fbpixel

Search icon
Search
Ακμή: 5 φυσικοί τρόποι για να την αντιμετωπίσετε αποτελεσματικά
FACE & BODY

Ακμή: 5 φυσικοί τρόποι για να την αντιμετωπίσετε αποτελεσματικά

Εντάξτε τους στη ρουτίνα ομορφιά σας


Πέρα από συγκεκριμένες τροφές που πρέπει να αφαιρέσουμε από τη διατροφή μας για να απαλλαγούμε από την ακμή, στις συμβουλές για την αντιμετώπισή της έρχονται να προστεθούν μια σειρά από φυσικές λύσεις. Παρακάτω, ανακαλύψτε τα 100% natural tips του κατά της ακμής, που πρέπει να εφαρμόζονται, πέρα από τους βασικούς κανόνες, όπως το να καθαρίζετε καλά το πρόσωπό σας πρωί και βράδυ και να αποφεύγετε να το αγγίζετε με τα χέρια σας.

1. Εφαρμόστε τοπικά αιθέριο έλαιο

Σ’ ένα σπυράκι που έχει σκάσει, τοποθετήστε μια σταγόνα αιθέριο έλαιο λεβάντας, ενώ σε εσωτερικά σπυράκια κάτω από το δέρμα ή μικροκύστες, μια σταγόνα αιθέριο έλαιο πικρού πορτοκαλιού είναι αρκετή. Εάν η ακμή καλύπτει ολόκληρο το πρόσωπο, τοποθετήστε τρεις σταγόνες αιθέριο έλαιο τεϊόδεντρου ή δέντρο τσαγιού στην παλάμη του χεριού σας και αναμίξτε το με μια ενυδατική κρέμα για να επιτύχετε καθαριστική δράση παντού.

kamila-maciejewska-b2bxkspl5my-unsplash.jpg

2. Μην ξεχνάτε τη μάσκα σας μια φορά την εβδομάδα

Ποντάρετε στον πράσινο άργιλο εάν το δέρμα σας είναι λιπαρό, κίτρινο εάν είναι μεικτό και ροζ εάν είναι ευαίσθητο. Αφήστε τη μάσκα να δράσει για 10 έως 15 λεπτά χωρίς να την αφήσετε ποτέ να στεγνώσει. Ψεκάστε με ένα spray καθαρού νερού μόλις το υλικό αρχίζει να στεγνώνει. Μια μάσκα με μέλι manuka ή θυμαρίσιο μπορεί επίσης να είναι πολύ αποτελεσματική όταν εφαρμόζεται για μία ώρα, μία φορά την εβδομάδα.

jernej-graj-rlnibgiqi4o-unsplash.jpg

3. Ποντάρετε στο sustainable make up

Είναι καλύτερα να στραφείτε σε καθαρό και οργανικό μακιγιάζ, αφού χάρη στον ψευδάργυρο καθαρίζoυν το δέρμα και τις κοκκινίλες πιο εύκολα. Επίσης, τα οικολογικά beauty προϊόντα δεν περιέχουν συστατικά που μπορούν να βλάψουν την επιδερμίδα σας.

4. Χρησιμοποιήστε θυμάρι ή δεντρολίβανο

Επιλέξτε ανθόνερο θυμαριού ή δεντρολίβανου ως toner για να ξεπλένετε το πρόσωπό σας - αντί για νερό βρύσης - και τρίψτε το με ζεστά καθαρά χέρια. Είναι επίσης καλό να εφαρμόσετε καθαριστικό σαπούνι σε ένα βαμβάκι στην επιδερμίδα σας για να πετύχετε την αντιβακτηριδιακή δράση.

icons8-team-y2t5ht7pwx4-unsplash.jpg

5. Μη βάζετε το κινητό σας κοντά στο πρόσωπο

Ναι, όσο κουτό και αν ακούγεται είναι σημαντικό να αποφεύγετε την άμεση επαφή του δέρματός σας με το smartphone σας, αφού αυτό διαθέτει χιλιάδες μικρόβια και βακτήρια, όντας εκτεθειμένο στα χέρια και τη τσάντα σας και όπου αλλού βρίσκεται για ώρες. Φροντίστε να το απολυμάνετε σωστά και να χρησιμοποιείτε συχνότερα τα ακουστικά σας.