fbpixel

Search icon
Search
Ο παραδεισένιος προορισμός στη Χαλκιδική που γιορτάζει προσφέροντας κορυφαία ελληνική φιλοξενία
TRAVEL

Ο παραδεισένιος προορισμός στη Χαλκιδική που γιορτάζει προσφέροντας κορυφαία ελληνική φιλοξενία

To ιστορικό θέρετρο Eagles Palace κλείνει 50 χρόνια μιας υπέροχα δημιουργικής πορείας


Πρόκειται για έναν ευλογημένο τόπο, ένα βήμα πριν την είσοδο στο Άγιο Όρος, όπου η λέξη παράδεισος αποκτά όψη, διάσταση και αληθινό νόημα από όποια οπτική κι αν τη δει κανείς. Κάθε φορά που φτάνεις στο Eagles Resort μοιάζει σαν να επιστρέφεις σε ένα οικείο, φιλικό περιβάλλον που έχει την αγνότητα μιας άλλης εποχής και τη στιβαρότητα ενός τόπου που σου εμπνέει εμπιστοσύνη, κάτι σαν το σπίτι σου. Που ανοίγεις τα παράθυρα διάπλατα για να ρουφήξεις τις μαγευτικές εικόνες που ξεδιπλώνονται μπροστά σου, για να νοιώσεις τη φύση στα καλύτερά της και να ακούσεις τα τιτιβίσματα των πουλιών που σε καλωσορίζουν. Ένας αυθεντικός τόπος διακοπών που η ομορφιά του αναδύει ένα κράμα νοσταλγίας και αθωότητας, όπως μόνο τα παιδικά και εφηβικά μας χρόνια μπορούν να χαρίσουν. 

eagles-villas-accommodation-2-JaaK7.jpeg

Η ιστορία

Σ' αυτό το παραμυθένιο κομμάτι γης στη Χαλκιδική, η οικογένεια Τορνιβούκα δημιούργησε μισό αιώνα πριν, με σεβασμό στη φύση της περιοχής, τον δικό της παράδεισο. Το Eagles Palace, κομμάτι πλέον του Eagles Resort, γεννήθηκε το 1973. O Γιώργος Τορνιβούκας, γόνος μεγάλης ξενοδοχειακής οικογένειας της Θεσσαλονίκης απέκτησε το χώρο πάνω από μία συγκλονιστική παραλία στη χερσόνησο του Άθω και έχτισε εκεί το πρώτο κατάλυμα. Το ξενοδοχείο επεκτάθηκε στο πέρασμα των δεκαετιών, έγινε σημείο αναφοράς διεθνώς και γιορτάζει φέτος τη συμπλήρωση των 50 συναρπαστικών χρόνων της ζωής του με πολλές εκπλήξεις για τους επισκέπτες του. Σήμερα ο Ντίνος και η Λένα Τορνιβούκα, που μεγάλωσαν μαζί με το ξενοδοχείο, φροντίζουν την κληρονομιά αυτού του ιστορικού θέρετρου όπου πέρασε το τελευταίο καλοκαίρι της η μεγαλύτερη σοπράνο όλων των εποχών, Μαρία Κάλλας. Στη Μαρία είναι αφιερωμένη η ωραιότερη σουίτα του θέρετρου, που φέρει και το όνομά της.

Γαστρονομικός παράδεισος

taste.jpg

Ο τρόπος που οι Έλληνες συναντιούνται, ανταλλάσσουν ιδέες, αγαπιούνται και γιορτάζουν γύρω από ένα τραπέζι αποθεώνεται με πολλούς τρόπους στο Eagles Resort. Στο πρωινό, ένα επικούρειο γεύμα που ξεπερνά κατά πολύ την έννοια του brunch στήνεται στο Μέλαθρον. Εκεί, σε δύο μεγάλες σάλες απλώνονται όλες οι πιθανές εκδοχές που μπορεί να φανταστεί κανείς για να απολαύσει τα πάντα: αυγά, τυριά, αλλαντικά, αλλά και τα φρούτα, διαφορετικά είδη ψωμιού και ζυμαρικών, αλμυρές και γλυκές πίτες και τάρτες, παραδοσιακά ελληνικά γλυκά κάθε είδους και τα ολόφρεσκα γαλακτοκομικά προϊόντα. Οτιδήποτε βάζει ο νους του ανθρώπου ότι θεωρείται ιδανικό πρωινό, θα το βρείτε. Τα προϊόντα προέρχονται στη συντριπτική πλειοψηφία τους (αυγά, τυριά, αλλαντικά, φρούτα και λαχανικά) από ντόπιους παραγωγούς, με τους οποίους το ξενοδοχείο συνεργάζεται συστηματικά με γνώμονα τη βιωσιμότητα αλλά και την ενίσχυση της τοπικής οικονομίας.

Στο εστιατόριο Αρμύρα, σε μια ξύλινη εξέδρα πάνω από το νερό, το περιεχόμενο των πιάτων είναι μαγειρεμένο στα κάρβουνα και ο χώρος μοιάζει με ταβέρνα βγαλμένη από κινηματογραφικό πλάνο σε ελληνικό νησί.

Στην καρδιά του ξενοδοχείου, το Vinum, με πρωταγωνιστή της κουζίνας το κρέας, συγκεντρώνει τους λάτρεις του μπάρμπεκιου, αλλά και τις οικογένειες με το έξυπνο kids menu που θα ευχαριστήσει και τους πιο απαιτητικούς νεαρούς καλεσμένους. Για πιο ιδιαίτερες βραδιές η καρδιά του Eagles χτυπά στις Καμάρες, που απλώνονται σε έναν εκλεπτυσμένο, πολυτελή εσωτερικό χώρο - για τα πιο δροσερά βράδια - και μια ρομαντική βεράντα με θέα στο ηλιοβασίλεμα όπου απολαμβάνει κανείς υψηλή γαστρονομία. Εκεί, ο Δημήτρης Τασιούλας, ο νέος συνεργάτης του Eagles στον τομέα της γαστρονομίας, δημιουργεί μοναδικές γεύσεις εμπνευσμένες από Ελλάδα και Μεσόγειο.

Μία άλλη εμπειρία συνολικά είναι ο Ελαιώνας, το βραβευμένο εστιατόριο ιταλικής κουζίνας. Θα απολαύσετε με θέα στον Άθω την καλύτερη ίσως πίτσα στην Ελλάδα, μοναδικά ισορροπημένη μακαρονάδα caccio e peppe, ένα ονειρεμένο τιραμισού και άλλες λιχουδιές της ιταλικής κουζίνας που θα σας κάνουν να νιώσετε ότι μεταφερθήκατε για λίγο στη γειτονική χώρα. Όλες οι κουζίνες στο ξενοδοχείο προτάσσουν τα ντόπια φρέσκα προϊόντα, δίνοντας μάλιστα ιδιαίτερη έμφαση στα αρώματα των μυρωδικών που κατακλύζουν τους κήπους.

Αξέχαστες εμπειρίες στη φύση

residential-two-bedroom-pool-villa-44-ypRi5.jpeg

Ο έρωτας με το Eagles Palace ξεκινά από τα μπαλκόνια των δωματίων, εκεί όπου τα χελιδόνια χτίζουν τις φωλιές τους την άνοιξη και γεννούν τα μικρά τους που θα συνοδέψουν τις διακοπές των επισκεπτών με τα χαρούμενα τιτιβίσματα και τις χαμηλές πτήσεις τους όλο το καλοκαίρι.

Σε αυτήν την αετοφωλιά στην καταπράσινη πλαγιά της Χαλκιδικής, που βουτά διακριτικά μέχρι την παραλία, υπάρχει μία δραστηριότητα για τον καθένα, είτε θέλει να ηρεμήσει και να χαλαρώσει, να κάνει γιόγκα στην ανατολή και να αφεθεί στα χέρια θεραπευτών για spa και μασάζ, είτε θέλει να νιώσει την αδρεναλίνη να ρέει κάνοντας γυμναστική και θαλάσσια σπορ.

Μαθήματα μαγειρικής και δοκιμές κρασιού περιμένουν τους ανήσυχους foodies ανάμεσά στους επισκέπτες, ενώ για όσους λαχταρούν να συνδεθούν με τη γη, μία βόλτα στην Eagles Farm, τη φάρμα οργανικών προϊόντων, θα τους χαρίσει την εμπειρία της συνάντησης με τα οικόσιτα ζώα και θα μάθουν περισσότερα για τη φροντίδα τους, αλλά και τους ρυθμούς της ζωής σε ένα ελληνικό αγρόκτημα.

066-EbFDl.jpg

Βόλτα με σκάφος στα Δρένια

Φτάνοντας στις κοντινές στο ξενοδοχείο, ακατοίκητες βραχονησίδες που οι ντόπιοι αποκαλούν Δρένια, νιώθει κανείς ότι πατάει το πόδι του σε έναν χαμένο παράδεισο. Στο μικρό νησί Πένα θα σας καλωσορίσουν οι μόνιμοι κάτοικοι – κατσίκες και γλάροι, που περιφέρονται φροντίζοντας τα μικρά τους και ποζάροντας με αυτοπεποίθηση στο φωτογραφικό φακό των επισκεπτών. Οι επόμενες ώρες εκεί μπορούν να κυλήσουν με βουτιές στα γαλαζοπράσινα νερά, κολύμπι ως τα κοντινά βραχονησάκια, ηλιοθεραπεία πάνω στη λευκή άμμο ή απολαμβάνοντας το πικ νικ με αλμυρές λιχουδιές και δροσερά φρούτα που ετοίμασαν οι άνθρωποι του Eagles Resort με απόλυτο σεβασμό στο περιβάλλον.

035-YQ5qg.jpg

Ένα από τα πιο όμορφα πράγματα που μπορούν να σου συμβούν στο Eagles Resort είναι ότι μπορείς να ριχτείς στην εξερεύνηση των γύρω περιοχών χωρίς να μπεις στο αυτοκίνητό σου. Τα σκάφη του ξενοδοχείου μεταφέρουν τους φιλοξενούμενους στην Αμμουλιανή, το μοναδικό κατοικημένο νησί της Χαλκιδικής ή τους δίνουν την ευκαιρία να περιηγηθούν από θαλάσσης στα άγρια τοπία της Σιθωνίας. Μέσα από το σκάφος μπορεί κανείς να θαυμάσει και τον περίφημο Άθω, το απάτητο από γυναίκες Όρος, εκεί που φωλιάζουν τα μοναστήρια και ζει ακόμη κάτι από το θαύμα και την αίγλη του βυζαντινού πολιτισμού.

Η συλλογή του Φίλιππου Θεοδωρίδη για τα 50 χρόνια Eagles Palace

Στο Eagles Resort, σε ένα περιβάλλον απαράμιλλης φυσικής ομορφιάς, η διακριτική πολυτέλεια συναντά όχι μόνο την ιστορία αλλά και την τέχνη. Η οικογένεια Τορνιβούκα, γνωστή για την αγάπη της για τα έργα τέχνης, τους δίνει πρωταγωνιστικό ρόλο σε όλα της τα ξενοδοχεία. Για να σηματοδοτηθεί η 50ή επέτειος από τη γέννηση του ξενοδοχείου, επιστρατεύτηκαν η Printsin και ο Φίλιππος Θεοδωρίδης. Ο γεννημένος στην Κύπρο καλλιτέχνης μελέτησε το πλούσιο αρχειακό υλικό και έδωσε νέα πνοή σε εικόνες από παλιότερες δεκαετίες. Το αποτέλεσμα είναι μία εντυπωσιακή συλλογή δέκα έργων που ξυπνούν μνήμες, συγκινούν και προκαλούν θαυμασμό για το ιστορικό ξενοδοχείο. Μέσα από το βλέμμα του, το φως από ένα ηλιοβασίλεμα δεκαετίες πριν φωτίζει ξανά την πρόσοψη του ξενοδοχείου, η ησυχία της παραλίας μοιάζει μεταφυσική, οι εμπνευστές του ξενοδοχείου ζωντανεύουν ξανά και η Μαρία Κάλλας πατάει ξανά σε μία από τις ξύλινες εξέδρες του μαζί με τα σκυλάκια της… Κι έτσι μπροστά στα μάτια των θεατών ξετυλίγεται ένα ταξίδι στο χρόνο, ένα ταξίδι που ακόμη συνεχίζεται με τον προορισμό να χάνεται στο μέλλον, ενώ ο ζεστός καλοκαιρινός ήλιος χάνεται για ακόμη.