fbpixel

Search icon
Search
Αυτές είναι οι πιο δημοφιλείς παραλίες στα Δωδεκάνησα που πρέπει να επισκεφθείτε φέτος το καλοκαίρι
TRAVEL

Αυτές είναι οι πιο δημοφιλείς παραλίες στα Δωδεκάνησα που πρέπει να επισκεφθείτε φέτος το καλοκαίρι

Ατελείωτες βουτιές στα καταγάλανα νερά


H Ελλάδα φοράει τα καλά της κάθε καλοκαίρι κι είναι έτοιμη να υποδεχτεί τους τουρίστες που την επισκέπτονται από κάθε γωνιά του πλανήτη. Η χώρα μας διαθέτει αμέτρητους summer προορισμούς, που ικανοποιούν όλα τα γούστα κι ανταποκρίνονται σε οτιδήποτε μπορεί να ζητήσει κανείς κι έχει και φέτος την τιμητική της. Τα Δωδεκάνησα αποτελούν παραδοσιακά πόλο έλξης κι εμείς συγκεντρώσαμε τις πιο εντυπωσιακές και δημοφιλείς παραλίες, που αξίζει να επισκεφθείτε για να ζήσετε το αληθινό νησιώτικο lifestyle. Ετοιμάστε την travel bag σας κι απολαύστε τις φετινές σας διακοπές.

Enjoy the summer

Έλλη, Ρόδος

shutterstock-1548088232.jpg

Είναι το μεγαλύτερο νησί των Δωδεκανήσων και το τέταρτο μεγαλύτερο της Ελλάδας συνολικά κι αποτελεί έναν από τους πιο κοσμοπολίτικους προορισμούς, διαθέτοντας παράλληλα εντυπωσιακά φυσικά τοπία και πολλά αξιοθέατα. Η Ρόδος φημίζεται για το καλό φαγητό, τα γραφικά χωριά της και τις μαγευτικές ακρογιαλές κι αν είστε λάτρεις των θαλάσσιων σπορ πρέπει οπωσδήποτε να την επισκεφθείτε! Η παραλία Έλλη θεωρείται μία από τις πιο ιδιαίτερες της Μεσογείου κι είναι η πιο δημοφιλής του νησιού. Τα γαλαζοπράσινα νερά κι η χρυσαφένια άμμος δημιουργούν ένα πανέμορφο τοπίο και μπορείτε να συνδυάσετε τις βουτιές σας, με έναν καφέ ή ένα δροσιστικό cocktail στο beach bar, με θέα το απέραντο γαλάζιο.

Άγιος Γεώργιος Δυσάλωνας, Σύμη

shutterstock-737506201.jpg

Η Σύμη φημίζεται για τον κοσμοπολίτικο αέρα και τον πολυτελή χαρακτήρα της κι αποτελεί έναν από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς των Δωδεκανήσων. Είναι ένα νησί που ξεχωρίζει για την ιδιαίτερη αρχιτεκτονική του και με μία βόλτα στα σοκάκια του, θα συναντήσετε επιβλητικά αρχοντικά και πολύχρωμες κατοικίες που παραπέμπουν σε άλλη εποχή, ενώ για πολλούς διαθέτει τις πιο εντυπωσιακές παραλίες. Μία από αυτές, είναι ο Άγιος Γεώργιος Δυσάλωνας. Πρόκειται για την πιο δημοφιλή παραλία του νησιού, που φημίζεται για τα ψηλά, κάθετα βράχια που υψώνονται περιμετρικά της ακτής και φυσικά, για τα ονειρεμένα τιρκουάζ νερά της και τη χρυσαφένια αμμουδιά. Είναι προσβάσιμη μόνο με καραβάκι και δεν είναι οργανωμένη, γι’ αυτό ιδανικά, προμηθευτείτε τα απαραίτητα πριν να βρεθείτε σε αυτήν.

Ψιλή Άμμος, Πάτμος

shutterstock-738735991.jpg

Είναι ένα νησί που προσφέρεται για ξεκούραση και χαλάρωση κι αποτελεί must-visit προορισμό για όσους θέλουν να ξεφύγουν από τις basic επιλογές και να κινηθούν σε πιο ήσυχα μέρη. Η Πάτμος σας περιμένει να την εξερευνήσετε, κάνοντας βόλτα στα πανέμορφα γραφικά χωριά της και στα μονοπάτια με τη θέα που κόβει την ανάσα. Η Χώρα του νησιού, έχει ανακηρυχθεί Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO κι είναι γνωστή για την εντυπωσιακή αρχιτεκτονική της. Φυσικά, το νησί ξεχωρίζει και για τις ειδυλλιακές παραλίες του, όπως είναι η Ψιλή Άμμος που βρίσκεται στη νοτιοδυτική ακτή της Πάτμου. Θεωρείται μία από τις πιο όμορφες και δημοφιλείς παραλίες συνολικά των Δωδεκανήσων και σήμα κατατεθέν της, αποτελούν τα γαλαζοπράσινα νερά κι η χρυσαφένια αμμουδιά. H πρόσβαση γίνεται με καραβάκι από την Σκάλα, ενώ σε περίπτωση που θέλετε να φτάσετε σε αυτήν από τη στεριά, θα χρειαστεί να περπατήσετε, αφήνοντας το όχημά σας στο Διακόφτι.

Άγιος Ιωάννης, Αστυπάλαια

shutterstock-1226053885.jpg

Η Αστυπάλαια βρίσκεται στο πιο δυτικό σημείο των Δωδεκανήσων κι είναι γνωστή κι ως η “πεταλούδα του Αιγαίου”, λόγω του σχήματός της. Η Χώρα του νησιού είναι εντυπωσιακή, καθώς βρίσκεται πάνω σε έναν λόφο με ανεμόμυλους και λευκά σπιτάκια, ενώ το κάστρο δεσπόζει στην κορυφή. Προσφέρεται για ξεκούραση και χαλάρωση κι αν θέλετε να γεμίσετε μπαταρίες μακριά από τον πολύ κόσμο, πρέπει να βρίσκεται στην must-visit list σας. Το νησί διαθέτει αμέτρητες παραλίες με κρυστάλλινα, γαλάζια νερά και χρυσές αμμουδιές, για ατελείωτες βουτιές. Αυτή που ξεχωρίζει ωστόσο, είναι ο Άγιος Ιωάννης. Αποτελεί την πιο ξακουστή παραλία του νησιού κι αυτό δεν είναι καθόλου τυχαίο. Τα πεντακάθαρα, καταγάλανα νερά, σε συνδυασμό με την απέραντη αμμουδιά δημιουργούν ένα ειδυλλιακό σκηνικό. Η πρόσβαση γίνεται είτε με καραβάκι, είτε με τα πόδια από το ομώνυμο εκκλησάκι.

Ξερόκαμπος, Κως

shutterstock-1216272208.jpg

Βρίσκεται στο νότιο Αιγαίο, είναι το τρίτο μεγαλύτερο νησί των Δωδεκανήσων μετά τη Ρόδο και την Κάρπαθο και φημίζεται για τις υπέροχες παραλίες και τα γραφικά χωριά της. Η Κως είναι ένα εύφορο νησί με αρκετό πράσινο και πλούσια ιστορία, που αξίζει πραγματικά να το γνωρίσετε από κοντά και προσφέρει πολλές επιλογές για διασκέδαση, καλό φαγητό σε ένα από τα αμέτρητα ταβερνάκια του αλλά και χαλάρωση, για όσους θέλουν να ξεκουραστούν. Σε αυτό, βρίσκεται μία από τις πιο δημοφιλείς παραλίες που μπορεί να συναντήσει κανείς στα Δωδεκάνησα, ο Ξερόκαμπος, που είναι γνωστή για την απαράμιλλη ομορφιά της και τα πεντακάθαρα νερά. Διαθέτει και beach bar κι αποτελεί πόλη έλξης για όσους επισκέπτονται το νησί.

Μασούρι, Κάλυμνος 

shutterstock-1461403661.jpg

Τα τελευταία χρόνια έχει εξελιχθεί σε ένα από τα πιο δημοφιλή νησιά των Δωδεκανήσων κι αποτελεί πόλο έλξης για όσους θέλουν να περάσουν αξέχαστες διακοπές, απολαμβάνοντας ειδυλλιακά τοπία. Γνωστή κι ως "το νησί των σφουγγαράδων", η Κάλυμνος αποτελεί must προορισμό και φέτος κι είναι έτοιμη να σας μαγέψει με τα εντυπωσιακά της τοπία και τις παραλίες με τα καταγάλανα νερά. Αν είστε λάτρεις των θαλάσσιων σπορ και της αναρρίχησης, είναι ο κατάλληλος προορισμός, καθώς πρόκειται για ένα νησί με άγρια ομορφιά. Η παραλία Μασούρι είναι η πιο γνωστή της Καλύμνου και σήμα κατατεθέν της είναι η απέραντη αμμουδιά και τα πεντακάθαρα νερά, ενώ προσφέρει θέα στην Τέλενδο.

Άγιος Νικόλαος, Κάρπαθος

shutterstock-1723619614.jpg

Πρόκειται για το δεύτερο μεγαλύτερο νησί των Δωδεκανήσων, που είναι γνωστό για τις πανέμορφες θάλασσες, τα γραφικά ορεινά χωριά και την πλούσια παράδοση, που παραμένει αναλλοίωτη στη διάρκεια των χρόνων. Η Κάρπαθος, είναι ένα νησί ιδανικό για όσους θέλουν να χαλαρώσουν και να ξεκουραστούν, απολαμβάνοντας εντυπωσιακά, παρθένα τοπία, ωστόσο από την άλλη φημίζεται για τα παραδοσιακά της πανηγύρια. Με την άγρια ομορφιά της, μαγεύει όσους την επισκέπτονται, τα χωριά της μοιάζουν να είναι βγαλμένα από άλλη εποχή και διαθέτει κι αμέτρητες παραλίες με καταγάλανα νερά. Η πιο δημοφιλής, είναι ο Άγιος Νικόλαος, ή αλλιώς "Χαβάη" της Καρπάθου με τη χρυσαφένια αμμουδιά, τα κρυστάλλινα γαλαζοπράσινα νερά και τη θέα στο γειτονικό νησί της Κάσου, ενώ είναι ιδανική και για τους λάτρεις των θαλάσσιων σπορ, όπως το bodysurfing.

Enjoy!