fbpixel

Search icon
Search
Christmas gifts: Τα καλύτερα coffee table books για να κάνετε δώρο
THE GIFT GUIDE

Christmas gifts: Τα καλύτερα coffee table books για να κάνετε δώρο

Χαρίστε στις γιορτές έναν πολυτελή τόμο


Πλησιάζοντας στα Χριστούγεννα, πολλοί έχουν αρχίσει να σχηματίζουν ήδη τη wishlist τους, με πράγματα και αντικείμενα που αγαπούν και θέλουν να αποκτήσουν στη συλλογή τους. Είτε πρόκειται να κάνετε ένα special δώρο στον εαυτό σας ή απλώς επιθυμείτε να εντυπωσιάσετε έναν καλό φίλο με ένα δώρο από καρδιάς που θα κρατήσει για πάντα, τότε ένα coffee table book γίνεται η κατάλληλη επιλογή. Παρακάτω συγκεντρώσαμε για εσάς τις πιο hot προτάσεις της Assouline, για να επιλέξετε! 

FOR THE ART ENTHUSIAST

The Impossible Collection of Design

5-fIlYJ.jpg

Τα τελευταία χρόνια, ο τομέας του design έχει αποκτήσει τεράστιο ενδιαφέρον για τους συλλέκτες, προκαλώντας έξαρση στην αγορά δημοπρασιών και φέρνοντας πωλήσεις ρεκόρ. Η επιλογή των σχεδίων από τον ειδικό στο σχεδιασμό Frédéric Chambre, ξετυλίγεται σαν τα καρέ μιας ταινίας, μια επική εικόνα που αποτελείται από 100 χρόνια δημιουργικών καινοτομιών στη μορφή, τα υλικά και τις τεχνικές. Όπως και στην ιστορία της τέχνης, τα θέματα μπορούν να εντοπιστούν σε όλες τις μεταβαλλόμενες τάσεις: design εναντίον μηχανής, χειροτεχνίας, τέχνης - μια ιστορία που συνεχίζει να γράφεται. Αυτή η χειρόδετη υπερμεγέθης πολυτελής έκδοση παρακολουθεί την εξέλιξη του σχεδιασμού του 20ού αιώνα από τα κινήματα Art Nouveau και Arts and Crafts μέσω του Bauhaus και του Art Deco, της Pop Art και της σχολής του Μέμφις, μέχρι τη σημερινή ψηφιακή εποχή, απεικονίζοντας τη δυναμική ιστορία ενός πρωτοποριακού αιώνα μέσα από την εξέλιξη των καθημερινών ανθρώπινων αντικειμένων.

FOR THE CROWD PLEASER

The Impossible Collection of Champagne

3-R1Obc.jpg

Η σαμπάνια αποτελεί το έμβλημα της φινέτσας, της γιορτής, της ανεμπόδιστης απόλαυσης. Μια από τις πιο στενά προστατευόμενες ονομασίες οίνου στον κόσμο, ενισχύει τη γαλλική τέχνη της ζωής και συμβάλλει στην παγκόσμια προβολή και το κύρος της. Από τότε που η σαμπάνια εμφανίστηκε για πρώτη φορά τον 18ο αιώνα, οραματιστές παραγωγοί της περιοχής προχώρησαν μπροστά για να ανοίξουν νέες αγορές και να αναπτύξουν τα τοπικά terroirs. Πώς ακριβώς έγινε το «κρασί του διαβόλου», με τους pop-up φελλούς, το ευλογημένο νέκταρ των θεών; Είτε δημιουργείται από ανεξάρτητους αμπελουργούς που καλλιεργούν σταφύλια στα δικά τους εδάφη είτε παράγεται από θρυλικούς οίκους, η σαμπάνια παραμένει μια διεθνής επιτυχία που λάμπει σε μια κατηγορία από μόνη της, πέρα από κάθε άλλο αφρώδες κρασί στη γη.

FOR THE CHIC MOTHER

Diamonds: Diamond Stories, Natural Diamond Council

diamondsbook3dfront-2048x.jpg

Σχηματισμένα πριν από δισεκατομμύρια χρόνια βαθιά κάτω από την επιφάνεια της γης, τα φυσικά διαμάντια είχαν πάντα έναν αιθέριο μυστικισμό. Κάποτε προορίζονταν μόνο για τους βασιλικούς, τα κόκκινα χαλιά και τις πιο εορταστικές στιγμές της ζωής, τα διαμάντια θεωρούνταν σύμβολα πλούτου κι ευημερίας στα οποία μόνο λίγοι μπορούσαν να έχουν πρόσβαση. Αλλά με έναν νέο αιώνα έρχεται μια νέα έκφραση πολυτέλειας, καθώς μια καινούρια «σοδειά» σχεδιαστών και οίκων κοσμημάτων, όπως οι Sabyasachi, Messika, Anita Ko, Boucheron και Fernando Jorge, γιορτάζουν τα φυσικά διαμάντια ως καθημερινή απόλαυση. Αφηγώντας την ιστορία της σημερινής έκφρασης των φυσικών διαμαντιών και τη συνεχή επίδρασή τους στον κόσμο, αυτός ο νέος τόμος «βουτάει» σε ιστορίες για τις πιο σαγηνευτικές πέτρες του κόσμου.

FOR THE FATHER WHO HAS IT ALL

Riva Aquarama

rivaclamshell-b.jpg

Όταν πρόκειται για αίγλη και υψηλό στιλ στις θάλασσες, δεν υπάρχει τίποτα πιο σαγηνευτικό από το σκάφος Aquarama. Σχεδιασμένο από τον θρυλικό Carlo Riva, έχει καταφέρει μέσα στις δεκαετίες να γίνει σύμβολο του ιταλικού design, γεγονός που αποτυπώνεται μέσα από το νέο βιβλίο της Assouline ως μέλος της Ultimate Collection, γιορτάζοντας με αυτήν την κυκλοφορία τα 60ά γενέθλιά της. Σε αυτό το εξαιρετικό αφιέρωμα στο Aquarama, ο συγγραφέας που υπέγραψε το coffee table book, Michael Verdon, αφηγείται την ιστορία του θρυλικό σκάφος και ζωντανεύει τη γοητεία του, σαν να βρισκόμαστε στην εποχή που «ανθούσε». Να σημειωθεί, πως το βιβλίο προσφέρεται και σε ειδική έκδοση, που παρουσιάζεται σε πολυτελές κουτί σε μια ιδιαίτερη τιρκουάζ απόχρωση, σαν τα κύματα της θάλασσας όπου επέπλεε. Πρόκειται για μια τέλεια επιλογή στην οποία αξίζει να επενδύσει ένας συλλέκτης τέτοιων πολυτελώς αναγνωσμάτων

FOR THE GLOBETROTTER

Gstaad Glam, Geoffrey Moore

gstaad-front-3d-2048x.jpg

Στη νοτιοδυτική πλευρά της Ελβετίας, φωλιασμένη ανάμεσα στα χιονισμένα βουνά των ελβετικών Άλπεων, βρίσκεται το γραφικό, πολυτελές θέρετρο του Gstaad. Είναι ο ορισμός του Alpine chic, που είναι εμφανής στο πολυτελές, οικογενειακό Gstaad Palace, στο εστιατόριο The Eagle μόνο για μέλη και στις high fashion boutique που υπάρχουν εκεί. Αυτός ο συνδυασμός χλιδής και ησυχίας είναι που έχει προσελκύσει μια πληθώρα διασημοτήτων, όπως η Madonna, η Grace Kelly, ο Σταύρος Νιάρχος και η Julie Andrews. Ενώ η λάμψη και η αίγλη είναι σε αφθονία, η τοπική παράδοση και ο πολιτισμός είναι πάντα κάτι που γίνεται ολοκάθαρο όπου κι αν στρέψει κανείς την προσοχή του, γεγονός που αναδεικνύεται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο σε αυτό το ανάγνωσμα.