fbpixel

Search icon
Search
Αυγουστιάτικη Πανσέληνος: Πού θα την απολαύσουμε φέτος σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη
ARTS & CULTURE

Αυγουστιάτικη Πανσέληνος: Πού θα την απολαύσουμε φέτος σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Οι εκδηλώσεις που έχουν προγραμματιστεί για την πιο ρομαντική βραδιά του καλοκαιριού


Η νύχτα με το δημοφιλέστερο φεγγάρι ολόκληρου του χρόνου φτάνει και η Αθήνα και η Θεσσαλονίκη υμνούν αυτό το γεγονός με τους καλύτερους τρόπους και φυσικά προσφέροντας στο κοινό ελεύθερη είσοδο σε αρχαιολογικούς χώρους, με ξεναγήσεις που αποτίνουν φόρο τιμής στον ιστορικό πολιτισμό, αλλά και μουσικά δρώμενα που στοχεύουν στο να μας διασκεδάσουν.

Παρακάτω, ξεχωρίσαμε όλα όσα μπορείτε να κάνετε κάτω από την αυγουστιάτικη πανσέληνο στις 19 του μηνός...

Αθήνα

Πανσέληνος Αυγούστου στο Μουσείο Μαρία Κάλλας

885450-1.jpg

Το Μουσείο Μαρία Κάλλας και το ιστορικό Ωδείο Αθηνών υποδέχονται το κοινό για μια ξεχωριστή μουσική βραδιά με ελεύθερη είσοδο. Στις 19 Αυγούστου από τις 19:00 έως τις 23:00, οι επισκέπτες θα έχουν την δυνατότητα να προμηθευτούν το απεριτίφ τους από το café του μουσείου, να περιηγηθούν στους εκθεσιακούς χώρους και να ανακαλύψουν τη ζωή και το έργο της μεγάλης ντίβας της όπερας. Στον τρίτο όροφο, σπουδαστές του Ωδείου Αθηνών θα ερμηνεύσουν άριες και ντουέτα, προσφέροντας στους παρευρισκόμενους μια αξέχαστη μουσική εμπειρία.

Info: Μουσείο Μαρία Κάλλας (Μητροπόλεως 44), από τις 19:00.

Full Moon Film Marathon στο Πάρκο Σταύρος Νιάρχος

snfcc-full-moon-screening-at-stavros-niarchos-park-photo-pelagia-karanikola.jpg

Τη Δευτέρα 19 Αυγούστου το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) υποδέχεται την πανσέληνο του Αυγούστου, γνωστή και ως «Πανσέληνος του Οξύρρυγχου», με έναν ξεχωριστό σινε-μαραθώνιο που θα μας κρατήσει ξύπνιους, από τις 21:00 ως το ξημέρωμα. Τo Film Pit (Μάκης Παπασημακόπουλος, Αχιλλέας Χαρμπίλας, Στέλιος Καρακάσης) προσγειώνεται στο Ξέφωτο του Πάρκου Σταύρος Νιάρχος με ταινίες από το κινηματογραφικό του μπαούλο για ένα Full Moon Film Marathon με 80s νοσταλγία. Τέρατα της μυθολογίας, ιπτάμενοι εξωγήινοι, αυτοκίνητα χωρίς φρένα, διάλογοι με αξέχαστες ατάκες, αγωνία, δράση, γέλιο και… μια μεταμεσονύχτια έκπληξη περιμένουν όσους και όσες αντέξουν! Μάθετε περισσότερα εδώ.

Info: Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (Λ. Συγγρού 364, 17674 Καλλιθέα), από τις 21:00.

Αυγουστιάτικη πανσέληνος στο Μουσείο Ακρόπολης

panselinos-aughoustoy-sto-moysio-akropolis-fotoghrafia-giwrghos-bitsaropoylos.jpg

Την Αυγουστιάτικη Πανσέληνο φέτος, Δευτέρα 19 Αυγούστου 2024, το Μουσείο Ακρόπολης θα προσφέρει στους επισκέπτες του μία συναυλία από το ιστορικό μουσικό σχήμα της Μπάντας της Πολεμικής Αεροπορίας, με ελληνικά και ξένα γνωστά τραγούδια για το φεγγάρι και μουσική κινηματογράφου. Η συναυλία θα πραγματοποιηθεί στον προαύλιο χώρο του Μουσείου στις 21:00. Η Μπάντα της Πολεμικής Αεροπορίας αποτελείται από αξιωματικούς και υπαξιωματικούς, οι οποίοι είναι παράλληλα μουσικοί υψηλής επαγγελματικής κατάρτισης που έχουν φοιτήσει σε διάφορα ωδεία της χώρας και έχουν καταταγεί στην Πολεμική Αεροπορία μετά από εξετάσεις. Η Μπάντα συμμετέχει σε διεθνή φεστιβάλ του εξωτερικού και ηγείται της παρέλασης των αποδήμων Ελλήνων που πραγματοποιείται στην 5η Λεωφόρο της Νέας Υόρκης με την ευκαιρία του εορτασμού της 25ης Μαρτίου. Την μπάντα διευθύνει ο Επισμηναγός (ΜΣ) Αλέξανδρος Λιτσαρδόπουλος. Ερμηνεύουν: Σοφία Ζώβα (σοπράνο) και Άγγελος Μουσίκας (βαρύτονος). Λόγω της Πανσελήνου την ίδια μέρα, το Μουσείο και το εστιατόριο του δευτέρου ορόφου θα ανοίξουν για τους επισκέπτες από τις 20:00 ως τα μεσάνυχτα. Ανεξάρτητα από τη δωρεάν συναυλία της Μπάντας της Πολεμικής Αεροπορίας που θα πραγματοποιηθεί στο προαύλιο στις 21:00, η είσοδος στο Μουσείο θα είναι με κανονικό εισιτήριο γενικής εισόδου. Μάθετε περισσότερα εδώ.

Info: Μουσείο Ακρόπολης (Διονυσίου Αρεοπαγίτου 15), από τις 21:00.


Θεσσαλονίκη

Αυγουστιάτικη Πανσέληνος στο Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης

arxaiologiko-thess-1.jpg

Το Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης σάς καλεί να περιηγηθείτε στις εκθέσεις και στον εξωτερικό χώρο (υπαίθρια έκθεση Μνήμη και... Λίθοι) του ΑΜΘ και να απολαύσετε, σε συνεργασία με το Mouseio Café, soul μελωδίες υπό το φως της αυγουστιάτικης πανσελήνου. Από τις 20:00 μέχρι τις 00:00 η είσοδος στο μουσείο θα είναι ελεύθερη, ενώ στις 21:00 ο χώρος του καφέ θα πλημμυρίσει με τις soul μελωδίες των EVITANDRYBREADS. Μην χάσετε τη μοναδική ευκαιρία να γνωρίσετε το μουσείο κάτω από ένα εντελώς διαφορετικό φως.

Info: Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης (Μανόλη Ανδρόνικου 6), από τις 21:00.

Αυγουστιάτικη πανσέληνος στον αρχαιολογικό χώρο του Γαλεριανού Συγκροτήματος και στη Ροτόντα

rotonda-thessaloniki14.jpg
Φωτογραφία: Μανώλης-Γιώτα-Ζάννης

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Πόλης Θεσσαλονίκης συμμετέχει και φέτος στον θεσμό του Υπουργείου Πολιτισμού «Πανσέληνος του Αυγούστου». Τη Δευτέρα 19 Αυγούστου, ο αρχαιολογικός χώρος του Γαλεριανού Συγκροτήματος και η Ροτόντα θα παραμείνουν ανοιχτά εκτός κανονικού ωραρίου (20:00-00:00), με ελεύθερη είσοδο για μια μοναδική βραδιά.

Info: Ανάκτορα του Γαλέριου (Πλ. Ναυαρίνου), Ροτόντα (Πλ. Αγίου Γεωργίου 5), από τις 20:00.