fbpixel

Search icon
Search
Αυτές είναι οι must-visit παραλίες στην Χαλκιδική για τους λάτρεις της φύσης
TRAVEL

Αυτές είναι οι must-visit παραλίες στην Χαλκιδική για τους λάτρεις της φύσης

Πανέμορφα τοπία, μαγευτικές τοποθεσίες


Η αλήθεια είναι πως το καλοκαίρι, τα φώτα πέφτουν -συνήθως- στα νησιά της Ελλάδας. Ωστόσο, μία πολύ καλή επιλογή για όσους δεν έχουν αρκετό χρόνο στη διάθεσή τους και θέλουν απλά να απολαύσουν ένα short-trip σε μαγευτικά τοπία, είναι η Χαλκιδική. Το 1ο πόδι φημίζεται -κυρίως- για τον κοσμοπολίτικο χαρακτήρα του, ενώ το 2ο μοιάζει να είναι πιο ήρεμο, πιο χαλαρωτικό κι ό,τι κι αν ζητάει κανείς από τις διακοπές του, είναι σίγουρο πως θα το βρει εκεί. 

Τα εντυπωσιακά τοπία και οι χρυσαφένιες παραλίες αποτελούν σήμα κατατεθέν της Χαλκιδικής κι εμείς, σας παρουσιάζουμε τα must-visit μέρη spots που πρέπει να προσθέσετε στην bucket-list σας, αν ανήκετε στους φυσιολάτρεις.

Απαράμιλλη ομορφιά!

Αζάπικο

shutterstock-1375532696.jpg

Στο νoτιоδυτιкό κομμάτι της Σιθωνίας, ανάμεσα στην Τριστινίκα και το Στυλαδαριό συναντά κανείς μία παραλία με πολύ ιδιαίτερη ομορφιά, που τα τελευταία χρόνια αποκτά όλο και περισσότερους fans. Το Αζάπικο αποτελεί πόλο έλξης γι' αυτούς που αγαπούν την εξερεύνηση και τα παρθένα, φυσικά τοπία, καθώς πρόκειται για μία μη οργανωμένη παραλία, που είναι περιμετρικά γεμάτη με θάμνους κι αγριελιές. Τα καταγάλανα νερά και τα ολόλευκα βότσαλα συνθέτουν ένα σκηνικό σπάνιας ομορφιάς, ενώ ο πλούσιος βυθός αποτελεί το ιδανικό spot για τις πιο διασκεδαστικές βουτιές, καθώς κρύβει αμέτρητους θησαυρούς. Οι λάτρεις του snorkeling και του scuba diving λατρεύουν τη συγκεκριμένη παραλία και σίγουρα, αν βρεθείτε σε αυτήν, θα κερδίσει αμέσως μία θέση στην καρδιά σας.

Κέλυφος

shutterstock-1376985257.jpg

Ακόμη κι αν δεν το έχετε ήδη επισκεφθεί, σίγουρα θα έχετε ακούσει πολλές, διαφορετικές ιστορίες γι΄αυτό. Το Κέλυφος ή αλλιώς χελώνα, όπως το αποκαλούν οι ντόπιοι εξαιτίας του σχήματός του, βρίσκεται ανάμεσα στην χερσόνησο της Κασσάνδρας και της Σιθωνίας, ακριβώς απέναντι από τον Νέο Μαρμαρά κι ουσιαστικά, είναι ένα πολύ όμορφο, ακατοίκητο μέρος, που ξεχωρίζει για την άγρια ομορφιά του. Σήμα κατατεθέν του, αποτελούν οι απόκρημνοι βράχοι, οι επιβλητικές σπηλιές κι η άκρως εντυπωσιακή παραλία με τα σμαραγδένια νερά, με τα πυκνά πεύκα, τις αγριελιές, τα ψηλά βράχια κι τις σπηλιές να συμπληρώνουν με τον πιο ιδανικό τρόπο το σκηνικό. Δεν είναι -λοιπόν- καθόλου τυχαίο το γεγονός ότι το Κέλυφος αποτελεί αγαπημένο προορισμό για τους λάτρεις των θαλάσσιων sports και του βυθού, καθώς με μέγιστο βάθος τα 45 μέτρα κι έναν πλούσιο υποθαλάσσιο κόσμο, αποτελεί ιδανικό μέρος για scuba diving ή snorkeling. Μπορείτε να φτάσετε σε αυτό, νοικιάζοντας μία βάρκα ή σκάφος.

Διάπορος

shutterstock-1486777802.jpg

Ο Διάπορος έχει εξελιχθεί σε super-hot place τα τελευταία χρόνια για όσους επιλέγουν την Χαλκιδική για τις διακοπές τους κι αυτό, δεν είναι καθόλου τυχαίο. Πρόκειται για ένα μικρό νησάκι με εξωτική ομορφιά, που βρίσκεται στην "καρδιά" της Χαλκιδικής κι αποτελεί πόλο έλξης για όλους. Τα τιρκουάζ νερά, το καταπράσινο τοπίο κι η απόλυτη ηρεμία που προσφέρει, συνθέτουν το απόλυτο σκηνικό για όσους αγαπούν και αποζητούν το κάτι διαφορετικό, με το πυκνό πευκόδασος να δημιουργεί ένα ειδυλλιακό τοπίο περιμετρικά της παραλίας. Βρίσκεται ακριβώς απέναντι από τη Βουρβουρού και πολύ κοντά στον Άγιο Νικόλαο και προσφέρεται για κολύμπι στα πεντακαθάρα γαλαζοπράσινα νερά κι ατελείωτες βουτιές, ενώ είναι το ιδανικό spot για εξερεύνηση του βυθού, καθώς ο ύφαλος που περιβάλλει το νησί κι η έντονη υποθαλάσσια ζωή είναι μερικά μόνο από τα extra bonus του. Αφήστε την ομορφιά του τοπίου να σας παρασύρει και να ξυπνήσει όλες τις αισθήσεις σας!

Γλαρόκαβος

shutterstock-1729021450.jpg

Φυσικά, οι επιλογές για όσους λατρεύουν τη φύση και τα πανέμορφα τοπία, δεν εξαντλούνται στο 2ο πόδι της Χαλκιδικής, καθώς εξίσου όμορφα κι εντυπωσιακά μέρη συναντά κανείς και στο 1ο πόδι της. Ένα από τα πιο ιδιαίτερα spots είναι ο μαγευτικός, Γλαρόκαβος, που θεωρείται must-visit για όσους γνωρίζουν καλά την περιοχή και συστήνουν ανεπιφύλακτα ένα mini-getaway. Η γαλάζια λιμνοθάλασσα, που βρίσκεται μόλις 5 χιλιόμετρα μακριά από το χωριό, σε συνδυασμό με τα γαλαζοπράσινα γυαλιστερά νερά, την απέραντη χρυσή αμμουδιά με το ψιλό βότσαλο και last but not least, το καταπράσινο τοπίο με τα αμέτρητα πεύκα συνθέτουν ένα σκηνικό σπάνιας ομορφιάς, που μοιάζει ικανό να κερδίσει αμέσως μία θέση στην καρδιά ακόμη και των πιο απαιτητικών visitors. Το πανέμορφο φυσικό τοπίο και η παρθένα ομορφιά αυτής της παραλίας, την καθιστούν must-visit για όσους αγαπούν τον πιο ήρεμο τρόπο ζωής και προτιμούν να μένουν μακριά από την πολυκοσμία.

Πόρτο Βαλίτσα

shutterstock-1345177382.jpg

Από τη συγκεκριμένη λίστα, δε θα μπορούσε να λείπει και το Πόρτο Βαλίτσα, που βρίσκεται στον όρμο του Παλιουρίου, στην Κασσάνδρα. Πρόκειται για ένα ακόμη πολύ ιδιαίτερο μέρος που ξεχωρίζει στο 1ο πόδι και διαφέρει σημαντικά από όλα τα άλλα. Είναι το ιδανικό spot για καταδύσεις και snorkeling, καθώς αποτελεί ένα μοναδικό καταδυτικό σημείο που προσφέρει μοναδικές εμπειρίες και φημίζεται για τα νερά του. Το βάθος κατάδυσης κυμαίνεται μεταξύ 12 και 30 μέτρων, γι' αυτό και κάθε καλοκαίρι καταφθάνουν σε αυτό πολλοί λάτρεις των summer-sports, με τα γαλαζοπράσινα νερά και τα βράχια να δημιουργούν ένα ειδυλλιακό τοπίο, που συμπληρώνεται ιδανικά από το απέραντο πράσινο. Η απαράμιλλη, φυσική ομορφιά αυτού του μέρους το καθιστά must-visit για τους φυσιολάτρεις κι αν θέλετε να βιώσετε μία μοναδική εμπειρία, αξίζει να το προσθέσετε και στη δική σας bucket-list.

Enjoy!