Όποιος και αν είναι ο λόγος που πήρατε την απόφαση να κάνετε αποτοξίνωση από το κρέας, το μόνο σίγουρο είναι πως υπάρχουν φανταστικές εναλλακτικές που θα γεμίσουν τα γεύματα σας με γευστικές προτάσεις που δεν είχατε φανταστεί. Αν βρείτε νόστιμες vegeterian και vegan συνταγές, όχι μόνο θα έχετε την ευκαιρία να απαλλάξετε τον οργανισμό σας από τις περιττές τοξίνες και να εντάξετε στο διαιτολόγιό σας περισσότερα φρούτα και λαχανικά, αλλά αυτό θα σας φανεί και «παιχνιδάκι»! Δώστε την ευκαιρία στο σώμα σας να κάνει ένα διάλειμμα και πείτε το «ναι» στα απολαυστικά fajitas αλλά και στα απόλυτα μεσογειακά κολοκυθάκια.
Κάντε τις σωστές επιλογές και μαγειρέψτε εύκολα και λαχταριστά πιάτα, που θα ενθουσιάσουν εσάς και τους φίλους σας. Άλλωστε, δεν υπάρχει κάτι καλύτερο από ένα night in με αγαπημένα πρόσωπα και το κατάλληλο φαγητό!
Frittata με γλυκοπατάτες
Υλικά:
- 6 μεγάλα αυγά
- 1 κουτάκι φυτική κρέμα γάλακτος
- 1 κ.σ. αλάτι
- 1/2 κ.γ. φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- 2 γλυκοπατάτες
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 λάχανο
- 1/2 μικρό κόκκινο κρεμμύδι
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 200 γρ. κατσικίσιο τυρί
Εκτέλεση: Προθερμάνετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου και ανακατέψτε τα αυγά, τη φυτική κρέμα γάλακτος, το αλάτι και το πιπέρι. Σοτάρετε τις γλυκοπατάτες σε 1 κ.σ. ζεστό λάδι έως ότου να μοιάζουν χρυσαφένιες και κάντε το ίδιο με το λάχανο, το κρεμμύδι και το σκόρδο. Ρίξτε ομοιόμορφα το μείγμα των αβγών πάνω από τα λαχανικά, προσθέτοντας επίσης το κατσικίσιο τυρί. Τέλος ψήστε στους 180 βαθμούς Κελσίου για περίπου 15 λεπτά!
Spicy τοματόσουπα
Υλικά:
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη
- αλάτι, πιπέρι, ζάχαρη
- 2 μεγάλες σκελίδες σκόρδο
- 1 jalapeño
- 1 κομμάτι τζίντζερ αποφλοιωμένο
- 2 κ.γ. κόλιανδρο
- 1 κ.γ. κύμινο
- 2 ντομάτες ψιλοκομμένες
- 300ml γάλα καρύδας
- 2 μικρές πίτες
- 2 κ.σ. βούτυρο
- τριμμένη καρύδα για το σερβίρισμα
Εκτέλεση: Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς Κελσίου και τσιγαρίστε σε ένα τηγάνι με λάδι, το κρεμμύδι, το σκόρδο, το jalapeño και το τζίντζερ μαζί με πιπέρι και λίγο αλάτι. Στη συνέχεια προσθέστε τον κόλιανδρο και το κύμινο και ανακατέψτε για περίπου 1 λεπτό. Τοποθετήστε στο ίδιο τηγάνι τις ντομάτες, το γάλα καρύδας και 2 φλιτζάνια νερό, αυξήστε τη θερμότητα αφήστε το μείγμα να βράσει. Μόλις είναι έτοιμο, με τη βοήθεια ενός blender, πολτοποιείστε τη σούπα και ταυτόχρονα φρυγανίστε τις πίτες στο φούρνο. Σερβίρετε σε ένα μικρό μπολ, με λίγο βούτυρο και τα flakes καρύδας!
Tacos με scrambled αυγά
Υλικά:
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κουτάκι μαύρα φασόλια
- 1/2 κ.γ. κύμινο
- 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
- αλάτι, πιπέρι
- λίγα φύλλα baby σπανάκι
- 1 κ.σ. χυμό λεμονιού
- 8 αυγά
- 8 tortillas καλαμποκιού
- λίγη ξηρή κρέμα
- κόλιανδρο για το σερβίρισμα
Εκτέλεση: Ζεστάνετε 1 κ.σ. λάδι σε μια μεγάλη κατσαρόλα και προσθέστε τα φασόλια, το κύμινο και το σκόρδο μαζί με αλάτι και πιπέρι και μαγειρέψτε για περίπου 2 λεπτά. Ύστερα, ρίξτε στο τηγάνι το σπανάκι και τον χυμό λεμονιού. Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπήστε τα αυγά, 1 κ.σ. νερό και 1/2 κ.γ. αλάτι και πιπέρι. Θερμάνετε το υπόλοιπο λάδι και τηγανίστε τα αυγά για 2 έως 3 λεπτά. Αφού όλα είναι έτοιμα, γεμίστε τις tortillas σας, αλείφοντας πρώτα την ξινή κρέμα και προσθέτοντας στη συνέχεια τα υπόλοιπα υλικά.
Pasta με τυριά και λαχανικά
Υλικά:
- 250g ζυμαρικά σε σχήμα κοχυλιού
- 1 κ.σ. βούτυρο
- 2 κ.σ. αλεύρι 1L γάλα
- 1 κ.σ. μουστάρδα
- λίγο φρεσκοτριμμένο μοσχοκάρυδο
- λίγο cayenne
- αλάτι, πιπέρι
- 1 1/2 κούπα cheddar τριμμένο
- 1 1/2 κούπα σπανάκι
Εκτέλεση: Μαγειρέψτε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Εν τω μεταξύ, βάλτε το βούτυρο σε μια κατσαρόλα να λιώνει, προσθέστε το αλεύρι και, ανακατεύοντας συνεχώς, προσθέστε πολύ αργά το γάλα. Αφήστε το να βράσει για 5 λεπτά. Στη συνέχεια, τοποθετήστε τη μουστάρδα, το μοσχοκάρυδο, το cayenne, το αλάτι και το πιπέρι. Σειρά έχει το cheddar! Προσθέστε το μισό, ανακατεύοντας έως ότου το μείγμα γίνει λείο. Προσθέστε τα ζυμαρικά και τέλος ρίξτε το υπόλοιπο cheddar και το σπανάκι.