fbpixel

Search icon
Search
THE LOOK

Capri Pants: Το παντελόνι που επέστρεψε από τα 90's για να μείνει

Δοκιμάστε το!


Capri Pants: Το παντελόνι που επέστρεψε από τα 90's για να μείνει

Πέρυσι, είχαμε καθιερώσει τα παντελόνια με τα μακριά, χαλαρά fit, τα οποία είναι ακόμα ανεπιτήδευτα cool. Παρολαυτά, τα cropped παντελόνια κάπρι, που ήταν στο peak του popularity τους μεταξύ της δεκαετίας του '90 και '00, εισέρχονται στις πασαρέλες και στα street style looks, φέτος, σηματοδοτώντας μια νέα κατεύθυνση για τις αναλογίες των παντελονιών. 

Στις συλλογές του Spring-Summer '24, βλέπουμε τα παντελόνια στις πασαρέλες σε brands όπως τα Mirror Palais, Ferragamo και Tory Burch. Στη σκηνή του street style, επίσης, τα capri παντελόνια έχουν απόλυτη επιτυχία. Ορισμένα στιλ φτάνουν μέχρι το γόνατο σε στενές φόρμες που μοιάζουν με κολάν, ενώ άλλα είναι κομμένα σε cropped midi μήκος με πιο tailored σχέδια.

Παρακάτω, δείτε πώς εξελίσσεται η τάση των παντελονιών capri και αποκτήστε τα καλύτερα μοντέλα της αγοράς

Στα catwalks

capri-pants.jpg
Mirror Palais S/S 24, Tory Burch S/S 24

Εντοπίσαμε για πρώτη φορά τα παντελόνια κάπρι στην πασαρέλα του A. Roege Hove στη συλλογή SS' 24 στην Εβδομάδα Μόδας της Κοπεγχάγης, στη συνέχεια στο Mirror Palais κατά τη διάρκεια του NYFW, όπου τα παντελόνια έπεφταν ακριβώς κάτω από το γόνατο και συνδυάζονταν με bralettes. Στις Tory Burch και Puppets & Puppets, τα παντελόνια κάπρι ήταν πιο χαλαρά και πιο κομμένα, μέχρι τη μέση της γάμπας.

Στο street style

Οι γνώστες της μόδας παρουσιάζουν μερικούς ωραίους τρόπους για το στιλ των παντελονιών κάπρι που ξεφεύγουν από αυτά που βλέπουμε στις πασαρέλες. Προσθέτοντας τακούνια σε παντελόνια κάπρι τύπου legging, τα κάνετε αμέσως να μοιάζουν κομψά. Και μην ξεχνάτε πως ένα απλό σακάκι ή ένα button-down ολοκληρώνει την εμφάνιση. 

capri-pants-trend-309418-1694661375488-image-1280-80jpg.webp
Image source: @anaasaber

Τολμήστε να εντάξετε ένα πιο retro capri παντελόνι στη συλλογή σας - κατά προτίμηση σε polka dot. Δώστε ένα παραπάνω fashionable twist συνδυάζοντας με έγχρωμα heels και ένα απλό μαύρο σακάκι ή πουκάμισο για balance. 

mayastepper.webp
Image source: @mayastepper

Διαφορετικά, μπορείτε να ακολουθήσετε έναν πιο "safe" δρόμο επιλέγοντας ένα μαύρο capri και να το συνδυάσετε με αντίστοιχα μινιμαλιστικά mules ή πέδιλα και ένα top, vest ή oversized λευκό πουκάμισο. 

capri-pants-trend-309418-1694706777154-image-1280-80jpg.webp
Image source: @erinoffduty

Αν είστε fans των flats μπορείτε να εντάξετε δύο major trends σε μια εμφάνιση, συνδυάζοντας τα capri pants σας με mesh ballet flats. 

alexachung.webp
Image source: @alexachung

Φυσικά και είδαμε το πιο trendy παντελόνι από τη Βρετανίδα master του styling, Alexa Chung. Το επέλεξε στο print της σεζόν, το λεοπάρ, και το συνδυάσε με τα it-shoes του '23-'24, που είναι οι μπαλαρίνες.

backgrid.webp
Image source: Backgrid

Η Gigi Hadid επέλεξε μια πιο old-school εκδοχή του συγκεκριμένου στιλ παντελονιού σε μια πρόσφατη έξοδό της. Πιο συγκεκριμένα τα denim capris ήταν στο επίκεντρο καθόλη τη δεκαετία των 90's και 00's - και πλέον μπορούμε να τα συνδυάσουμε άψογα με kitten heels, mules, ένα tank top και τα κατάλληλα αξεσουάρ. 

Παρακάτω, σας παρουσιάζουμε τα πιο κολακευτικά παντελόνια κάπρι και τα items που θα τα συνοδεύσουν άρτια σε κάθε look!

1

Magda Butrym Wool crepe high rise capri pants

LUISAVIAROMA BUY HERE

2

Jimmy Choo mules

Kalogirou BUY HERE

3

Rag & Bone flare cropped pants

Intervista BUY HERE

4

Mesh ballet flats

Massimo Dutti BUY HERE

5

Comfortlux high-rise capri leggings

Oysho BUY HERE

6

Calvin Klein blazer

attica.gr BUY HERE

7

Slingback shoes

Karida 1912 BUY HERE

8

Capri trousers

ZARA BUY HERE

Feature image source: Ferragamo SS'24, @cheriemadeleine