fbpixel

Search icon
Search
Ατζέντα Εβδομάδας: Πώς υποδέχεται η Θεσσαλονίκη τον Οκτώβριο
AGENDA

Ατζέντα Εβδομάδας: Πώς υποδέχεται η Θεσσαλονίκη τον Οκτώβριο

Οι πιο updated προτάσεις είναι εδώ


Μια μέρα μάς χωρίζει από τον Οκτώβριο και η Θεσσαλονίκη έχει υποδεχθεί για τα καλά τη φθινοπωρινή σεζόν. Προτάσεις για όλα τα γούστα και για κάθε ώρα της ημέρας γεμίζουν την εβδομάδα μας με ενδιαφέροντα δρώμενα, που αξίζουν την προσοχή μας. 

Κρατήστε σημειώσεις...

Δευτέρα

Salonica Bar Week 2024

bartender-making-refreshing-cocktail.jpg

Το Salonica Bar Week, η πιο συναρπαστική εβδομάδα διασκέδασης πλησιάζει! Από την Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου έως και την Παρασκευή 4 Οκτωβρίου, η τοπική bar σκηνή της πόλης ετοιμάζει μοναδικές εμπειρίες για τους καταναλωτές, από guest shifts, bar take-overs σε συνεργασία με τα καλύτερα μπαρ του εξωτερικού, θεματικά parties και πολλά άλλα που δε πρέπει να χάσουμε!

Info: Κεντρικές περιοχές Θεσσαλονίκης, καθημερινά στις 22:00, δείτε περισσότερα εδώ.

Σάκης Ρουβάς ''Moments'' στο Θέατρο Γης

sakis-rouvas-1024x508.webp

Ο Σάκης Ρουβάς, μετά από τις υπόλοιπες συναυλίες που χάρισε το καλοκαίρι, έρχεται στη Θεσσαλονίκη, στο Θέατρο Γης, να μας ξεσηκώσει με τη μουσική του. Ο επιτυχημένος performer βάζει «φωτιά» στη σκηνή, γίνεται «ένα» με το κοινό κι ερμηνεύει τα μεγαλύτερα hits του.

Info: Θέατρο Γης (Νταμάρι Τριανδρίας), Δευτέρα στις 21:30.

Urban Alchemies: Για 1η φορά στη Θεσσαλονίκη

urban-alchemies-goes-north-1.jpg

Μετά από 2 επιτυχημένες χρονιές στην Αθήνα, τα Urban Alchemies parties, «ανεβαίνουν» βόρεια! Στις 30 Σεπτεμβρίου και στις 2 & 3 Οκτωβρίου, 10 εμβληματικά bars της Θεσσαλονίκης, υποδέχονται κορυφαίους bartenders από το εξωτερικό αλλά και μερικά από τα πιο δημοφιλή bars της Ελλάδας και προσκαλούν το κοινό της συμπρωτεύουσας να διασκεδάσει στους ρυθμούς των Urban Alchemies parties. Πρωταγωνιστές αυτού του ταξιδιού, είναι η Russian Standard Vodka, το Tullamore D.E.W Irish Whiskey και η Jose Cuervo Tequila! Kατά την διάρκεια των Urban Alchemies parties, το κοινό θα έχει την ευκαιρία να δοκιμάσει μοναδικά cocktails τα οποία θα επιμεληθoύν bartenders από χώρες της Ευρώπης, όπως η Ισπανία και η Σουηδία, αλλά και εμβληματικά bars της Ελλάδας, με στόχο να «κερδίσουν» και τους πιο απαιτητικούς!

Save the dates:

Δευτέρα 30/09

Αria- Jose Cuervo x Salmon Guru & World of Mixologists (Spain)
Mazu- Russian Standard x Juan Rodriguez (Athens)
Butler- Tullamore D.E.W x Bruno (Sweden)

Τετάρτη 2/10

La Doze- Jose Cuervo x Bartesera (Athens)
Achilleion- Tullamore D.E.W x Blue Gin (Ioannina)
Cevicheria- Russian Standard x Tekila (Athens)

Πέμπτη 3/10

Shaka- Russian Standard x Joy (Volos)
Bon Bar – Tullamore D.E.W. x Gallaria (Katerini)
Tribeca- Tullamore D.E.W. x Upupa Epops (Athens)
Deka Epta– Jose Cuervo x Kubrick (Larisa)


Τρίτη

''Senso'' του Camillo Boito στο Θέατρο Τ

894144.jpg

Μετά από το έργο του Λουίτζι Πιραντέλλο, «Ο μακαρίτης Ματία Πασκάλ», που ανέβασε με επιτυχία τον περασμένο χειμώνα, ο Σωτήρης Ρουμελιώτης, ένας από τους πιο χαρισματικούς σκηνοθέτες της νέας γενιάς, αναμετριέται με το Senso του Camillo Boito, μια ιστορία πάθους, προδοσίας και αυτοκαταστροφής, γνωστή στο ευρύ κοινό από την ταινία του Λουκίνο Βισκόντι. Το Senso έρχεται στην πόλη, σηματοδοτώντας την έναρξη της νέας σεζόν στο Θέατρο Τ που συμπληρώνει φέτος 10 χρόνια λειτουργίας στη Θεσσαλονίκη. Παίζουν: Έλμα Βλαστοπούλου, Ζωή Λάη, Δήμητρα Φάκα.

Info: Θέατρο Τ (Αλεξάνδρου Φλέμινγκ 16), Τρίτη στις 21:30.

Casablanca social club - A full of stars 6 years birthday party

story.jpg

Το Casablanca social club γιορτάζει και φέτος τα γενέθλιά του με μια πενθήμερη "Fiesta" υπερβολών και υπερβάσεων! Καθιερωμένη, πλέον, η non-stop γιορτή, θα συγκεντρώσει στο Casablanca social club δημιουργικούς ανθρώπους της ελληνικής αλλά και της διεθνούς bar κοινότητας σε μια all-bar-one εμπειρία. Οι 18 guest mixologists -εκπρόσωποι κορυφαίων βραβευμένων bar- υπογράφουν την απόλυτη cocktailing experience του party. Bar-tenders από Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Λάρισα, Ιωάννινα, Βόλο, Αλεξανδρούπολη, Τρίκαλα, Καρδίτσα, Καβάλα και Διδυμότειχο αλλά και από Λευκωσία, Βηρυτό και Παρίσι θα εναλλάσσονται επί πέντε νύχτες πίσω από την μπάρα του Casablanca social club με exclusive cocktail προτάσεις. Η κάθε νύχτα έχει την σημασία της. Αλληλεπίδραση και δια ζώσης επικοινωνία χωρίς οθόνες, χωρίς σύνορα και με ανοιχτά μυαλά.

Info: Casablanca social club (Λεωφόρος Βασιλίσσης Όλγας 18), 1-5 Οκτωβρίου.


Τετάρτη

«Το πάρτυ της ζωής μου» της Ελένης Ράντου στο Αριστοτέλειον

737690.jpg

Η Ελένη Ράντου πλάθει μια συναρπαστική ιστορία μνήμης και «αμνησίας», ένα γλυκόπικρο Πάρτυ ζωής, ο Ανέστης Αζάς, μετά τον εμπνευσμένο Μπακλαβά του, σκηνοθετεί και οι String Demons, Κωνσταντίνος και Λυδία Μπουντούνη, συνοδεύουν μελωδικά, και όχι μόνο, ζωντανά επί σκηνής.

Info: Αριστοτέλειον (Εθνικής Αμύνης 2), Τετάρτη στις 20:00.

Ταινία "Joker: Folie à Deux"

895775.jpg

Το "Joker: Folie à Deux" βρίσκει τον Άρθουρ Φλεκ έγκλειστο στο ψυχιατρικό άσυλο Arkham, εν αναμονή της δίκης του για τα εγκλήματα που διέπραξε ως Joker. Ενώ παλεύει με τη διχασμένη του προσωπικότητα, ο Άρθουρ όχι μόνο σκοντάφτει πάνω στην πραγματική αγάπη, αλλά ανακαλύπτει και τη μουσική που πάντα έκρυβε μέσα του. Σκηνοθεσία: Todd Phillips. Πρωταγωνιστούν: Joaquin Phoenix, Zazie Beetz, Lady Gaga.

Info: Cineplexx One Salonica - Αιθ.1 (Γιαννιτσών 61 και Κωλέττη 34), Τετάρτη στις 19:00 και στις 22:00.


Πέμπτη

«...καλά, εσύ σκοτώθηκες νωρίς» του Χρόνη Μίσσιου στο Θέατρο Αυλαία

744328.jpg

Η ομάδα GAFF μεταφέρει στη σκηνή το αφήγημα του Χρόνη Μίσσιου «...καλά, εσύ σκοτώθηκες νωρίς". Πρόκειται για μια εξομολόγηση διώξεων, συλλήψεων, φυλακίσεων και βασανιστηρίων. Μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο που η Ελλάδα παραδίνεται στο χάος του Εμφυλίου, ο δεκαεξάχρονος Χρόνης Μίσσιος συλλαμβάνεται, φυλακίζεται, βασανίζεται και καταδικάζεται σε θάνατο. Αποφυλακίζεται το 1973, αφού έχει περάσει εικοσιένα χρόνια σε φυλακές και εξορίες. Αυτήν την περίοδο της ζωής του διηγείται στο σπουδαίο αφήγημα-μαρτυρία «...καλά, εσύ σκοτώθηκες νωρίς». Σκηνοθεσία: Σοφία Καραγιάννη. Ερμηνεία: Ιωσήφ Ιωσηφίδης, Κωνσταντίνος Πασσάς, Δημήτρης Μαμιός, Γιάννης Μάνθος.

Info: Θέατρο Αυλαία (Πλατεία ΧΑΝΘ), Πέμπτη στις 21:00.

«Το Πλυντήριο» του Θανάση Τριαρίδη στο Alte Fablon - 2ος Χρόνος

834028.jpg

Σε ένα πολύ κοντινό μέλλον (ή και σε ένα ακόμη κοντινότερο παρόν) δυο γυναίκες συναντιούνται τρεις φορές σε ένα δημόσιο πλυντήριο ρούχων. Στις συναντήσεις τους μιλούνε για τα παιδιά τους, για τα εκπαιδευτικά ντοκιμαντέρ του Διαδικτύου, για την τρομερή δύναμη της Εξέλιξης. Ωστόσο σύντομα οι θεατές μαθαίνουν και για μια Αρένα, για δημόσιους αποκεφαλισμούς κοριτσιών σε ζωντανή τηλεοπτική κάλυψη, για ένα αγόρι που γυαλίζει το τσεκούρι του, για το άρωμα του πεύκου που ευωδιάζει στα φρεσκοπλυμένα ρούχα. Τι σημαίνει εντέλει η Εξέλιξη; Και πώς μπορεί να είναι καλοσύνη ένα τσεκούρι που κατεβαίνει; Από ποια αίματα καθαρίζουν τα ρούχα στο πλυντήριο; Ένα δυστοπικό θρίλερ για την κυρίαρχη Ευγονική – και τα εγκλήματα των καλών ανθρώπων που περιμένουν υπομονετικά να τελειώσει το πλυντήριό τους. Σκηνοθεσία: Γιάννης Παρασκευόπουλος. Επί σκηνής: Ελένη Δημοπούλου, Μαγδαληνή Μπεκρή. Αφηγητής: Ραφαήλ Παρασκευόπουλος.

Info: Alte Fablon (Φιλίππου 71), Πέμπτη στις 21:15.

«Όταν Ξανά Πέθανα» του Λάκη Λαζόπουλου στο Ράδιο Σίτυ

0910-n.jpg

Ένας άνθρωπος πεθαίνει και ξαφνικά βρίσκεται όρθιος στο νεκροταφείο καθώς ένα από τα νεύρα του δεν έχει πεθάνει και συμπαρασύρει και τα υπόλοιπα. Ανατινάζεται το σύμπαν του και έτσι στα τριήμερα του, τους περιμένει στο νεκροταφείο να συζητήσουν μαζί του όλοι οι συγγενείς και φίλοι. Τι έγινε κι αυτός πήδηξε από τον 6ο όροφο του ψυχιατρείου μαζί με το κούφωμα; Τι έχει να του πει ο κολλητός του; Η μάνα του; Η δεύτερη γυναίκα του; Η γκόμενα του; Η καθαρίστρια; Ο αδερφός του; Ο πεθαμένος ψυχίατρος και κυρίως, τι έχει να του αποκαλύψει η πρώτη του γυναίκα, η Παρθένα Χοροζίδου, που έχει εγκαταλείψει τα εγκόσμια και ζει σε ένα μοναστήρι. Γέλιο, με ένα σκοτάδι που έγινε φως, ίντριγκες, πάθη και δύο διαφορετικές πλευρές του ίδιου ανθρώπου ζητούν μια δεύτερη ευκαιρία για ζωή. Μπορούν να υπάρξουν δύο χαρακτήρες σε έναν άνθρωπο; Κείμενο - Σκηνοθεσία: Λάκης Λαζόπουλος. Παίζουν: Λάκης Λαζόπουλος, Παρθένα Χοροζίδου, Κωνσταντίνος Μουταφτσής κ.ά.

Info: Ράδιο Σίτυ (Λεωφ. Βασιλίσσης Όλγας 11 - Παρασκευοπούλου 9), Πέμπτη στις 19:30.


Παρασκευή & Σαββατοκύριακο

«Πήρε τη ζωή της στα χέρια της» του Βασίλη Κατσικονούρη στο Φουαγιέ Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών - 2ος Χρόνος

858585.jpg

Το έργο «Πήρε τη ζωή στα χέρια της» του Βασίλη Κατσικονούρη θα παρουσιαστεί, σε σκηνοθεσία Φρόσως Λύτρα, στο Φουαγιέ του Θεάτρου Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών. Μια τρελή... τρελή... τραγωδία για τη δύναμη της εικόνας, το «φαίνεσθαι» και το «είναι», τα παιχνίδια της φαντασίας, την αλήθεια και το ψέμα. Παίζουν: Άννα Ευθυμίου, Φαίη Κοκκινοπούλου, Δημήτρης Σιακάρας, Νίκος Τσολερίδης.

Info: Θέατρο Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών (Εθνικής Αμύνης 2), Παρασκευή στις 21:00, Σάββατο στις 18:30 και στις 21:15, Κυριακή στις 19:00.

«Ο Παππούς έχει Πίεση» της Δήμητρας Παπαδοπούλου στο Κολοσσαίον

pappous-poster-1920-1080-1920x1080.jpg

Ένας παππούς, τρεις εξωφρενικές εγγονές, ένας «μπάτσος», ένας ιδεολόγος νεαρός, ένας «φόνος» κι ένα ρομαντικό δείπνο με φακές οδηγούν μια θεότρελη ελληνική οικογένεια σε ξεκαρδιστικές καταστάσεις. Τρεις αδελφές σε σημείο καμπής στη ζωή τους, η αναρχική Πόπη, που «πέφτει» στον έρωτα ενός «μπάτσου», η φοβισμένη Φώφη, που κηρύσσει την προσωπική της επανάσταση και θέτει νέους όρους και κανόνες στη ζωή της και, η καριερίστα Μαρία, που έχει στόχο να γίνει επιτέλους μάνα, μπλέκονται σε ανεξέλεγκτες παρεξηγήσεις. Συνδετικός κρίκος όλων, ο αριστερός και με άνοια Παππούς, ο οποίος γίνεται η ιδεολογική έμπνευση για την ίδρυση του νέου πολιτικού κινήματος, με το όνομα «Ψάξου». Το κίνημα που δημιουργήθηκε από τον Χάρη, τον σύντροφο της Μαρίας, φιλοδοξεί να γίνει η φωνή της νεότερης γενιάς των Ελλήνων. Κείμενο: Δήμητρα Παπαδοπούλου. Σκηνοθεσία: Χρήστος Τριπόδης. Παίζουν: Άρης Αντωνόπουλος, Μαριλού Κατσαφάδου, Κρατερός Κατσούλης κ.ά.

Info: Κολοσσαίον (Λεωφ. Βασιλίσσης Όλγας 150), Παρασκευή και Σάββατο στις 21:00, Κυριακή στις 20:30.

Πάνος Βλάχος - Σπύρος Γραμμένος - Sadahzinia στη Μονή Λαζαριστών

f08cd7e0a4ff49458fcd46deeffcc274.webp

Πάνος Βλάχος, Σπύρος Γραμμένος και Sadahzinia ζωντανά στην 3η ημέρα των Street Mode Specials. Την Κυριακή, 6 Οκτωβρίου, τρεις ξεχωριστοί καλλιτέχνες με διαφορετικές πορείες, ενώνονται για μια βραδιά γεμάτη μουσική, συναίσθημα και έντονη κοινωνική κριτική, στη Μονή Λαζαριστών της Θεσσαλονίκης. Ο Πάνος, με την καυστική του πένα και την πολιτική του στάση, ο Σπύρος, με τους ευφυείς στίχους και το ανατρεπτικό του χιούμορ, και η Γιολάντα, με τις βαθυστόχαστες ρίμες και τη δυναμική της παρουσία, εκφράζουν σκέψεις που όλοι μοιραζόμαστε αλλά διστάζουμε να πούμε... Ετοιμαστείτε για μια αξέχαστη τριπλή συναυλία που θα μας κάνει να γελάσουμε, να σκεφτούμε, να τραγουδήσουμε και να συνδεθούμε με κάθε νότα και λέξη! Street Mode Specials στο πλαίσιο του φεστιβάλ Μονής Λαζαριστών 2024.

Info: Μονή Λαζαριστών (Κολοκοτρώνη 25-27, Σταυρούπολη), Κυριακή στις 19:00.

Έκθεση «FUTURE COMETH – Κολλέγιο Ανατόλια. 100 Χρόνια στη Θεσσαλονίκη»

10acampus-30s-gErCB.jpg

Η έκθεση «FUTURE COMETH – Κολλέγιο Ανατόλια. 100 Χρόνια στη Θεσσαλονίκη» στο Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού υπό την αιγίδα της Α.Ε. Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου, είναι γεγονός! Εγκαινιάζεται στις 4 Οκτωβρίου 2024 και θα διαρκέσει έως την 1η Δεκεμβρίου 2024 με ελεύθερη είσοδο για το κοινό. Μέσα από σπάνιο φωτογραφικό και αρχειακό υλικό, ιστορικά ντοκουμέντα, σύγχρονα τεκμήρια, καθώς και ιστορίες άγνωστες για το ευρύ κοινό, αποκαλύπτεται η συναρπαστική ιστορία του Κολλεγίου Ανατόλια, και τεκμηριώνεται η αδιάρρηκτη σχέση του με τη Θεσσαλονίκη, την πόλη στην οποία ο εκπαιδευτικός οργανισμός μετεγκαταστάθηκε αναγκαστικά το 1924 από τη Μερζιφούντα του Πόντου ακολουθώντας το κύμα των προσφυγικών πληθυσμών μετά τη Μικρασιατική Καταστροφή.

Info: Μουσείου Βυζαντινού Πολιτισμού Θεσσαλονίκης (Λεωφόρος Στρατού 2), 4 Οκτωβρίου – 1 Δεκεμβρίου 2024.


Don't miss 

Autumn Wellness Retreat στη Χαλκιδική

02-06-10-2024-yoga-retreat-with-at-barefootfinds-at-blue-carpet-suites-is-excited-to-host-its-first-autumn-yoga-retreat-this-october-and-invites-you-to-experience-5-days-of-growth-and-self-care-surrender-in-a-relaxed-and.webp

Μπορεί το καλοκαίρι να έφτασε στο τέλος του και να μπήκαμε δυναμικά στη νέα σεζόν. Η ανάγκη μας όμως για χαλάρωση, επαφή με τη φύση και σύνδεση με τον εαυτό μας δε σταματά. Αυτό τον Οκτώβρη, ένα από τα κορυφαία boutique hotels στo Πευκοχώρι Χαλκιδικής, το Blue Carpet Luxury Suites και η κοινότητα ευεξίας barefootfinds σας προσκαλoύν για μια φθινοπωρινή απόδραση ευεξίας. Καθημερινά μαθήματα γιόγκα, αναπνοές και διαλογισμό με τη Μαρία Καραπαντελή, ηχοθεραπεία με τη Νικολέτα Γεωργιάδου, πεζοπορία με ειδικό οδηγό βουνού και χαλαρωτική γιόγκα, μια θεραπεία μασάζ της επιλογής σας (50 λεπτά), διαμονή σε πολυτελή σουίτα δίπλα στη θάλασσα, υγιεινά γεύματα (πρωινό, μεσημεριανό και δείπνο), χυμούς και αφεψήματα, ελεύθερος χρόνος για ξεκούραση και πρόσβαση στις εγκαταστάσεις του ξενοδοχείου (πισίνα, ιδιωτική παραλία και γυμναστήριο). Τα καταγάλανα ήμερα νερά και η φύση της περιοχής, σε συνδυασμό με τις ολοκαίνουριες σουίτες του ξενοδοχείου, τον εξωτερικό χώρο που αποπνέει μια αίσθηση ηρεμίας και το έμπειρο προσωπικό, υπόσχονται μία μοναδική απόδραση για σωματική με πνευματική και ψυχική αναγέννηση!

Info: Blue Carpet Luxury Suites (Πευκοχώρι Χαλκιδικής), 2-6 Οκτωβρίου.