fbpixel

Search icon
Search
Body slugging: H νέα μανία στο TikTok που υπόσχεται λεία κι ενυδατωμένη επιδερμίδα
FACE & BODY

Body slugging: H νέα μανία στο TikTok που υπόσχεται λεία κι ενυδατωμένη επιδερμίδα

Αξίζει να του δώσετε μια ευκαιρία;


Στην αναζήτηση όλων των νέων beauty trends το TikTok είναι πάντα ο απόλυτος οδηγός στην ενημέρωση. Κάπως έτσι, ο όρος body slugging μπήκε στις οθόνες μας και μας έκανε να θέλουμε να πούμε το "ναι" και στην πραγματική ζωή. Το Slugging είναι μια τεχνική περιποίησης του δέρματος όπου χρησιμοποιείται ένα αποφρακτικό βαρέως τύπου (συνήθως βαζελίνη ή άλλο παράγωγο της βαζελίνης) ως το τελευταίο βήμα της νυχτερινής σας ρουτίνας για να αποτρέψει την διαδερμική απώλεια νερού. Η βαζελίνη δημιουργεί μια γλοιώδη μεμβράνη πάνω από τους πόρους, ώστε το δέρμα να φαίνεται δροσερό και σχεδόν "ολισθηρό" ενώ παράλληλα λαμβάνονται τα μέγιστα αποτελέσματα από τα υπόλοιπα συστατικά της ρουτίνας σας.

body.jpg

Το Slugging είναι μια εξαιρετική επιλογή για κάποιον που έχει ξηρό δέρμα ή ερεθισμούς. Από τότε που η τάση άρχισε να αποκτά περισσότερους οπαδούς, έχουν εμφανιστεί και άλλες εκδοχές, συμπεριλαμβανομένου του slugging στα μαλλιά. Αν και το slugging γίνεται πιο συχνά στο πρόσωπο, δεν υπάρχει λόγος που τα οφέλη του να μην μπορούν να μεταφερθούν σε μερικά από τα πιο ξηρά σημεία του σώματός μας, όπως οι αγκώνες, τα γόνατα, τα πόδια, ακόμα και τα χέρια. Για συμβουλές σχετικά με το πώς να χρησιμοποιήσετε το slugging στο σώμα σας, συνεχίστε να διαβάζετε παρακάτω.

Body Slugging για ενυδατωμένο δέρμα

Η έννοια του slugging μπορεί να χρησιμοποιηθεί οπουδήποτε στο σώμα σας - όχι μόνο στο πρόσωπό σας. Η influencer της περιποίησης της επιδερμίδας Ava του @glowwithava μοιράστηκε μέσω ενός βίντεο στο TikTok ότι της αρέσει να το εφαρμόζει στα πετσάκια, στην περιοχή του λαιμού και του στήθους και στους αγκώνες της. Έτσι, εάν και εσείς έχετε εφαρμόσει ποτέ μια λοσιόν σώματος ή βούτυρο στα πόδια σας πριν φορέσετε ένα ζευγάρι κάλτσες για να το αφήσετε να "βυθιστεί" κατά τη διάρκεια της νύχτας, έχετε δοκιμάσει το body slugging χωρίς καν να το καταλάβετε.

lady-body-cream-NKqh3.jpeg

Πώς να κάνετε το Body Slug

Το κλειδί για το slugging είναι η εφαρμογή ενός υγραντικού, το οποίο είναι ένα ενυδατικό προϊόν γεμάτο με ενυδατικά συστατικά (όπως γλυκερίνη, υαλουρονικό οξύ και αλόη βέρα), ακολουθούμενο από ένα αποφρακτικό για να κλειδώσει το πρώτο προϊόν. Εδώ συνήθως τελειώνει το slugging για το πρόσωπό σας, αλλά με το body slugging, μπορείτε να το πάτε ένα βήμα παραπέρα, ανάλογα με την περιοχή στην οποία εστιάζετε. Εάν το κάνετε στα πόδια σας, βάλτε ένα ζευγάρι κάλτσες πάνω από το αποφρακτικό για να παγιδευτεί η θερμότητα του σώματος και αφήστε το προϊόν να βυθιστεί στο δέρμα αργά μέσα στη νύχτα. Αν το κάνετε στα πόδια σας, χρησιμοποιήστε ένα ζευγάρι βαμβακερά γάντια ή βάλτε ένα ζευγάρι κάλτσες πάνω τους.

Σε ποιον είναι καλό;

Το slugging είναι λίγο έντονο, επομένως είναι καλύτερο για όσους έχουν εξαιρετικά ξηρό δέρμα. Για αυτούς τους τύπους δέρματος, η σφράγιση στην ενυδάτωση είναι ζωτικής σημασίας. Το νερό μπορεί εύκολα να διαρρεύσει από ένα ήδη διαρρέον φραγμό του δέρματος. Το slugging θα μπορούσε να αποτρέψει αυτή την απώλεια νερού από το να συμβεί, βοηθώντας το δέρμα να ξεκινήσει τη διαδικασία αποκατάστασης του δερματικού φραγμού. Φυσικά, το slugging δεν είναι για όλους – και ακόμα κι αν λειτουργεί για εσάς, μπορεί να μην θέλετε να "slugging" καθημερινά. Αλλά αν έχετε λιπαρό ή με τάση ακμής δέρμα, ίσως να θέλετε να το αποφύγετε: Ακόμα κι αν το πραγματικό προϊόν που χρησιμοποιείτε είναι μη φαγεσωρογόνο -δηλαδή δε φράζει τους πόρους- ένα τέτοιο αποφρακτικό περιβάλλον μπορεί να παγιδεύσει νεκρό δέρμα και λιπαρότητα και προκαλούν την ανάπτυξη της ακμής.

body-positivity.jpg

Για να προσδιορίσετε εάν το slugging θα λειτουργήσει για εσάς, η πιστοποιημένη δερματολόγος Loretta Ciraldo, M.D., FAAD, προτείνει τη λήψη φωτογραφιών πριν και μετά για να παρακολουθείτε την πρόοδό σας. «Μερικές φορές ζητήματα όπως οι φραγμένοι πόροι ή η αύξηση της λιπαρότητας στην επιφάνεια μπορεί να μην εμφανίζονται για αρκετές ημέρες, επομένως είναι σημαντικό να ακολουθείτε καθημερινές φωτογραφίες για να δείτε εάν υπάρχουν ανεπιθύμητες αντιδράσεις ή ορατά οφέλη», εξηγεί.

Πως θα το κάνετε

  • Πρώτα, βεβαιωθείτε ότι το δέρμα σας είναι πραγματικά καθαρό: Δεδομένου ότι το slugging σφραγίζει κυριολεκτικά τα πάντα στο δέρμα σας ενώ κοιμάστε, το μακιγιάζ, το αντηλιακό ή η καθημερινή βρωμιά που παγιδεύεται από κάτω είναι μια συνταγή για ξεσπάσματα.
  • Επενδύστε σε υγραντικά: Το θέμα είναι ότι το slugging είναι ότι δεν θα λειτουργήσει αν δεν συσσωρεύσετε ενυδατικά συστατικά. Σκεφτείτε το σαν ένα φλιτζάνι που θέλετε να καλύψετε - αν δεν υπάρχει νερό σε αυτό, είναι απλώς άσκοπο. Συστατικά όπως το υαλουρονικό οξύ, η γλυκερίνη και η αλόη κάνουν θαύματα, ειδικά αν τα εφαρμόσετε σε βρεγμένο δέρμα.
  • Ακολούθησε με ενυδατική κρέμα: Το Slugging είναι στην πραγματικότητα απλώς μια τελευταία προσθήκη στην καθημερινή ρουτίνα περιποίησης του δέρματος. Έτσι, όλα τα προηγούμενα βήματα εκτελούνται κανονικά. Κάντε μασάζ με την καθημερινή σας ενυδατική κρέμα πάνω από το serum. 
  • Eφαρμόστε το αποφρακτικό σας: Για το πραγματικό κομμάτι "slugging", "λιώσετε" το αποφρακτικό της επιλογής σας στα χέρια σας και μετά κυλήστε αργά τις παλάμες σας στο πρόσωπό σας για να το πιέσετε στο δέρμα σας. Φροντίστε να αφήσετε τη φόρμουλα να σταθεροποιηθεί για λίγα λεπτά προτού πέσετε στο κρεβάτι.