fbpixel

Search icon
Search
Autumn vibes: 6 ιδέες διακόσμησης για small-space διαμερίσματα
INTERIORS

Autumn vibes: 6 ιδέες διακόσμησης για small-space διαμερίσματα

Μπείτε σε cozy mood με τις παρακάτω προτάσεις


Τις τελευταίες ημέρες με την απότομη πτώση της θερμοκρασίας αρχίζουμε σιγά-σιγά να μπαίνουμε σε φθινοπωρινή διάθεση, και δε θα μπορούσαμε παρά να ενθουσιαστούμε με αυτήν την εξέλιξη. Άλλωστε, τι μπορεί να μην αγαπήσει κανείς σε αυτήν την εποχή; Tα cozy πλεκτά που φοράμε πίνοντας τον αγαπημένο μας καφέ με αρώματα κολοκύθας, τα υπέροχα κεριά με ανανεωμένα αρώματα που δίνουν στον χώρο μας την απόλυτη φθινοπωρινή πινελιά, ή μήπως, τα βράδια που παρακολουθούμε τα αγαπημένα μας shows και ταινίες ή απολαμβάνουμε το βιβλίο μας αγκαλιά με μία ζεστή κουβέρτα και το αγαπημένο μας ρόφημα; 

Έφτασε, λοιπόν, η εποχή που αναζητάμε νέες ιδέες διακόσμησης για να μετατρέψουμε τον χώρο μας στο απόλυτο sanctuary για τις chilling ημέρες που πλησιάζουν, με τα κεριά, τα cozy throws και μαξιλάρια και τα λουλούδια του φθινοπώρου να έχουν τον πρωταγωνιστικό ρόλο στη σύνθεση του νέου τοπίου. 

Εάν, λοιπόν, επιθυμείτε να φέρετε το φθινόπωρο στο σπίτι σας, όμως σας προβληματίζει ο χώρος, δείτε παρακάτω 6 έξυπνες ιδέες για να «ντύσετε» την κατοικία σας με τη ζεστασιά και το coziness που ονειρεύεστε.

First things first: The vibe

interior-2.jpg

Η επιλογή του vibe που επιθυμείτε να εκπέμπει ο χώρος σας θα πρέπει να αποτελεί προτεραιότητα, καθώς αυτό θα ακολουθήσουν και οι επόμενες επιλογές σας, όπως τα χρώματα, τα διακοσμητικά στοιχεία και τα υφάσματα. Το φετινό φθινόπωρο, οι τάσεις στη διακόσμηση προτείνουν αρκετό χρώμα, με τις αποχρώσεις του ροζ, το μπλε και το φιστικί χρώμα να πρωταγωνιστούν, ωστόσο, οι must γήινοι τόνοι θα είναι πάντα in, και συγκεκριμένα το σκούρο καφέ, το μπεζ και το χρωματικό φάσμα της ώχρας.

Light it up

2-UDp5h.jpg

Τα κεριά αποτελούν μία πολύ εύκολη λύση για να προσθέσετε μία νότα ζεστασιάς και ανανέωσης στο σπίτι σας, ενώ ταυτόχρονα είναι ιδανική επιλογή για μικρότερους χώρους, αφού ακόμη και ένα μοναδικό κομμάτι μπορεί να δώσει άλλο αέρα στην ατμόσφαιρα. Επιλέξτε ανάμεσα στην ποικιλία αρωμάτων, χρωμάτων και σχεδίων που διατίθενται και δημιουργήστε την πιο χαλαρωτική ατμόσφαιρα για τα cozy nights in.

«Ντύστε» τον χώρο σας

living-room-ideas-white-palette-1639423211-WhRk8.jpg

Τα χρώματα αλλά και τα υφάσματα που θα επιλέξετε τόσο στους καναπέδες όσο και στο κρεβάτι μπορούν να διαμορφώσουν την ταυτότητα και το vibe της φθινοπωρινής σας διακόσμησης. Οι παπλωματοθήκες σε ζεστές αποχρώσεις και plaid prints είναι μία δημοφιλής επιλογή, ενώ οι ζεστές και chunky κουβέρτες για τον καναπέ είναι must, αφού προσδίδουν αμέσως ένα cozy στοιχείο στην ατμόσφαιρα. Last but not least, επενδύστε στα μαξιλάρια τόσο στο υπνοδωμάτιο όσο και το σαλόνι, μιας και αποτελούν έναν εύκολο τρόπο να ανανεώσετε τον χώρο σας με τις πολλές διαφορετικές επιλογές χρωμάτων και τους ιδιαίτερους συνδυασμούς. Μερικές υπέροχες επιλογές είναι το πράσινο, το burnt orange, το mustard, το μπλε και τα μπεζ.

Bring nature in

090d1586e037ba94a91b7ff5f603bf3c-ii8fr.jpg

Αναμφίβολα δεν υπάρχει μεγαλύτερη πηγή έμπνευσης για τη φθινοπωρινή ανανέωση του σπιτιού από την ίδια τη φύση. Εμπνευστείτε από τα χρώματα και τα αρώματα, ενώ μη διστάσετε να φέρετε λίγο πράσινο μέσα στον χώρο σας, εντάσσοντας λουλούδια που ανθίζουν αυτήν την εποχή, όπως τα μωβ, κόκκινα, λευκά και ροζ κυκλάμινα ή τα πανέμορφα χρυσάνθεμα, ή εναλλακτικά τοποθετήστε μερικά κλαδιά με πορτοκαλί και κίτρινα φύλλα σε ένα ιδιαίτερο βάζο.

Art details

151-sloane-avenue-charlie-birchmore-photography-ltd-img-8ee1f7b20613acef-4-7344-1-ee79815.jpg

Επιλέξτε έργα τέχνης που ταιριάζουν στο vibe που έχετε δώσει στον χώρο σας, ενώ προτιμήστε να είναι μεγάλης κλίμακας, καθώς σύμφωνα με τους ειδικούς, τα μικρά pieces μπορούν να δείξουν έναν χώρο ακόμη μικρότερο.

Δημιουργήστε cozy γωνίες

cbe2e96b0258d1bd7eeb420f9019d3af.jpg

Μία εύκολη και πρακτική λύση στη seasonal ανανέωση ενός small-space διαμερίσματος, είναι η επιλογή και διαμόρφωση συγκεκριμένων γωνιών του χώρου. Αφού επιλέξετε την κατάλληλη, ξεκινήστε «ντύνοντας» τον χώρο από κάτω προς τα πάνω, αρχικά με ένα ζεστό χαλί, το οποίο αποτελεί την ιδανική επιλογή για να «παίξετε» με το vibe επιλέγοντας μέσα από τα διαφορετικά υφάσματα, τα prints και τις αποχρώσεις. Έπειτα, δημιουργήστε ζεστό φωτισμό με ένα επιδαπέδιο φωτιστικό και τοποθετήστε μία άνετη πολυθρόνα με cozy throws, δημιουργώντας, έτσι, το ιδανικό spot χαλάρωσης για να διαβάσετε το αγαπημένο σας βιβλίο και να απολαύσετε ένα ζεστό ρόφημα.