fbpixel

Search icon
Search
5 hacks για να χρησιμοποιείτε το concealer σαν επαγγελματίας
MAKE UP

5 hacks για να χρησιμοποιείτε το concealer σαν επαγγελματίας

Θα αλλάξουν τον τρόπο που το εφαρμόζατε για πάντα


Είναι αλήθεια: Aν το concealer είναι σωστό, τότε σίγουρα θα δείχνετε φρέσκια, με λαμπερά μάτια και αλαβάστρινη επιδερμίδα. Αντίθετα, αν κάνετε τη λάθος επιλογή, οι γραμμές τονίζονται, οι αποχρώσεις φαίνονται αταίριαστες και το δέρμα καταλήγει «σπασμένο». Γι' αυτό κι εμείς παρακάτω, παρουσιάζουμε όλες τις συμβουλές των ειδικών για το «make up καμουφλάζ» του πώς να χρησιμοποιείτε σωστά το μαγικό αυτό προϊόν. Από το tips για να καλύψετε τους μαύρους κύκλους, καθώς και μια μικρή ατέλεια μέχρι τις καλύτερες υφές και τόνους που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε! 

Κάνετε το concealer να διαρκέσει

Το concealer πρέπει πάντα να το σταθεροποιείτε με μια απαλή πούδρα. Καλύτερα να είναι λεπτή και ανάλαφρη στην υφή - κάτι που φαίνεται από την αντίδρασή της όταν βρίσκεται στον αέρα. Αν πέφτει αμέσως, αυτό σημαίνει ότι μάλλον είναι πολύ βαριά για την περιοχή των ματιών σας. Ποτέ, μα ποτέ μη χρησιμοποιείτε compact powder για να σταθεροποιήσετε το concealer - είναι πολύ βαριά και ξηρή - και ο,τιδήποτε με παρόμοια υφή είναι καταστροφικό για την περιοχή των ματιών, καθώς το δέρμα εκεί είναι τόσο λεπτό, που είναι σχεδόν διάφανο. 

fleur-kaan-e7jpgye7otu-unsplash.jpg

Πώς να καλύψετε μια ατέλεια

Όταν καλύπτετε ένα σπυράκι, για παράδειγμα θέλετε να το αντιμετωπίζετε έτσι ώστε να μην επηρεάζει το υπόλοιπο μακιγιάζ σας. Εφαρμόστε πρώτα ένα αντιφλεγμονώδες gel και στη συνέχεια, αφήστε το να κατασταλάξει για ένα ή δύο λεπτά. Στη συνέχεια, τοποθετήστε ένα primer σκιάς ματιών - έτσι το gel προστατεύει το «ανοιχτό» σημείο και το primer το «σφραγίζει». Μετά από αυτό, μπορείτε να εφαρμόσετε το concealer και το make up. 

Κεφάλαιο μαύροι κύκλοι

Θέλετε ένα προϊόν που θα εξουδετερώνει τους μπλε ή γκρι κύκλους που μπορεί να εμφανιστούν κάτω από τα μάτια. Για ανοιχτόχρωμο δέρμα, αυτό σημαίνει ένα concealer που είναι πιο ροδακινί από τη φυσική σας επιδερμίδα - για το πιο σκούρο δέρμα, επιλέξτε ένα σε αποχρώσεις terracotta για να εξουδετερώσετε το γκρι που μπορεί να εμφανιστεί στο συγκεκριμένο σημείο. 

Η επιλογή μιας απόχρωσης που θα εξουδετερώνει τις σκιές και που δεν θα ταιριάζει απόλυτα με τον τόνο του δέρματός σας είναι σημαντική αν θέλετε να φαίνεται όσο το δυνατόν πιο φυσική. Απλώστε μια μικρή ποσότητα με την άκρη του δαχτύλου σας (πιέζοντας, όχι ταμπονάροντας) και συγκεντρώστε το χρώμα στις εσωτερικές γωνίες των ματιών σας, όπου οι σκιές είναι πιθανό να είναι πιο σκούρες. 

Αποφύγετε όμως να το τοποθετήσετε πολύ κοντά στις βλεφαρίδες, κάτι που μπορεί να κάνει τα μάτια να φαίνονται πρησμένα. Εφαρμόστε ένα μικρό σχήμα μισοφέγγαρου μέσα στις εσωτερικές γωνίες των ματιών - συχνά παραλείπουν αυτή την περιοχή, η οποία μπορεί να φαίνεται πολύ μπλε και σκοτεινή - και ένα μεγαλύτερο σχήμα μισοφέγγαρου στις εξωτερικές γωνίες. Για το υπόλοιπο πρόσωπό σας, επιλέξτε ένα concealer που να είναι όσο το δυνατόν πιο κοντά στο φυσικό χρώμα του δέρματός σας, τόσο ως προς την απόχρωση όσο και ως προς τον τόνο. 

harper-sunday-dtey-peqais-unsplash.jpg

Cakery: Πώς να το σταματήσετε

Η ανάμειξη ελάχιστης κρέμας ματιών με το concealer σας είναι ένα εξαιρετικό κόλπο, καθώς όχι μόνο διατηρεί το δέρμα φρέσκο, αλλά, καθώς η κρέμα απορροφάται, δίνει στο concealer πιο ομοιόμορφο και φυσικό αποτέλεσμα.

Σωστή υφή ανάλογα την περιοχή

Υπάρχει μεγάλη διαφορά ανάμεσα στο concealer που θα χρησιμοποιήσει κανείς κάτω από τα μάτια σε σχέση με αυτό που θα μπει στο υπόλοιπο πρόσωπο. Η συγκεκριμένη περιοχή είναι περισσότερο λεπτή και ξηρή, οπότε η επιδερμίδα εδώ χρειάζεται ένα ενυδατικό, κρεμώδες concealer που δεν θα δείχνει κολλώδες, ενώ η πιο λιπαρή ζώνη Τ χρειάζεται μια πιο πουδρένια σύνθεση που να μένει στη θέση της.