fbpixel

Search icon
Search
Γνωρίζατε ότι μπορείτε να κάνετε botox κάτω από τα μάτια;
FACE & BODY

Γνωρίζατε ότι μπορείτε να κάνετε botox κάτω από τα μάτια;

Μια εναλλακτική λύση που ίσως αγνοούσατε


Πόσο ευέλικτο είναι το Botox; Ενώ η τοξίνη αυτή είναι γενικά κατάλληλη για τη μείωση των ρυτίδων στο μέτωπο και τα πόδια της χήνας γύρω από τα μάτια, μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί στην περιοχή κάτω από τα μάτια σας. Αν και μπορεί να είστε εξοικειωμένοι με την έννοια της έγχυσης πληρωτικού για τη μείωση των μαύρων κύκλων, η στοχευμένη χρήση του Botox μπορεί να βοηθήσει στη μείωση της εμφάνισης της υφής και των ρυτίδων όταν τοποθετείται στρατηγικά στην περιοχή κάτω από τα μάτια. Το μπότοξ συνήθως εγχύεται εκεί όπου ο μυς κάτω από τα μάτια διογκώνεται περισσότερο κατά το χαμόγελο, το οποίο βρίσκεται στη μέση της κόρης του ματιού σύμφωνα με τη δερματολόγο Jessie Cheung.

pink-eyes-makeup.jpg

Τι είναι το under-eye Botox;

Συχνά αποκαλούμενο και ως «jelly roll Botox», το μπότοξ κάτω από τα μάτια είναι όταν αυτό εγχύεται εκεί όπου ο προαναφερθείς μυς  προεξέχει από την περιοχή κάτω από τα μάτια σας. Αν και η ιδέα μπορεί να ακούγεται κάπως αντισυμβατική, είναι μια πρακτική που συνήθως επιστρατεύει η Cheung όταν αντιμετωπίζει τις ρυτίδες των ποδιών της χήνας. Ο μυς των ματιών είναι ένας σφιγκτήρας, που σημαίνει ότι είναι ένας κύκλος που περιβάλλει το μάτι, οπότε εάν κάνετε μπότοξ μόνο στο πλευρικό τμήμα του μυός των ματιών σας, επιτρέπετε στο τμήμα κάτω από τα μάτια να γίνει σχετικά ισχυρότερο και μεγαλύτερο, επομένως δημιουργούνται περισσότερες ρυτίδες με την πάροδο του χρόνου. 

Χορηγείται μια πολύ χαμηλή δόση και διαρκεί περίπου τρεις έως τέσσερις μήνες.

Οφέλη από αυτή τη διαδικασία

Εάν σας ενοχλούν οι οριζόντιες ρυτίδες που εμφανίζονται κάτω από τα μάτια σας όταν χαμογελάτε ή όταν κάνετε παρόμοιες κινήσεις, το Botox κάτω από τα μάτια μπορεί να βοηθήσει στη μείωση της εμφάνισης τους. Ένα άλλο όφελος της περιποίησης του τμήματος κάτω από τα μάτια είναι μια πιο ανοιχτή, πιο λεία εμφάνιση, καθώς η υφή του δέρματος μπορεί να βελτιωθεί με την πολύ επιφανειακή χορήγηση Botox χαμηλής δόσης σε μια περιοχή.

smoky-eyes.jpg

Η προετοιμασία για Botox κάτω από τα μάτια

Η προετοιμασία για μια θεραπεία Botox κάτω από τα μάτια είναι παρόμοια με την προετοιμασία και για άλλα ενέσιμα. Αποφύγετε το αλκοόλ 24 ώρες νωρίτερα και σταματήστε οποιαδήποτε φάρμακα για την αραίωση του αίματος όπως ασπιρίνη. Ακόμη, μην καταναλώσετε ιιχθυέλαιο, κουρκουμά, πράσινο τσάι και συμπληρώματα σκόρδου μια εβδομάδα πριν από το ραντεβού σας. Όλα αυτά αραιώνουν το αίμα και αυξάνουν τον κίνδυνο μώλωπες.

Τι να περιμένετε

Ο γιατρός σας θα αξιολογήσει τον μυ των ματιών σας και μπορεί ακόμη και να κάνει ένα «snap test» του κάτω βλεφάρου για να διασφαλίσει ότι είστε καλός υποψήφιος για Botox κάτω από τα μάτια. Αν έχετε πολύ χαλαρά ή πρησμένα βλέφαρα, το Botox κάτω από τα μάτια μπορεί να μην είναι η σωστή θεραπεία για εσάς.  Εάν ο γιατρός σας κρίνει ότι είστε υποψήφιος, θα προχωρήσει είτε μουδιάζοντας είτε παγώνοντας την περιοχή. Η θεραπεία συνήθως περιλαμβάνει μία έως δύο μικρές ενέσεις που είναι σχετικά ανώδυνες.

concretejunglefashioneditorial-72-concrete-jungle-fashion-editorial-jenny-wu-canberra-sydney-commercial-photography-minimalist-clean-white-orange-greenery-red-eyeshadow-1500.jpg

Under-Eye Botox εναντίον των Under-Eye Fillers 

Το μπότοξ και τα fillers είναι συμπληρωματικά, αλλά δεν εναλλάσσονται. Τα πληρωτικά διαμορφώνουν το περίγραμμα της περιοχής και αντικαθιστούν τον όγκο, ενώ το Botox συρρικνώνει τους μύες και μειώνει τις ρυτίδες. Το πληρωτικό κάτω από τα μάτια χρησιμοποιείται συνήθως για να γεμίσει τα κοίλα σημεία στην περιοχή κάτω από τα μάτια και να μειώσει την εμφάνιση των μαύρων κύκλων που προκαλούνται από την απώλεια όγκου. Παρόλα αυτά μυς που προκαλεί την εν λόγω γραμμή εξακολουθεί να είναι ενεργός και ικανός να κινείται. 

Πιθανές Παρενέργειες

Όπως με κάθε ενέσιμη θεραπεία, οι μώλωπες ή το πρήξιμο μπορεί να είναι παρενέργειες. Έτσι, εάν χρησιμοποιηθεί πολύ Botox, η περιοχή κάτω από τα μάτια διατρέχει τον κίνδυνο να δείχνει πρησμένη ή οι σακούλες των ματιών μπορεί να φαίνονται τονισμένες για όλη τη διάρκεια ζωής της θεραπείας , που είναι περίπου 3 με 4 μήνες. Σε αυτή την περιοχή υπάρχουν αδένες και όταν το Botox εγχύεται, αυτό παραλύει προσωρινά τους μύες που λειτουργούν για να ωθήσουν τη λέμφο μακριά από την περιοχή κάτω από τα μάτια, κάτι που μπορεί να οδηγήσει σε πρήξιμο.