fbpixel

Search icon
Search
5 κρυφοί κήποι που δείχνουν το Παρίσι ομορφότερο το φθινόπωρο
ESCAPE

5 κρυφοί κήποι που δείχνουν το Παρίσι ομορφότερο το φθινόπωρο

Εξερευνήστε τους και χαθείτε στη μαγεία της φύσης


Η Πόλη του Φωτός κρύβει τα δικά της πολύτιμα μυστικά που περικλείονται από δέντρα, πράσινο, φυτά και λουλούδια. Οι ομορφότεροι κήποι του Παρισιού είναι κρυμμένοι στη στροφή ενός δρόμου κρυμμένους στη στροφή ενός δρόμου ή σε κτίρια με εντυπωσιακή αρχιτεκτονική. Serres d’Auteuil, Archives nationales, Petit Palais, musée Rodin ou Grande Mosquée de Paris... 

Ανακαλύψτε παρακάτω 5 «οάσεις φρεσκάδας» στην καρδιά του Παρισιού!

1. Ο βοτανικός κήπος του Serres d'Auteuil

5-ogywc.webp

Στην άκρη του Bois de Boulogne, όχι μακριά από την περιοχή Auteuil, μεγάλα γαλαζοπράσινα μεταλλικά θερμοκήπια υψώνονται στον ουρανό, σε έναν γαλλικό κήπο γεωμετρικής τελειότητας. Αυτοί οι «γίγαντες» είναι γεμάτοι με βοτανικούς θησαυρούς από όλο τον κόσμο. Ο κήπος διαθέτει επίσης έναν λαβύρινθο από πράσινους χλοοτάπητες όπου μπορείτε να βρείτε εκφραστικά αγάλματα, τα οποία είναι στην πραγματικότητα έργα του διάσημου γλύπτη Auguste Rodin.

Info: Jardin des Serres d'Auteuil, 3 Avenue de la Porte d'Auteuil, ανοιχτός κάθε μέρα εκτός Τετάρτης από τις 8 π.μ. έως τις 8 μ.μ.

2. Ο κήπος του Petit Palais

4.webp

Ακολουθώντας την πολυτελή αρχιτεκτονική της Pont Alexandre III, η μνημειώδης πρόσοψη του Petit Palais εναλλάσσει κίονες, γλυπτά ανάγλυφα και επιχρύσωμα. Μόλις περάσετε την επιβλητική πύλη, πίσω από μια πόρτα του Μουσείου Καλών Τεχνών, βρίσκεται ένας τροπικός κήπος με εξωτικά δέντρα, όπως φοίνικες και μπανανιές. Ένας πραγματικός «παράδεισος δροσιάς» ανοίγεται μπροστά σας γύρω από τρεις πισίνες που αποτελούνται από μωσαϊκά με μπλε και χρυσές αντανακλάσεις.

Info: Jardin du Petit Palais, Αvenue Winston Churchill, ανοιχτός καθημερινά από τις 10 π.μ. έως τις 6 μ.μ. εκτός Δευτέρας. Ανοιχτά την Παρασκευή μέχρι τις 9μμ.

3. Ο κήπος των γλυπτών του Μουσείου Rodin

3.webp

Πίσω από την πρόσοψη του Hôtel Biron, που σήμερα στεγάζει τις συλλογές του Μουσείου Rodin, βρίσκεται ένας πολυτελής κήπος όπου τα σκιερά μονοπάτια είναι γεμάτα με το άρωμα του ρόδου. Καθώς τον περπατάτε, συναντάτε αριστουργήματα του βιρτουόζου γλύπτη Auguste Rodin. Ο μπρούντζος ορισμένων από τα πιο γνωστά έργα του, όπως ο Στοχαστής (1880) και οι Πύλες της Κόλασης (1880-1917), βρίσκονται σε «διάλογο» με τα παρτέρια που ξεχωρίζουν για τις ζωηρές αποχρώσεις τους. Ο κήπος έχει επίσης φιλοξενήσει αρκετές επιδείξεις μόδας του Dior, με εγκαταστάσεις ειδικού χώρου από την Eva Jospin και την Judy Chicago.

Info: Κήπος γλυπτών του Μουσείου Rodin, 77 Rue de Varenne, ανοικτός κάθε μέρα εκτός Δευτέρας από τις 10 π.μ. έως τις 6.30 μ.μ., προσβάσιμος με εισιτήριο εισόδου για το μουσείο. 

4. Οι κήποι των Archives Νationales

2.webp

Στην καρδιά του Marais, το Hôtel de Soubise, το κτίριο που στεγάζει το Μουσείο των Εθνικών Αρχείων (Archives nationales) είναι γεμάτο μυστικά. Περισσότερα από 8.000 μέτρα πρασίνου κρύβονται στις διάφορες περιοχές του. Γκαζόν σε γαλλικό στιλ, φυτά σε στιλ Second Empire ή καταπράσινοι οπωρώνες. Οι κήποι των Εθνικών Αρχείων είναι εκπληκτικά «πλούσιοι».

Info: Κήποι των Εθνικών Αρχείων, 60 Rue des Francs Bourgeois, ανοιχτά κάθε μέρα εκτός Τρίτης από τις 10 π.μ. έως τις 5.30 μ.μ.

5. Μια όαση στην καρδιά του Grande Mosquée του Παρισιού

1.webp

Στο 5ο διαμέρισμα της Πόλης του Φωτός, απέναντι από το Jardin des Plantes, μπορείτε να δείτε ένα κτίριο ισπανικού-μαυριτανικού τύπου από το οποίο προεξέχει ο θόλος ενός μιναρέ. Στο εσωτερικό του εντυπωσιακού Grande Mosquée de Paris, ξεδιπλώνεται ένας υπέροχος ανδαλουσιανός κήπος, όπου η πλούσια βλάστηση του ταιριάζει απόλυτα με τις καμπύλες των μαρμάρινων λεκανών που είναι έχουν επένδυση από τυρκουάζ ψηφιδωτά. Στις πλευρές του μεγάλου αίθριου, υπέροχες σμιλευμένες καμάρες και κολώνες δίνουν ρυθμό στο κτίριο και κάνουν μια επίσκεψη σε αυτόν τον χώρο μια νέα αισθητηριακή εμπειρία.

Info: Jardin de la Grande Mosquée de Paris, 2bis place du Puits de l'Ermite, ανοιχτός καθημερινά από τις 9 π.μ. έως τις 6 μ.μ.

Πηγή: numero