fbpixel

Search icon
Search
Burberry Winter 2024: Το show γιόρτασε τη μεγάλη Βρετανική ύπαιθρο και την Amy Winehouse
TRENDS & CATWALKS

Burberry Winter 2024: Το show γιόρτασε τη μεγάλη Βρετανική ύπαιθρο και την Amy Winehouse

Ένα αδιαπραγμάτευτο highlight κατά τη διάρκεια του London Fashion Week


Η Burberry είναι ο αδιαμφισβήτητος πρωταγωνιστής της Εβδομάδας Μόδας του Λονδίνου. Η τέντα περιέβαλλε το Victoria Park του ανατολικού Λονδίνου. Στο εσωτερικό της, η σκηνή ήταν αμυδρά φωτισμένη, στρωμένη με μαλακό χαλί από γρασίδι και αρωματισμένη για την περίσταση με το άρωμα Ivy by Perfumer H. «Ήθελα να μοιάζει με δάσος τη νύχτα», δήλωσε ο Lee μετά το show φθινόπωρο/χειμώνας 2024. «Μια αίσθηση υπαίθριας κομψότητας, άνεσης και ζεστασιάς». 

00003-burberry-fall-2024-ready-to-wear-credit-gorunway.webp
00010-burberry-fall-2024-ready-to-wear-credit-gorunway.webp

Εξού και η συγκεκριμένη επιλογή σκηνικού. Ένα show της Burberry κατακλύζεται συνήθως από εντυπωσιακά πανωφόρια, και εδώ ήταν σε μεγάλη ποικιλία, με περισσότερα parkas, duffels και καμπαρντίνες. Τα trenchcoats ήταν επίτηδες τσαλακωμένα, οι γιακάδες είχαν σηκωθεί ψηλά ενάντια στη βροχή. Τα μοντέλα φορούσαν κασκόλ τυλιγμένα γύρω από τα μαλλιά τους, κρατούσαν ομπρέλες και περπατούσαν στην πασαρέλα με chunky μπότες Τα απαλά καστανά χρώματα της γης αναμειγνύονταν με τα muddy πράσινα. Ακόμα και το embroidered βραδινό φόρεμα που ανέδειξε η Campbell ήταν εμπνευσμένο, όπως είπε o Lee, από τα βρύα.

Ο οίκος Burberry είναι συνώνυμος της βρετανικότητας σε όλο τον κόσμο και για την επιτυχία του ευθύνεται ο Daniel Lee που έχει μια ιδιαίτερη οπτική γωνία, σύγχρονη και αυθεντική, γοητευτική και φιλόδοξη.

00011-burberry-fall-2024-ready-to-wear-credit-gorunway.webp
00015-burberry-fall-2024-ready-to-wear-credit-gorunway.webp

«Η κατάρα και η ομορφιά αυτού του fashion brand είναι ότι απευθύνεται σε ένα ευρύ φάσμα ανθρώπων, από footballs fans μέχρι και τη βασιλική οικογένεια», είπε. «Αλλά αν προσπαθείς να τους ευχαριστήσεις όλους, καταλήγεις να μην ευχαριστείς κανέναν, και ως σχεδιαστής πρέπει να έχω μια εμπεριστατωμένη άποψη. Δεν μπορείς να φτιάχνεις μια απλή καμπαρντίνα για πάντα.» 

00027-burberry-fall-2024-ready-to-wear-credit-gorunway.webp

Στα backstage δήλωσε: «Η ατμόσφαιρα αυτή τη σεζόν ξεκίνησε πραγματικά με την σκέψη για τους ανθρώπους που φορούν Burberry. Από τους παλαιότερους έως και τους νεότερους που μαθαίνουν τώρα αυτό το εμβληματικό brand.» 

«Στην ηλικία τους, στην εποχή μου, συχνά ένιωθα ότι δεν υπήρχε τίποτα καινούριο που ν' αντιπροσωπεύει εμένα και αυτό που αισθάνομαι και αντιπροσωπεύω». Κατά τη διάρκεια της τρίτης κατά σειρά επίδειξης του Daniel Lee στα ηχεία ακούστηκε ένα medley της Amy Winehouse, που συμπεριελάμβανε ηχογραφημένους διαλόγους. 

00046-burberry-fall-2024-ready-to-wear-credit-gorunway.webp

Το πρώτο look του designer είχε ως μοντέλο την Agyness Deyn, μια κίνηση που μας μετέφερε σχεδόν δύο δεκαετίες πίσω με μια iconic καμπαρντίνα. Η Lily Donaldson, η Karen Elson, η Lily Cole, η Naomi Campbell και η Edie Campbell μας έκαναν να αισθανθούμε αργότερα περισσότερη νοσταλγία.

00051-burberry-fall-2024-ready-to-wear-credit-gorunway.webp
00056-burberry-fall-2024-ready-to-wear-credit-gorunway.webp

Ο Lee δημιούργησε παραλλαγές του polished trench-plus-boot - αρχέτυπου των γυναικείων ενδυμάτων Burberry αναμειγνύοντας πολύ πιο στιβαρά και outerwear κομμάτια, κάποια από αυτά ξεχώρισαν για την unisex αισθητική τους. 

Δείτε ολόκληρο το show παρακάτω: