fbpixel

Search icon
Search
Αυτή η très chic κατοικία στο Μιλάνο αποκαλύπτει πώς θα είναι το interior design του μέλλοντος
INTERIORS

Αυτή η très chic κατοικία στο Μιλάνο αποκαλύπτει πώς θα είναι το interior design του μέλλοντος

Με την υπογραφή του αρχιτέκτονα Massimiliano Locatelli


Εάν κάποιος expert από τον χώρο της αρχιτεκτονικής αποτυπώνει καλύτερα ό,τι πρόκειται να μας απασχολήσει μελλοντικά, αυτός δεν είναι άλλος πέρα από τον Massimiliano Locatelli. Ταλαντούχος και γεμάτος εκπλήξεις, ο interior designer έχει τον τρόπο να δημιουργεί περιβάλλοντα που εναρμονίζονται απόλυτα στις τάσεις της εποχής, πάντα με στοιχεία στη διακόσμηση που θα βλέπουμε παντού από εδώ και πέρα. Το πάθος του είναι τα έντονα χρώματα, που τον βοηθούν να δημιουργεί funky spaces, που ταυτόχρονα είναι διαχρονικά και ultra λειτουργικά.

Φαίνεται πως η σχεδιαστική φιλοσοφία του ταίριαξε ιδανικά στα γούστα μιας οικογένειας από την Ιταλία, η οποία πρόσφατα προχώρησε με την αγορά ενός υπέροχου σπιτιού στο Μιλάνο. Για τη διαμόρφωση του κτίσματος, οι ιδιοκτήτες ανέθεσαν στον αρχιτέκτονα να φέρει εις πέρας ένα περιβάλλον απόλυτα σύγχρονο και ιδιαίτερο, όπως άλλωστε συνηθίζει να κάνει με κάθε κατοικία στην οποία βρίσκεται με σκοπό να σχεδιάσει κι έπειτα να διακοσμήσει.

Take a tour!
ad0422-locatelli-4.jpg


Όλα ξεκίνησαν βγάζοντας το design ενός σπιτιού που θα γινόταν «ένα» με το lifestyle και τη γοητεία του -πάντα ένα βήμα μπροστά- Μιλάνου. Ο Locatelli επέλεξε να κινηθεί σε γνώριμα σχεδιαστικά μονοπάτια για τον ίδιο, τα οποία φυσικά κι έβρισκαν σύμφωνους τους ιδιοκτήτες που εμπιστεύτηκαν με κλειστά μάτια την αισθητική του. Μια βάση από κλασικές αποχρώσεις, ένα παιχνίδι με γεωμετρίες, έμφαση στις πηγές φυσική αλλά και τεχνητού φωτός, συνέθεσαν ένα design concpet εντελώς διαφορετικό από αυτά που συνήθως θαυμάζουμε.

Ρίχνοντας μια γρήγορη ματιά στους χώρους, παρατηρούμε πως ο μινιμαλισμός δεσπόζει με κάθε πιθανό τρόπο, με όλα τα στοιχεία και τις αναφορές να δείχνουν απίστευτα chic σύμφωνα με το τελικό αποτέλεσμα. Οι επιφάνειες από ξύλο έχουν πάρει θέση σε πολλές από τις γωνίες, σε διάφορους τόνους, έπιπλα κι εκδοχές, ενώ ταιριάζουν θεαματικά με το μάρμαρο και τα μοντέρνα πλακάκια. Πέρα από τους γήινους τόνους που λειτούργησαν ως καμβάς, ο designer αύξησε το ενδιαφέρον χρησιμοποιώντας colorful πινελιές, όπως είναι το μπλε, οι αποχρώσεις του πράσινου, το κόκκινο, το κίτρινο κ.ά.

Εμβαθύνοντας, δεν μπορούμε να παραλείψουμε το γεγονός πως τα oversized έργα τέχνης έχουν πάρει τη θέση τους από τοίχο σε τοίχο, δίνοντας με αυτόν τον τρόπο extra χρώμα, ζωντάνια και σοφιστικέ χαρακτήρα σε αυτό το αρχιτεκτονικό αριστούργημα. Bonus, δεν είναι λίγα τα βιβλία μόδας και design που πρωταγωνιστούν στις επιφάνειες, κάνοντάς μας να σιγουρευόμαστε απόλυτα πως έχει δοθεί τεράστια βάση ακόμα και στην παραμικρή λεπτομέρεια, ώστε το σπίτι να είναι πραγματικά τέλειο!

ad0422-locatelli-3.jpg


Ίσως το σημαντικότερο highlight αυτής της κατοικίας να είναι το γεγονός πως φωτίζεται με τον πιο εντυπωσιακό τρόπο. Το φυσικό φως από τα παράθυρα προσδίδει σε κάθε χώρο μια ανοιξιάτικη αύρα κάθε εποχή του χρόνου, ενώ ο designer εστίασε και στις πηγές τεχνητού φωτός, για τις ώρες που ο ήλιος πέφτει. Πιο συγκεκριμένα, χάρη στις super stylish lamps έχει εξασφαλιστεί ένα απίστευτα ατμοσφαιρικό περιβάλλον, ενισχύοντας παράλληλα τον όλο μοντερνισμό που παρατηρείται όπου κι αν στρέψει κανείς την προσοχή του.

Μαζί με όλα τα παραπάνω, έμφαση δόθηκε και στο outdoor περιβάλλον, όπου η υψηλή αισθητική έχει αποτυπωθεί με τον πιο natural τρόπο. Δέντρα και λουλούδια δημιουργούν ένα καταπράσινο σκηνικό, τη στιγμή που οι living χώροι χαρίζουν στην οικογένεια στιγμές ηρεμίας και χαλάρωσης.

ad0422-locatelli-6.jpg
Εξερευνήστε στην gallery περισσότερους χώρους του σπιτιού!

Φωτογραφίες: AD