fbpixel

Search icon
Search
Αυτή είναι η φυσική λύση ενάντια στη γήρανση
MAGAZINE

Αυτή είναι η φυσική λύση ενάντια στη γήρανση

Τα φλαβονοειδή, -λουτεολίνη, κουερσετίνη και απιγενίνη- γυρνούν τον χρόνο πίσω


Σφριγηλό δέρμα, γερό σώμα και πνεύμα είναι τα χαρακτηριστικά της νεότητας που θα θέλαμε να διατηρούμε εφ’ όρου ζωής, όμως ο χρόνος μάς οδηγεί αναπόφευκτα στη γήρανση. Παρ’ όλα αυτά, υπάρχουν φυσικά μέσα που μπορούν να μας βοηθήσουν στην αναστολή της: τα συστατικά λουτεολίνη, κουερσετίνη και απιγενίνη, με τις ισχυρές αντιοξειδωτικές και αντιφλεγμονώδεις δράσεις τους, είναι ο σύμμαχός μας στην κατάκτηση και διατήρηση της ευεξίας.

Γιατί γερνάμε;

shutterstock-1506296048.jpg

Η γήρανση είναι ένα φυσιολογικό φαινόμενο, που εξελίσσεται προοδευτικά. Ξεκινάει από τη θεμελιώδη μονάδα του οργανισμού μας, το κύτταρο. Όπως δείχνουν τα επιστημονικά δεδομένα, η γήρανση των κυττάρων επέρχεται από την ανισορροπία ανάμεσα στις βλάβες που αυτά υπόκεινται και στην ικανότητά τους να τις επανορθώνουν.

Η παραγωγή ελεύθερων ριζών είναι από τους κύριους παράγοντες πρόκλησης ζημιών στα ζωτικής σημασίας κυτταρικά συστατικά: το DNA, τα λιπίδια και τις πρωτεΐνες. Προέρχονται από φυσιολογικές διεργασίες των ίδιων των κυττάρων και από περιβαλλοντικούς παράγοντες, όπως οι διατροφικές τοξίνες, το κάπνισμα, οι ρύποι, η υπεριώδης ακτινοβολία.

Γενικά, τα κύτταρά μας είναι εξοπλισμένα με ποικίλους μηχανισμούς άμυνας, τόσο για την εξουδετέρωση των ελεύθερων ριζών όσο και για την αποκατάσταση των βλαβών που αυτές προκαλούν - μια ικανότητα, όμως, που μειώνεται στο πέρασμα του χρόνου. Το πρόβλημα που προκύπτει σταδιακά είναι η συσσώρευση ελεύθερων ριζών, που οδηγεί στο οξειδωτικό στρες. Τα κύτταρα αγωνίζονται να αντεπεξέλθουν στις αθροιστικές βλάβες και, όταν πλέον δεν τα καταφέρνουν, μπαίνουν σε μια ειδική κατάσταση γήρανσης.

Τα γερασμένα κύτταρα δεν πολλαπλασιάζονται, ενώ παράγουν ουσίες που προκαλούν μια ήπια, χαμηλού βαθμού, φλεγμονή - μια κατάσταση που φθείρει τα ίδια και το περιβάλλον τους. Ως συνέπεια, η συσσώρευση των βλαβών μάς οδηγεί σταδιακά στη μείωση της φυσικής και πνευματικής μας κατάστασης.

Πού βρίσκουμε τα συγκεκριμένα φλαβονοειδή;

shutterstock-1755484397.jpg

Ανακάλυψα πρόσφατα το Lunqa, ένα πρωτοποριακό ελληνικό σκεύασμα που δημιούργησαν δύο κορυφαίοι έλληνες επιστήμονες, ένας μοριακός βιολόγος κι ένας παθολόγος- γεροντολόγος, που περιέχει ακριβώς όλα αυτά τα φλαβονοειδή. Η χρήση του ήδη έχει δείξει εντυπωσιακά αποτελέσματα! Στην ουσία, πρόκειται για ένα μείγμα φυτικών συστατικών, τα οποία έχουν αντιοξειδωτικές, αντιφλεγμονώδεις και νευροπροστατευτικές ιδιότητες. Χάρη στη συνεργατική δράση τους, το σκεύασμα είναι ιδιαίτερα χρήσιμο σε χρόνιες φλεγμονώδεις και εκφυλιστικές παθήσεις, αυτοάνοσα νοσήματα κ.ά. Ακόμη, έχει αντικαρκινογόνο, αντιβακτηριακή, αντι-ιική και αντιμυκητιακή δράση.

Όσον αφορά στην αντιγήρανση, τα φλαβονοειδή του Lunqa συμβάλλουν στην αναστολή των πλέον σημαντικών μηχανισμών γήρανσης: του οξειδωτικού στρες και της φλεγμονής. Σύμφωνα με τα επιστημονικά δεδομένα, μπορούν να βοηθήσουν σημαντικά στην ενίσχυση της φυσικής άμυνας των κυττάρων ενάντια στις ελεύθερες ρίζες, διορθώνοντας παράλληλα τις φθορές που προκαλούνται από αυτές. Αξιοσημείωτο είναι ότι φαίνεται πως ασκούν ανάλογες αντιοξειδωτικές και αντιφλεγμονώδεις δράσεις και στο νευρικό σύστημα - μια σημαντική ιδιότητα που μπορεί να συμβάλει στη διατήρηση της πνευματικής ευεξίας.

H λουτεολίνη, η κουερσετίνη και η απιγενίνη δρουν σε κυτταρικό επίπεδο, όπου εντοπίζεται η θεμελιώδης έναρξη της γήρανσης. Έτσι, τα φυσικά φλαβονοειδή του Lunqa μπορούν να μας βοηθήσουν όχι μόνο στην αναστολή των εκδηλώσεων της γήρανσης σε δέρμα και σώμα, αλλά και να ανατρέψουν τους βαθύτερους μηχανισμούς που την προκαλούν!

Μπορείτε να προμηθευτείτε το Lunqa εδώ

bimg-20210306-wa00003.jpg

Η Βίκυ Χατζηβασιλείου είναι συγγραφέας των best sellers «Νιάτα Διαρκείας», «Όμορφα μυστικά », «Άλλαξε ζωή και σώμα σε 42 ημέρες», «Κάντο να συμβεί τώρα», και «Ζήτα το σωστά και θα σου δοθεί» δημιουργός του site www.omorfamystika.gr, του podcast "Πάμε Αλλιώς" στο pod.gr, του YouTube channel VICKY'S VITA και διοργανώτρια webinars (διαδικτυακά σεμινάρια) αυτογνωσίας και διατροφής.

Instagram: @vikyhatzivasiliou

ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΕ ΣΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ GLOW ΣΤΟ ΤΕΥΧΟΣ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2022