fbpixel

Search icon
Search
Brigitte Bardot Series: Το διαχρονικό θηλυκό ίνδαλμα στη νέα σειρά του Pascal Breton
ARTS & CULTURE

Brigitte Bardot Series: Το διαχρονικό θηλυκό ίνδαλμα στη νέα σειρά του Pascal Breton

Η σκηνοθετική υπογραφή ανήκει στους Daniele Thompson και Christopher Thompson και έκανε παγκόσμια πρεμιέρα στο Series Mania Festival


Ένα διαχρονικό σύμβολο ανεπιτήδευτου γαλλικού sexiness και μιας γοητευτικής προσωπικότητας με ιδιαίτερη αδυναμία στον ρομαντισμό. Άγρια ξανθιά χαίτη, smoky μάτια και ζουμερά χείλη αποτέλεσαν αυτά τα στοιχεία που έκαναν ξεχωριστή την ομορφιά της, καταφέρνοντας να εμπνέει τις τάσεις όλων των εποχών. Κανείς δεν ξεχνά μια από τις πιο χαρακτηριστικές της ατάκες "Μια φωτογραφία μπορεί να είναι μια στιγμή της ζωής που αποτυπώνεται για την αιωνιότητα και δεν θα πάψει ποτέ να σας γυρίζει πίσω". Η Brigitte Bardot ταυτίστηκε με ένα θηλυκό ίνδαλμα, μια παρουσία που είχε πάντα το χάρισμα να κλέβει τις καρδιές του παγκόσμιου κοινού. Μπορεί να αποσύρθηκε πρόωρα σε ηλικία 39 ετών από τα φώτα τη δημοσιότητας και τη διεθνή κινηματογραφική σκηνή, όμως άφησε ανεξίτηλο το σημάδι της στη γαλλική λαϊκή κουλτούρα των δεκαετιών 1960 και 1970.

Για ακόμη μια φορά, θα έχουμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε ακόμη πιο βαθιά την προσωπικότητά της, χάρη στη νέα σειρά με τίτλο "Bardot", της οποίας η σκηνοθετική υπογραφή ανήκει στους Daniele Thompson και Christopher Thompson. Έκανε παγκόσμια πρεμιέρα στο Series Mania Festival με ομόφωνους επαίνους και έχει προπωληθεί από την Ομοσπονδία σχεδόν σε όλο τον κόσμο. Ο Γάλλος παραγωγός και Διευθύνων Σύμβουλος, ιδιαίτερα γνωστός για τη δημιουργία της γαλλικής σαπουνόπερας Sous le soleil και της πρώτης γαλλικής Netflix Original Marseille, Pascal Breton, μίλησε πρόσφατα στο Variety". Ο ίδιος τόνισε χαρακτηριστικά: "Η "Bardot" είναι σαν το γαλλικό "The Crown", επειδή η Bardot ενσάρκωνε τη Γαλλία και μέσα από το ταξίδι της αναπολούμε πολλά κομμάτια της ιστορίας και της λαϊκής κουλτούρας της Γαλλίας στις δεκαετίες του 1950 και 1960. "Εκείνη η εποχή είναι μια ιστορική στιγμή όπου τα πάντα αλλάζουν, όπου από το ασπρόμαυρο περνάμε στο έγχρωμο και για μένα η Μπαρντό συμβολίζει αυτή την καμπή με κάθε τρόπο, γιατί περάσαμε από μια πολύ πουριτανική και ψυχρή κοινωνία σε μια απελευθέρωση, μια κοινωνική, πολιτική και σεξουαλική επανάσταση".

The inspiration 

e6c89b3ba0614f0f70354d6218994f45.jpg

Κεντρική πηγή έμπνευσης του δημοφιλούς παραγωγού, όπως ο ίδιος παραδέχθηκε στο περιοδικό ήταν η cult σειρά "Sous le Soleil", η οποία διαδραματίζεται στο Σεν Τροπέ και γυρίστηκε από τον Serge Gainsbourg. Η πιο χαρακτηριστική σκηνή, την οποία δεν ξεχνά ποτέ ήταν αυτή δίπλα στην παραλία, όπου είδε την Bardot να τραγουδάει. Όπως περιγράφεται στο Ωariety, η καινούργια αυτή σειρά αποτελείται από έξι επεισόδια που εκτείνονται από το 1949 έως το 1960, στα οποία η Daniele Thompson αποτυπώνει τη συντηρητική ανατροφή της επαναστάτριας σταρ σε ένα αστικό παριζιάνικο περιβάλλον, την πρωτοποριακή της ερμηνεία στην ταινία "Και ο Θεός δημιούργησε τη γυναίκα", που σκηνοθέτησε ο τότε σύζυγός της Roger Vadim στο Σεν Τροπέ, ενώ περιγράφει τη γέννηση των χρυσών χρόνων του γαλλικού κινηματογράφου και το πως έμοιαζε τότε η κοινωνία.

julia-de-nunez-est-brigitte-bardot-rencontre-avec-la-star-de-la-serie-bardot.jpg
Julia de Nunez

Η πρωτοεμφανιζόμενη Julia de Nunez έχει καταφέρει με τον δικό της γοητευτικό τρόπο να αποτυπώσει με μεγάλη ομοιότητα το Γαλλικό ίνδαλμα. Σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ, πλαισιώνεται από ένα ισχυρό υποστηρικτικό καστ, όπως ο Yvan Attal, ο οποίος υποδύεται τον Γάλλο παραγωγό Raoul Levy, ο Victor Belmondo ως Roger Vadim, ο Oscar Lesage ως Jacques Charrier και οι Geraldine Pailhas και Hippolyte Girardot ως γονείς της Bardot.

Παρακολουθήστε το επίσημο τρέιλερ της: