fbpixel

Search icon
Search
FACE & BODY

Ένα συστατικό που όλοι έχετε στο σπίτι μπορεί να αλλάξει τη skincare ρουτίνα σας

Κρατήστε το πάντα στην τσάντα σας


Ένα συστατικό που όλοι έχετε στο σπίτι μπορεί να αλλάξει τη skincare ρουτίνα σας

Είναι αυτό το συστατικό που μας έμαθαν πως μπαίνει παντού, είναι το συστατικό που από τότε που θυμόμαστε τον εαυτό μας, το έχουμε συνδυάσει με τη φροντίδα του δέρματος και που η ενυδάτωση είναι μόνο μια από τις δεκάδες χρήσεις του. Είναι παράγωγο του πετρελαίου και φυσικά έχει ένα όνομα που όλοι γνωρίζουν και δεν είναι άλλο από τη βαζελίνη. Όλα ξεκίνησαν το 1870, όταν η Vaseline παρουσίασε το θαυματουργό Jelly, ένα προϊόν που προστάτευε την επιδερμίδα από τα πάντα. Πολύ γρήγορα η Vaseline έγινε ένα απαραίτητο προϊόν της καθημερινότητας και βρήκε τη θέση της σε κάθε σπίτι, ως λύση SOS για όλη την οικογένεια.

Φέτος, μετά από 150 χρόνια η εξέλιξη μοιάζει πιο απαραίτητη από ποτέ και η εταιρία που κάποτε έκανε τη διαφορά, δημιουργεί ξανά μια νέα πραγματικότητα. Πριν ανακαλύψουμε, λοιπόν, ότι έχει να μας παρουσιάσει, συγκεντρώσαμε 10 χρήσεις της που κάνουν την καθημερινότητα απόλυτα λειτουργική. 

loreal-paris-bmag-article-buttery-skin-is-the-next-big-makeup-trend-t.jpg

1. Prep for fragrance

Το ενυδατωμένο δέρμα μπορεί να κρατά καλύτερα τα αρώματα, οπότε τρίψτε λίγο βαζελίνη στα σημεία σφυγμού σας προτού πατήσετε το spritz ώστε το άρωμά σας να διαρκέσει περισσότερο. Τα σημεία παλμού είναι ζεστές περιοχές που βοηθούν στη διάχυση του αρώματος σε όλο το σώμα και όπως γνωρίζετε περιλαμβάνουν τους καρπούς, τους εσωτερικούς αγκώνες, το πίσω μέρος των γονάτων και το λαιμό.

2. Tame Your Hair

Χρησιμοποιήστε τη Vaseline για να προσπαθήσετε να εξημερώσετε το φριζάρισμα και να κρατήσετε τα μαλλιά σας σταθεροποιημένα και στη θέση τους. Δεδομένου ότι είναι ασφαλής στη χρήση στο πρόσωπο, δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για το αν θα εμφανίσει ερεθισμό στο υπόλοιπο σώμα σας. Ωστόσο, να είστε προσεκτικοί για να μη φράξουν οι πόροι σας από το υπερβολικό προϊόν. 

3. DIY Highlighter

Ανταλλάξτε το highlighter σας με τη Vaseline. Απλώς τοποθετήστε μια πολύ μικρή ποσότητα στα ψηλά σημεία του προσώπου σας για μια δροσερή, φυσικά φωτεινή λάμψη. Λάβετε υπόψη ότι μπορεί να φράξει τους πόρους κάποιων ανθρώπων, οπότε αν αυτό φαίνεται να μπορεί να συμβεί σε εσάς, ίσως να μην ακολουθήσετε αυτήν την συμβουλή ή τουλάχιστον να πάτε πολύ ελαφριά. 

carolina-herrera-spring-2012-makeup.jpg

4. Stain Remover

Με ένα υγρό πανί, μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την αφαίρεση των λεκέδων μακιγιάζ από τα ρούχα σας, καθώς και τα μαξιλάρια ή τα σεντόνια. Το λάδι της θα βοηθήσει στην εξαγωγή άλλων ελαίων από επίμονους λεκέδες μακιγιάζ. Μετά που το τρίψετε, βάλτε το στο πλυντήριο για να βεβαιωθείτε ότι το αφαιρέσετε εντελώς.

5. Clean Up Your Manicure

Εφαρμόστε την στην επιδερμίδα σας πριν βάψετε τα νύχια σας για να διατηρήσετε το χρώμα μακριά από το δέρμα γύρω από τα νύχια σας. Θα έχετε ένα τέλειο μανικιούρ και δε θα χρειαστεί να σκορπίσετε χρόνο στο καθάρισμα. Είναι επίσης εξαιρετικό trick για να διατηρείτε τα χέρια και τα νύχια σας σε σχήμα έτοιμο για μανικιούρ καθώς θα εξαφανίσει τα πετσάκια, ύστερα από συχνή χρήση.

6. Dry Skin Healer

Η Vaseline είναι απίστευτα αποτελεσματική στο μαλάκωμα των σοβαρών ραγισμένων, ξηρών και φλεγμονωδών περιοχών. Λειτουργεί επίσης αποτρέποντας την απώλεια νερού στο δέρμα, κάτι που επιτρέπει στα φυσικά έλαια να αυξάνονται χωρίς εξωτερικό boost. Για να δείτε άμεση διαφορά δοκιμάστε να τοποθετήσετε ένα μέρος του προϊόντος στις ξηρές σας φτέρνες, να φορέσετε κάλτσες και να κοιμηθείτε. Το επόμενο πρωί θα έχετε διαφορετικό δέρμα. Λειτουργεί σφραγίζοντας σε υγρασία που υπάρχει ήδη στο δέρμα. Ωστόσο, δεν φέρνει υγρασία στο δέρμα. 

gallides-over-40-makeup.jpg

7. Customize Your Cosmetics

Μετατρέψτε οποιαδήποτε από τα αγαπημένα σας loose προϊόντα, σε κρεμώδη, απλώς προσθέτοντας Vaseline. Δοκιμάστε το με τις σκιές ματιών καθώς και με το ρουζ. Είναι ασφαλές να το χρησιμοποιείτε γύρω από την περιοχή των ματιών, οπότε δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για την πρόκληση μόλυνσης. Μπορείτε επίσης να φτιάξετε ένα χρωματιστό balm για τα χείλη με αυτόν τον τρόπο. 

8. Lash Conditioner

Μπορεί επίσης να εφαρμοστεί με ασφάλεια στις βλεφαρίδες. Σε πολλά κέντρα αισθητικής χρησιμοποιούν προϊόντα που μοιάζουν με βαζελίνη ή ακόμη και την ίδια σε περιοχές που πρέπει να προστατευτούν. Εάν, λοιπόν, θέλετε να κάνετε ένα no-make up make up look χωρίς mascara, τότε μπορείτε να εφαρμόσετε μια μικρή ποσότητα από το αγαπημένο, αυτό, συστατικό. 

1

Body Lotion

Instant Dry Skin Rescue, Vaseline, Hondos Center BUY ME

2

Body Balm

Dry Skin Healing Balm, Vaseline, Hondos Center BUY ME

3

Elasticity lotion

Elasticity Restore, Vaseline, Hondos Center BUY ME

4

Hand care

Dry Hands Rescue Cream, Vaseline