fbpixel

Search icon
Search
Δεν είστε καλές στο μακιγιάζ; Αυτά τα tips θα σας σώσουν
MAKE UP

Δεν είστε καλές στο μακιγιάζ; Αυτά τα tips θα σας σώσουν

Ακολουθήστε τα βήμα-βήμα


Αν μετά από χρόνια που παρακολουθείτε tutorials δυσκολεύεστε να κάνετε το τέλειο μακιγιάζ, τότε να σας ενημερώσουμε πως δεν είστε οι μόνες. Πολλές γυναίκες δυσκολεύονται στην εφαρμογή του makeup και αυτό έχει ως αποτέλεσμα να μην κάνουν την απαραίτητη προσπάθεια. Έτσι, αν και εσείς ανήκετε σε αυτή την κατηγορία, και πριν προσπαθήσετε ξανά να κάνετε το τέλειο contouring και τα πιο εντυπωσιακά smokey eyes, έχουμε για εσάς τα τέλεια tips, που μπορούν να επιτευχθούν με τα πιο απλά βήματα. Το μακιγιάζ πρέπει να είναι διασκεδαστικό και να σας κάνει να νιώθετε ότι είστε η καλύτερη εκδοχή του εαυτού σας. Για αυτό το λόγο συνεχίστε να διαβάζετε για να ανακαλύψετε όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε.

josefinlavold-face-skin-beauty-YOzud.jpg
@josefinlavold

Απολέπιση πάνω από όλα

Για να εφαρμόσετε ομοιόμορφα τα προϊόντα θα πρέπει να το κάνετε σε έναν τέλειο καμβά. Ειδικά για εσάς που έχετε έντονη ακμή, ουλές ή υπερμελάγχρωση, η σωστή απολέπιση είναι το πρώτο βήμα. Σε αντίθετη περίπτωση θα έχετε ένα cakey ή ξεφλουδισμένο αποτέλεσμα στο πρόσωπο σας. Δώστε στο πρόσωπο σας την ευκαιρία να λάμψει, δημιουργώντας έναν εξομαλυμένο καμβά και δημιουργήστε μια βάση που είναι απίθανο να “σπάσει” κατά τη διάρκεια της ημέρας. Έτσι, αν και η ποιότητα του δέρματος σας δεν είναι στο χέρι σας, οι θεραπείες και οι αγωγές που μπορείτε να ακολουθήσετε είναι μια επιλογή που μπορείτε να κάνετε άμεσα.

Αντηλιακό καθημερινά

Για να διατηρήσετε το δέρμα σας υπέροχο με την πάροδο των χρόνων είναι απαραίτητο να έχετε στη ρουτίνα σας ένα αντηλιακό προϊόν καθημερινά. Χωρίς αυτό, οι πιθανότητες εμφάνισης μαύρων κηλίδων και λεπτών γραμμών είναι πολύ πιο πιθανές, κάτι που με τη σειρά του θα απαιτήσει πιο καλύπτικά προϊόντα που τελικά είναι πιο δύσκολα στην εφαρμογή. 

Extra tip: Δοκιμάστε μια ελαφριά φόρμουλα που δε θα σας κάνει να νιώθετε πως έχετε κλειστούς πόρους.

filippzorz-beauty-face-skin.jpg
@filippzorz

Δώστε σημασία στους σωστούς ορούς

Έχοντας ως στόχο να περιορίσετε τα προϊόντα που χρησιμοποιείτε στο ελάχιστο είναι πιθανό πολλές φορές να καταλήξετε με μια θαμπή επιδερμίδα. Για αυτό το λόγο ξεκινήστε την περιποίηση από την αρχή και τοποθετήστε έναν ορό υαλουρονικού οξέος ή βιταμίνης C που θα σας χαρίσουν την απαραίτητη λάμψη και ενυδάτωση. Με αυτό τον τρόπο θα είστε έτοιμες να περάσετε στο επόμενο βήμα καθώς θα έχετε ένα υπέροχο φινίρισμα, χωρίς να αισθάνεστε επιπλέον λιπαρότητα.

Μην παραλείπετε το Primer

Και όμως, αυτό το προϊόν δεν είναι περιττό. Η χρήση του primer, είναι ένα από τα μεγαλύτερα "όπλα" σας στο τελικό glam αποτέλεσμα και δεν απαιτεί καμία προσπάθεια. Εξομαλύνει το δέρμα, σας απαλλάσσει από τους πόρους και τελικά σας φέρνει ένα βήμα πιο κοντά στο αποτέλεσμα που επιθυμείτε.

Tinted ενυδατική κρέμα

Γιατί να βάλετε foundation αν απλώς μπορείτε να τοποθετήστε μια tinted ενυδατική κρέμα; Είναι πιο εύκολη στη βάση της, δίνει υπέροχο αποτέλεσμα και δεν είναι τόσο παχύρρευστη και βαριά όσο μια καλύπτική βάση. Παράλληλα κρατάει το δέρμα σας ενυδατωμένο και είναι κυριολεκτικά σαν να έχετε απλώσει ένα foundation με τα καλύτερα πινέλα.

aurep-skin-face-beauty.jpg
@_aurep

Μην παραλείπετε το Concealer

Υπάρχουν δεκάδες διαφορετικοί τρόποι για να τοποθετήσετε το concealer αλλά η δική μας συμβουλή είναι να βρείτε αυτόν που ταιριάζει στις δικές σας ανάγκες. Θα σας κάνει να αλλάξετε το σχήμα του προσώπου σας, να τονίσετε διαφορετικά τα χαρακτηριστικά σας και θα φωτίσει τα σημεία που χρειάζονται επιπλέον προσοχή. Επιλέξτε μια ρευστή φόρμουλα που δεν είναι απόλυτα καλυπτική, για να ταιριάξει υπέροχα με την tinted ενυδατική.

Κεντρική φωτογραφία: @marlene_rougier