- πιπέρι
Εκτέλεση: Βράστε τα φύλλα από το λάχανο για 1:30 λεπτό και βυθίστε τα απευθείας σε παγωμένο νερό. Τοποθετήστε το κοτόπουλο σε ένα μπολ, προσθέστε τη σάλτσα βανίλιας, τον χυμό από το lime και ανακατέψτε. Ακολούθως, κόψτε τα αγγουράκια, το κόλιανδρο και τα καρότα σε μακρόστενα sticks και αφού τοποθετήσετε σε ένα πιάτο τα φύλλα από λάχανο, βάλτε όλα τα παραπάνω υλικά μέσα σε αυτά. Τέλος, προσθέστε από πάνω το αβοκάντο κομμένο σε φέτες και πιπέρι! Το πιάτο σας είναι έτοιμο.