fbpixel

Search icon
Search
Αυτές είναι οι τροφές που επιταχύνουν το μαύρισμα και αποτελούν τον απόλυτο σύμμαχο
WELLNESS

Αυτές είναι οι τροφές που επιταχύνουν το μαύρισμα και αποτελούν τον απόλυτο σύμμαχο

Μικρές αλλαγές-προσθήκες στη διατροφή σας που θα κάνουν τη διαφορά


Υπάρχει κάτι καλύτερο από το μαυρισμένο δέρμα, που αναδεικνύει με τον πιο ιδανικό τρόπο κάθε look και κάθε outfit; Το καλοκαίρι είναι η περίοδος που πραγματικά, δε χρειάζεται να κάνουμε πολλά για να είμαστε super λαμπερές και εντυπωσιακές σε κάθε μας εμφάνιση, καθώς η ηλιοκαμμένη επιδερμίδα παίζει πρωταγωνιστικό ρόλο. Μήπως -λοιπόν- είναι τώρα η κατάλληλη στιγμή να αναλάβουμε δράση, προκειμένου να αποκτήσουμε όσο πιο σύντομα γίνεται αυτό το πολυπόθητο bronze χρώμα, που τόσο πολύ μας αρέσει;

Αυτό που δε γνωρίζουν αρκετές γυναίκες, είναι ότι απόλυτο σύμμαχο σε αυτή την προσπάθεια αποτελεί η διατροφή κι ακόμη περισσότερο, συγκεκριμένες τροφές, που αξίζει να εντάξουμε στην καθημερινή μας ρουτίνα και θα επιταχύνουν σημαντικά τη διαδικασία του μαυρίσματος, με φόντο το καλοκαίρι.

Συνεχίστε να διαβάζετε για να τις ανακαλύψετε!

The foods

Καρότα

shutterstock-1791984323.jpg

Τα καρότα είναι πλούσια σε καροτίνη και χαρίζουν ένα ομοιόμορφο μαύρισμα, καθώς το β-καροτένιο μετατρέπεται από τον οργανισμό σε βιταμίνη Α, η οποία προστατεύει το δέρμα από τα ηλιακά εγκαύματα κι ευνοεί την ελαστικότητά του, ενώ η έλλειψή της προκαλεί ξηροδερμία. Την ίδια στιγμή, η βιταμίνη Ε είναι απαραίτητη για ένα υγιές μαύρισμα, αποτρέπει την εμφάνιση ραγάδων και μειώνει τον κίνδυνο για καρκίνο του δέρματος, ενώ προστατεύει από την πρόωρη γήρανση και η βιταμίνη C βοηθάει στη διατήρηση της σφριγηλότητας της επιδερμίδας και συντελεί στη γρήγορη επούλωση των εγκαυμάτων από τον ήλιο.

Ροδάκινα

shutterstock-2280230389.jpg

Ένα φρούτο που αξίζει πραγματικά να εντάξετε στη διατροφή σας από εδώ και πέρα, πλησιάζοντας το προς το καλοκαίρι, είναι τα ροδάκινα καθώς από πεντανόστιμα, είναι πλούσια σε καροτινοειδή και περιέχουν και φλαβονοειδή, που ευνοούν το μαύρισμα. Τα ροδάκινα με κίτρινο χρώμα μπορεί να είναι λιγότερο νόστιμα από τα λευκόσαρκα, αλλά προστατεύουν πιο αποτελεσματικά το δέρμα και αποτελούν τον απόλυτο σύμμαχο γι' αυτή την περίοδο, που δεν πρέπει να λείπει από τη διατροφή σας, αν θέλετε να αποκτήσετε το απόλυτο χρυσαφένιο μαύρισμα.

Καρπούζι

shutterstock-1881168469.jpg

Υπάρχουν πολλοί που υποστηρίζουν πως το καρπούζι σαν φρούτο αποτελείται απλά από νερό και ζάχαρη, ωστόσο, αυτό απέχει πολύ από την πραγματικότητα. Πρόκειται για ένα φρούτο που πραγματικά δεν πρέπει να λείπει από τη διατροφή σας, καθώς είναι πλούσιο σε βιταμίνη C, Β-καροτίνη και λυκοπένη, ενώ έχει ισχυρές αντιοξειδωτικές ιδιότητες και παράλληλα συμβάλλει στην προστασία του οργανισμού από διάφορους καρκίνους και καρδιακές παθήσεις. Είναι κι αυτός ένας σημαντικός παράγοντας που μπορεί να σας βοηθήσει στον... αγώνα για ένα καλύτερο, πιο έντονο και βαθύτερο μαύρισμα και είναι και πεντανόστιμο, κάτι που σίγουρα λειτουργεί σαν ένα extra bonus!

Μάνγκο

shutterstock-1972389338.jpg

Ένα ακόμη φρούτο, που είναι πλούσιο σε β-καροτένιο, το οποίο -όπως αναφέραμε και παραπάνω- είναι υπεύθυνο για την υπέροχη λάμψη του δέρματος και ένα χρυσαφένιο μαύρισμα που διαρκεί, είναι το μάνγκο, που από εδώ και πέρα αναλαμβάνει πρωταγωνιστικό ρόλο στη διατροφή μας, με φόντο το καλοκαίρι. Το φρούτο, αυτό, έχει τη μεγαλύτερη περιεκτικότητα σε β-καροτένιο αναλογικά με οποιαδήποτε άλλη τροφή και αυτό από μόνο του, θα πρέπει να είναι αρκετό για να σας κάνει να το εντάξετε στο δικό σας diet-plan, που θα σας χαρίσει το χρώμα που τόσο ονειρεύεστε.

Αυγά

shutterstock-2143869691.jpg

Last but not least, μία θέση στην εν λόγω λίστα πρέπει να έχουν και τα αυγά, που έρχονται να κάνουν τη μεγάλη... ανατροπή, καθώς είναι αρκετοί που δε γνωρίζουν τα πραγματικά benefits τους, ακόμη και για το δέρμα. Είναι πλούσια σε βιταμίνη A, B, D και Ε που βοηθούν στην αναζωογόνηση του σώματος και του δέρματος, ενώ ο κρόκος του αυγού περιέχει ωμέγα-3 και ωμέγα-6 λιπαρά οξέα, τα οποία χαρίζουν σε βάθος χρόνου ένα υπέροχο, βαθύ μαύρισμα που διαρκεί. Τα αυγά είναι πλούσια σε ασβέστιο και πρωτεΐνη υψηλότερης βιολογικής αξίας, καθώς περιέχουν όλα τα απαραίτητα αμινοξέα που χρειάζεται το ανθρώπινο σώμα και μπορούν να συνδυαστούν με πολλά άλλα λαχανικά, για ένα ακόμη καλύτερο αποτέλεσμα.

The secrets

Όπως ισχύει σε πολλά πράγματα σε αυτή τη ζωή, έτσι και στην προσπάθειά σας να αποκτήσετε ένα χρυσαφένιο μαύρισμα που θα έχει διάρκεια και θα είναι super ελκυστικό, είναι σημαντικό να δώσετε ιδιαίτερη σημασία και στη σωστή ενυδάτωση του σώματός σας, πρώτα από μέσα προς τα έξω. Τι σημαίνει αυτό; Νο1 αλλαγή που επιβάλλεται να κάνετε, είναι να αυξήσετε την ποσότητα του νερού που καταναλώνετε καθημερινά, καθώς 2-3 λίτρα ημερησίως χαρακτηρίζονται ως απαραίτητα από τους experts, ενώ εξίσου σημαντική είναι και η ενυδάτωση του δέρματος. Πείτε ένα μεγάλο "ναι" σε ένα προϊόν με πλούσια σύσταση που θα έρθει να συμπληρώσει ιδανικά την skincare routine σας και προσπαθήστε να το εφαρμόζετε καθημερινά σε όλα τα σημεία με ευλάβεια, κάνοντας ελαφρύ μασάζ μέχρι να απορροφηθεί πλήρως.

Από εκεί και πέρα, είναι πολύ-πολύ σημαντικό να εντάξετε στην καθημερινότητά σας το SPF, αν δεν το έχετε ήδη κάνει, καθώς αυτό θα πρέπει να είναι το last step πριν από κάθε έξοδό σας, ακόμη κι αν ο ήλιος δεν είναι ακόμη ιδιαίτερα έντονος, όπως τους καλοκαιρινούς μήνες, ενώ πρωταγωνιστικό ρόλο στην εβδομαδιαία σας ρουτίνα θα πρέπει να παίζει κι ένα ήπιο scrub, που θα απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα και θα αφήσει το δέρμα σας super-glowy κι έτοιμο να αποκτήσει ένα σοκολατί χρώμα. Δώστε το απαραίτητο boost στον οργανισμό και το δέρμα σας και φροντίστε το σώμα σας -πρώτα- από μέσα προς τα έξω, καθώς αυτό είναι το "κλειδί" για το ιδανικό αποτέλεσμα...