fbpixel

Search icon
Search
Chiara Ferragni: Ποιο όνειρο που είχε από έφηβη επιτέλους έγινε πραγματικότητα;
PEOPLE & MOMENTS

Chiara Ferragni: Ποιο όνειρο που είχε από έφηβη επιτέλους έγινε πραγματικότητα;

Σταθμός στην καριέρα της Ιταλίδας influencer το εξώφυλλό της στη Vogue Italia


Μπορεί πολλοί να θεωρούν πως τα πράγματα εξελίχθηκαν εύκολα για την Chiara Ferragni, ωστόσο η πραγματικότητα είναι πολύ διαφορετική. Πρόκειται για μία γυναίκα που έδωσε πολλές μάχες, αλλά πίστεψε στον εαυτό της και σύντομα, δικαιώθηκε. Όλα ξεκίνησαν το 2009, όταν πήρε την απόφαση να ξεκινήσει το δικό της blog, με την ονομασία «The Blonde Salad». Για εκείνη την εποχή, δεν ήταν μία συνηθισμένη κίνηση, αλλά η Chiara το τόλμησε, σπουδάζοντας παράλληλα Νομική στο Πανεπιστήμιο Bocconi. Σήμερα, η Ιταλίδα βρίσκεται στην κορυφή. Έχει δημιουργήσει τη δική της οικογένεια και βλέπει τα όνειρά της να παίρνουν σάρκα και οστά. 

Συνεργάζεται με κορυφαία brands και φιλοξενείται στα πιο διάσημα περιοδικά. To εξώφυλλό της στο τελευταίο τεύχος της Vogue Italia είναι άκρως εντυπωσιακό. Η Chiara μαγνητίζει τα βλέμματα και μοιάζει πιο δυνατή από ποτέ. Με αφορφή αυτό, σας παρουσιάζουμε το success story της πιο πετυχημένης -αυτή τη στιγμή- influencer του κόσμου.

Ένα κορίτσι που δεν σταμάτησε ποτέ να προσπαθεί!

Ο δρόμος προς την επιτυχία

Γεννήθηκε στις 7 Μαΐου του 1987 στην Cremona της Ιταλίας. Ο πατέρας της, Marco Ferragni, είναι οδοντίατρος ενώ η μητέρα της, Marina Di Guardo, είναι συγγραφέας. Η Chiara, έχει δύο μικρότερες αδελφές, την Francesca και την Valentina. Αποφοίτησε από το Liceo Classico Daniele Manin και στη συνέχεια ακολούθησε το δρόμο της Νομικής, στο Πανεπιστήμιο Bocconi, ωστόσο δεν ολοκλήρωσε ποτέ τις σπουδές της, καθώς ήθελε να κάνει το όνειρό της πραγματικότητα. Από μικρή αγαπούσε πολύ τη μόδα κι ήταν χαρακτηριστικό -όπως έχει πει κι η ίδια- πως έμπαινε στο δωμάτιο της μητέρας της και θαύμαζε με τις ώρες τα ρούχα της, ενώ πολλές φορές την έπαιρνε ο ύπνος μέσα στην ντουλάπα!

240945880-1082734648800002-4848709343678507840-n.jpg
Image source: @theblondesalad

«Έβλεπα τα ρούχα και τα κοσμήματα της μητέρας μου και στα μάτια μου φαινόταν πάντα σαν πριγκίπισσα», έχει πει σε συνέντευξή της. Το 2009 ξεκίνησε το δικό της blog κι όπως πάντα, η αρχή δεν ήταν εύκολη. Με τη βοήθεια των δικό της ανθρώπων, ξεκίνησε να ποστάρει δικές της φωτογραφίες, φορώντας ιδιαίτερα outfits. Έκανε ταξίδια, επικοινωνούσε με τον κόσμο κι όλα σιγά-σιγά πήραν το δρόμο τους. Σταδιακά, κατάφερε να αποκτήσει το προσωπικό της κοινό. Ακολούθησαν σημαντικές επιτυχίες, έγινε η πρώτη fashion blogger στον κόσμο που εμφανίστηκε ποτέ σε εξώφυλλο της Vogue και στα 28 της, κατάφερε να συμπεριληφθεί στη λίστα του Forbes με τις πιο ισχυρές και επιδραστικές προσωπικότητες του πλανήτη. Σήμερα, μετράει 25 εκατομμύρια followers στο instagram, ενώ διατηρεί και το δικό της brand με fashion pieces, παπούτσια, τσάντες κι αξεσουάρ που επιλέγουν οι κορυφαίες celebrities του κόσμου, ενώ έχει συνδέσει το όνομά τους με τους πιο σπουδαίους οίκους. Η Chiara τα κατάφερε, αλλά δεν εφησυχάζει και θέτει συνεχώς νέους στόχους.

Η απόλυτη ευτυχία κι ο διπλός ρόλος

Η Ιταλίδα είναι άψογη επαγγελματίας κι όσοι τη γνωρίζουν, κάνουν λόγο για μία γυναίκα που δεν σταματάει ποτέ να δουλεύει και να μάχεται. Ωστόσο, έχει και μία διαφορετική πλευρά. Δημιούργησε τη δική της οικογένεια, είναι μητέρα και ζει την απόλυτη ευτυχία. Όλα ξεκίνησαν το 2016, όταν γνώρισε τον Fedez. Ο τραγουδιστής της έκλεψε την καρδιά και τον Σεπτέμβρη του 2018, ενώθηκαν με τα δεσμά του γάμου, μόλις πέντε μήνες μετά τη γέννηση του πρώτου τους γιου, του Leo. Η Chiara ανέλαβε έναν νέο ρόλο και σαν μία γνήσια σύγχρονη, ισχυρή γυναίκα μπόρεσε να τα συνδυάσει όλα. Η πανδημία της έδωσε την ευκαιρία να περάσει περισσότερο χρόνο με την οικογένειά της, με τους δικούς της ανθρώπους και τον σύζυγό της και λίγο αργότερα, ήρθαν τα ευχάριστα νέα. Ανακοίνωσε τη δεύτερη εγκυμοσύνη της και τον περασμένο Μάρτιο, έφερε στον κόσμο τη μικρή, Vittoria. 

242225210-605907690406439-4474023335065945863-n.jpg
Image source: @chiaraferragni

Η χώρα της πέρασε πολύ δύσκολες στιγμές εξαιτίας του covid19 και τόσο ο τομέας της οικονομίας, όσο κι αυτός της υγείας δέχθηκαν ισχυρά χτυπήματα. Η Chiara κι ο Fedez δεν έμειναν με σταυρωμένα χέρια. Δημοσίευσαν στα social media ένα video ανακοινώνοντας πως θα έκαναν μια δωρεά ύψους 100.000 ευρώ, προκειμένου να στηρίξουν το ταμείο για τη δημιουργία κλινών στο χώρο της εντατικής θεραπείας του νοσοκομείου San Raffaele του Μιλάνο και ζήτησαν από τους followers τους να κάνουν το ίδιο. Χρειάστηκαν μόλις 24 ώρες, για να συγκεντρωθεί το ποσό των 3 εκατομμύρια ευρώ, καθώς εμφανίστηκαν περισσότεροι από 165.000 δωρητές από περίπου 92 χώρες, που ακολούθησαν το παράδειγμά τους και στάθηκαν στο πλευρό των Ιταλών «ηρώων» που έδωσαν μεγάλη μάχη. Σπουδαία κίνηση, με τεράστια σημασία.

Η απόλυτη ευτυχία

Η Chiara κάνει δυναμικό comeback στη Vogue και φιγουράρει στο εξώφυλλο της τελευταίας έκδοσης του περιοδικού, όντας πιο εντυπωσιακή από ποτέ! Το συγκεκριμένο τεύχος θα κυκλοφορήσει στις 7 του Οκτώβρη, με την Ιταλίδα να μαγνητίζει τα βλέμματα με την γαλάζια δημιουργία του οίκου Gucci, που είναι καλυμμένη με λαμπερές παγιέτες, την οποία συνδύασε με διαμαντένια σκουλαρίκια. «Το γεγονός ότι βρίσκομαι στο εξώφυλλο της ιταλικής Vogue είναι ένας στόχος, που με κάνει περήφανη για εκείνο το μικρό κορίτσι, που ξεκίνησε το blog του το 2009. Είναι ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα, μέσα από πολλές θυσίες και σκληρή δουλειά. Αυτό δεν είναι το πρώτο μου εξώφυλλο στη Vogue, αλλά είναι το πιο πολύτιμο», ανέφερε μεταξύ άλλων η Ferragni στον λογαριασμό της στο instagram και δεν μπορούσε να κρύψει τη χαρά και την ικανοποίησή της γι' αυτή τη δουλειά.


Η Chiara γνωρίζει καλά το μυστικό της επιτυχίας. Δεν σταμάτησε ποτέ να δουλεύει, έμαθε να κλείνει τα αυτιά της όποτε την αμφισβητούσαν και πήρε δύναμη ακόμη κι από τα «όχι» που άκουσε. Ζωή σαν παραμύθι; Ίσως όχι. Ζωή που εξελίχθηκε σαν παραμύθι; Ναι!