fbpixel

Search icon
Search
Αυτό είναι το συστατικό για πραγματικά μακριά μαλλιά
HAIR & NAILS

Αυτό είναι το συστατικό για πραγματικά μακριά μαλλιά

Το carrot oil είναι ο «σύμμαχος» στη μάχη με το μήκος


Όταν σκέφτεστε τα καρότα, το πιθανότερο είναι πως σας ενδιαφέρει να τα προσθέσετε σε μια σαλάτα ή να το συνδυάσετε με χούμους ως σνακ. Αλλά ολόκληρο το λαχανικό - από τις ρίζες έως τους σπόρους - έχει πολλά οφέλη για την υγεία και την ομορφιά. Στην πραγματικότητα, έχετε σκεφτεί ποτέ να χρησιμοποιήσετε καρότα στη ρουτίνα των μαλλιών σας; Εκτός από τη βελτίωση της υγείας των ματιών και τη μείωση της χοληστερόλης, τα καρότα είναι επίσης ένα προϊόν κλειδί για την παραγωγή carrot oil, το οποίο είναι γνωστό ότι βοηθά στην ενδυνάμωση, ενυδάτωση και τόνωση των θυλάκων των τριχών. 

carrot-oil.jpg

Είναι λοιπόν το λάδι καρότου το μυστικό για την ανάπτυξη των μαλλιών; 

Τι είναι το έλαιο καρότου; 

Το λάδι καρότου προέρχεται από τη σύνθλιψη των ριζών ή των σπόρων του καρότου και τη βύθιση τους σε ένα ελαϊκό φορέα (όπως ελιά ή καρύδα). Ως επί το πλείστον, το αιθέριο έλαιο χρησιμοποιείται κυρίως στην Αφρική, τη Δυτική Ασία και την Ευρώπη ως τρόφιμο ή φαρμακευτικό έλαιο. Έχει βιολογικές ιδιότητες που είναι αντιμικροβιακές και υποτασικές, και όλες λειτουργούν εξαιρετικά για το τριχωτό της κεφαλής. Με άλλα λόγια, το λάδι καρότου θα εξαλείψει τυχόν ακαθάριστα βακτήρια, που μπορεί να προκαλέσουν πιτυρίδα ή να εμποδίσουν την ανάπτυξη των μαλλιών, και θα σας βοηθήσει να διατηρήσετε τα μαλλιά σας πιο δυνατά. Αυτό συμβαίνει επειδή όταν εφαρμόζεται, έχει επίσης αναγεννητικές ιδιότητες που βοηθούν στην ενίσχυση της κυκλοφορίας του αίματος, το οποίο σφραγίζει την επιδερμίδα των μαλλιών και ενισχύει τις ίνες της τρίχας με αποτέλεσμα να έχετε πιο μακριά μαλλιά.

Οι βιταμίνες του -Α, Β, C και Ε, καθώς και φώσφορος και μαγνήσιο- μπορεί να έχουν προστατευτική επίδραση από εξωτερικές βλάβες, όπως οι ακτίνες UV και η ρύπανση του περιβάλλοντος.

Οφέλη από το έλαιο καρότου για τα μαλλιά  

Το carrot oil προσφέρει πολλά οφέλη τόσο για τα μαλλιά σας όσο και για το τριχωτό της κεφαλής σας. Ενθαρρύνει την ανάπτυξη των μαλλιών, αποτρέπει την τριχόπτωση και τη δημιουργία σπασμένων άκρων και εξαλείφει την πιτυρίδα και το ξηρό τριχωτό της κεφαλής. Ακόμα καλύτερα, διατηρεί επίσης τα επίπεδα υγρασίας στα μαλλιά και το τριχωτό της κεφαλής.  

Βοηθάει στην ανάπτυξη των μαλλιών: Το λάδι καρότου μπορεί να βοηθήσει τα μαλλιά να μεγαλώσουν γρηγορότερα και παχύτερα διεγείροντας το σύστημα των θυλάκων της τρίχας. Με λιγότερη θραύση και σπασμένα άκρα, τα μαλλιά θα δυναμώσουν και θα αρχίσουν να μεγαλώνουν ξανά.

glasses-woman-hair.jpg

Αποτρέπει την τριχόπτωση και τα σπασμένα άκρα: Ενισχύοντας την κυκλοφορία του αίματος, το λάδι καρότου σφραγίζει την επιδερμίδα των μαλλιών και ενισχύει τις ίνες της τρίχας, κάτι το οποίο εμποδίζει την τριχόπτωση και τις σχισμένες άκρες. 

Διατηρεί τα επίπεδα υγρασίας στα μαλλιά και το τριχωτό της κεφαλής: Η περιποίηση των μαλλιών με λάδι καρότου μπορεί να βελτιώσει την υφή τους, να τα κάνει πιο λαμπερά, πιο λεία και πιο απαλά στην αφή.

Εξαλείφει την πιτυρίδα και το ξηρό τριχωτό της κεφαλής: Δεδομένου ότι το carrot oil έχει πολλές αντιβακτηριακές ιδιότητες, μπορεί να βοηθήσει στην προστασία από μια ποικιλία βακτηρίων και μυκήτων, όπως αυτά που προκαλούν πιτυρίδα. Η χρήση φυσικών ελαίων στο τριχωτό της κεφαλής σας μπορεί να διεγείρει την παραγωγή του λαδιού ή του σμήγματος του σώματός σας.

Πώς να το χρησιμοποιήσετε

Αν θέλετε να προωθήσετε την ανάπτυξη των μαλλιών, να δυναμώσετε τα μαλλιά σας από τη ζημιά από τη θερμότητα ή να βοηθήσετε στη μείωση της πιτυρίδας ή του ξηρού τριχωτού της κεφαλής, θα θέλετε να σίγουρα προσθέσετε το έλαιο καρότου στο "οπλοστάσιό" σας. Τα καλά νέα είναι πως μπορεί να βρεθεί σε έλαια, κρέμες, μαλακτικά και μάσκες μαλλιών ως ενυδατικός παράγοντας. Αλλά θα πρέπει να τα χρησιμοποιήσετε μόνο μία ή δύο φορές την εβδομάδα το πολύ. Αν πάλι θέλετε να το εφαρμόσετε ξεχωριστά τότε συνίσταται η χρήση του τη νύχτα ως προ-σαμπουάν για το τριχωτό της κεφαλής και τα μαλλιά πριν χρησιμοποιήσετε ένα σαμπουάν καθαρισμού το επόμενο πρωί. Εφαρμόστε από το τριχωτό της κεφαλής έως τις άκρες, χρησιμοποιώντας την ειδική θεραπεία του τριχωτού της κεφαλής και των μαλλιών για καλύτερα αποτελέσματα. 

blowdry-hair-how-to-32-hair-oiling-benefits-homepage-1280x720.jpg

Extra definitions

Product type: Θρεπτικό και προστατευτικό.

Key facts: Διεγείρει τους θύλακες των τριχών, αποτρέπει την τριχόπτωση και τα σπασμένα άκρα, ενισχύει τις ίνες των μαλλιών και ενυδατώνει τα μαλλιά και το τριχωτό της κεφαλής.

Who should use it: Άτομα με λεπτά μαλλιά και όποιος θέλει να δυναμώσει, να μαλακώσει και να προστατέψει τα τις άκρες του.

How often: Πρέπει να χρησιμοποιείται μόνο μία έως δύο φορές την εβδομάδα. 

Works great with: Συνδυάζεται καλά με έλαιο σταφυλιού και καρύδας. 

Do not use: Δεν υπάρχουν γνωστά συστατικά που παρεμβαίνουν σε αυτό.