fbpixel

Search icon
Search
London Fashion Week: Τα δύο εκκεντρικά shows που μας τράβηξαν την προσοχή
TRENDS & CATWALKS

London Fashion Week: Τα δύο εκκεντρικά shows που μας τράβηξαν την προσοχή

Ο JW Anderson πρωτοπόρησε για ακόμα μια φορά και το Νορβηγικό brand Holzweiler ανέδειξε τη φύση!


Η Εβδομάδα Μόδας στο Λονδίνο είναι σε πλήρη εξέλιξη, παρουσιάζοντας κάποια φαντασμαγορικά - και εξίσου εκκεντρικά shows. Δύο από τα πιο πρόσφατα που μας κέντρισαν το ενδιαφέρον δεν ήταν άλλα από αυτά των JW Anderson και Holzweiler!

JW Anderson Fall '24 Ready-To-Wear

Την περασμένη σεζόν, ο JW Anderson παρουσίασε μια σειρά από φωτεινές, φορμαρισμένες εμφανίσεις που σκοπό είχαν να θυμίσουν ρούχα κούκλας. Τώρα το brand κινείται σε μια πιο ήπια κατεύθυνση, παίζοντας με μια ποικιλία πλεκτών τεχνικών: Η φθινοπωρινή πασαρέλα της Εβδομάδας Μόδας του Λονδίνου άνοιξε με ένα puffy φόρεμα από το χρώμα του butter yellow και ακολούθησε ένα στενό shorts set σκούρου μπλε pointelle.

00002-j-w-anderson-fall-2024-ready-to-wear-credit-gorunway.webp
00005-j-w-anderson-fall-2024-ready-to-wear-credit-gorunway.webp

Τα πλεκτά είναι μια διαχρονική επιλογή για το φθινόπωρο, αν και ο JW Anderson πειραματίζεται με διαφορετικά χρώματα, αναλογίες, υφές και τεχνικές, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται από φορέματα με κορσέδες και balloon σχήματα μέχρι σπορ βελούδινα σύνολα και χοντρά φορέματα πόλο. Ακόμα και μέσα σε αυτή την πιο πειραματική προσέγγιση της μόδας, το brand επικεντρώνεται στην πρακτικότητα, παρουσιάζοντας πιο κλασικά basic κομμάτια, αλλά με ένα twist: τα μάλλινα παλτό είναι very oversized, οι μπλούζες με ζώνη έχουν πολύ μακριά μανίκια και τα πουλόβερ τυλίγονται έντονα γύρω από τη μέση.

00009-j-w-anderson-fall-2024-ready-to-wear-credit-gorunway.webp
00011-j-w-anderson-fall-2024-ready-to-wear-credit-gorunway.webp

Ο ιδρυτής του JW Anderson και δημιουργικός διευθυντής της LOEWE πειραματίζεται συνεχώς με το εδώ και τώρα, δημιουργώντας ιδιόρρυθμες συλλογές. Ο Ιρλανδός σχεδιαστής άνοιξε την τρίτη ημέρα της Εβδομάδας Μόδας του Λονδίνου καλωσορίζοντας τους καλεσμένους του στο Seymour Leisure Centre της πρωτεύουσας - ένας υπερσύγχρονος προορισμός για κολύμβηση και αναρρίχηση.

00023-j-w-anderson-fall-2024-ready-to-wear-credit-gorunway.webp
00032-j-w-anderson-fall-2024-ready-to-wear-credit-gorunway.webp
00033-j-w-anderson-fall-2024-ready-to-wear-credit-gorunway.webp

Τα μοντέλα περπάτησαν στην πασαρέλα με σγουρές γκρίζες μπούκλες και slicked-back pixies, φορώντας μοντέρνες αθλητικές στολές και κοστούμια Τα βελούδινα τανκς και σορτς εντυπωσίασαν σε συνδυασμό με παλτό με dramatic ώμους. Floral prints επίσης πρωταγωνίστησαν στη συλλογή Φθινόπωρο/Χειμώνας 2024 του brand, αλλά και πλεκτά με κόμπους, μπλουζάκια με ζώνες και motorcycle jackets να ολοκληρώνουν την collection με μια αίσθηση επαναστατικότητας.

Holzweiler Fall '24 Ready-To-Wear

Η Tate Britain αποτέλεσε ένα μεγαλοπρεπές σκηνικό για τη σημερινή φθινοπωρινή έκθεση του Holzweiler με έδρα το Όσλο, τη δεύτερη στο Λονδίνο. «Όταν η Susanne (co-founder της Holzweiler) επισκέφθηκε το μουσείο και είδε τις όμορφες εγκαταστάσεις λουλουδιών της καλλιτέχνιδας Anya Gallaccio, γνωστές ως Preserve Beauty, με θέμα τη φθορά, ήξερε ότι ήταν ο τέλειος χώρος για την επίδειξή μας», εξήγησε η δημιουργική διευθύντρια Maria Skappel Holzweiler.  

00001-holzweiler-fall-2024-ready-to-wear-credit-gorunway.webp
00003-holzweiler-fall-2024-ready-to-wear-credit-gorunway.webp

Για το φθινόπωρο/χειμώνα 2024, η Maria Holzweiler εμπνεύστηκε από τον μυστικιστικό κόσμο των μυκήτων και του μυκηλίου, εξετάζοντας τις τεράστιες οικογενειακές ομάδες του μέσα από ανθισμένες σιλουέτες που υπερβαίνουν τη Φύση. Οι μικροοργανισμοί φαινόταν σαν να «διείσδυσαν» σε σιλουέτες και prints που αναδείχθηκαν σε παστέλ τόνους. 

00005-holzweiler-fall-2024-ready-to-wear-credit-gorunway.webp
00021-holzweiler-fall-2024-ready-to-wear-credit-gorunway.webp

Αλλού, τα γραφικά μανιταριών προσγειώθηκαν σε ντελικάτα γυναικεία ρούχα που συμπληρώθηκαν από χνουδωτά αξεσουάρ. Οι μοντερνιστικές σιλουέτες του Holzweiler κυριάρχησαν στη συλλογή με υπερμεγέθεις κλίσεις, οι οποίες παρουσιάστηκαν σε υπερβολικά μανίκια και πλεκτά με κρόσσια και διογκωμένα περιγράμματα. 

00012-holzweiler-fall-2024-ready-to-wear-credit-gorunway.webp
00015-holzweiler-fall-2024-ready-to-wear-credit-gorunway.webp
00032-holzweiler-fall-2024-ready-to-wear-credit-gorunway.webp

Συνολικά, η συλλογή ανέδειξε μια πιο σκοτεινή, «λασπωμένη» αισθητική, παραμένοντας πιστή στο χρηστικό σύμπαν του Holzweiler.