Φέτος τον χειμώνα η Αθήνα υποδέχτηκε πολλά νέα εστιατόρια, τα οποία ήδη έχουν ξεχωρίσει αν και μετράνε μικρό διάστημα παρουσίας στον γαστρονομικό χάρτη της πόλης. Όλα τους μας έκαναν ιδιαίτερη εντύπωση καθώς συνδυάζουν την υπέροχη αισθητική με την υψηλή γευστική ποιότητα που προσφέρουν στους πελάτες τους. Καθένα από αυτά διαθέτει κουζίνες από διαφορετικά μέρη του κόσμου και αυτό δείχνει την ανανέωση που αποζητούσαν οι δημιουργοί τους. Αν και θερμοκρασίες είναι αρκετά χαμηλές, έχουμε πια πολλούς λόγους για να βγούμε από το σπίτι και να ανακαλύψουμε τα καινούρια στέκια μας.
Περιηγηθείτε στις αγαπημένες μας αφίξεις στη χειμωνιάτικη Αθήνα κι επισκεφτείτε τα με την πρώτη ευκαιρία!
Proveleggios
Το ολοκαίνουριο εγχείρημα των Σωτήρη Κοντιζά και Κώστα Πισσιώτη, που ήδη από το Nolan έχουν αποδείξει πως ξέρουν καλά τι να κάνουν, ήρθε για να ταράξει τα νερά της πρωτεύουσας. Πρόσκειται για ένα concept, διαφορετικό & αρκετά πρωτοπόρο, θέλοντας να αποφύγουν τις αυστηρές εστιατορικές φόρμες. Μια επιβλητική κι εξαιρετικά ενημερωμένη μπάρα θα κυριαρχεί στον χώρο, η μουσική θα παίζει δυνατά, ενώ το μενού θα είναι ιδιαίτερα πρωτότυπο. Πιο συγκεκριμένα, το Proveleggios, δεν έχει σταθερού μενού και καθημερινά θα ανανεώνεται, γεγονός που το καθιστά μοναδικό. Ακόμη, αξίζει να σημειωθεί πως το όνομά του το πήρε από τον περίφημο αρχιτέκτονα και πολεοδόμο Αριστομένη Προβελέγγιο, ο οποίος σχεδίασε μεταξύ άλλων πολλών και σπουδαίων, το κτίριο που στεγάζεται το μαγαζί, στην οδό Παραμυθίας 11.
Brasserie Lorraine
Η νέα γαλλική Brasserie Lorraine στο κέντρο της Αθήνας, άνοιξε πριν κάποιες εβδομάδες και ήδη έχει εξελιχθεί σε ένα hot-spot για τους κατοίκους. Στο συγκεκριμένο εγχείρημα την υπογραφή τους έβαλαν οι Γιώργος Μελισσάρης και Γιάννης Μωράκης, μαζί με τους Thomas Grubac και Πέτρο Απαλάκη, που από προηγούμενες δουλειές τους κρατούν υψηλά τον πήχη. Μοναδική ατμόσφαιρα που θυμίζει άλλη εποχή, εξαιρετικά πιάτα και μεγάλη λίστα κρασιών συνθέτουν ένα σκηνικό που πρέπει να απολαύσουν όλοι. Από το μενού έχουν ήδη ξεχωρίσει το έξοχο ριζότο με σαφράν και η πάπια κονφί. Η μουσική παίζει διακριτικά, ενώ δεν είναι λίγες οι φορές που διοργανώνονται live. Μη χάσετε την ευκαιρία να το επισκεφτείτε στην οδό Σπευσίππου 1 στο Κολωνάκι.
Zuka Athens
Αυτό το φρέσκο απόκτημα της οδού Αμερικής 6 στο κέντρο της Αθήνας, έχει ήδη αποκτήσει φανατικό κοινό αφού προσφέρει μοναδικά πιάτα πανασιατικής κουζίνας κι ένα υπέροχο περιβάλλον, όπου όλοι μπορούν να χαλαρώσουν και να απολαύσουν όμορφες στιγμές με τους φίλους. Το μενού έχει τη σφραγίδα του σεφ Νίκου Χολέβα, με τον ταλαντούχο ζαχαροπλάστη Γιάννη Καλδάνη να επιμελείται την κάρτα των επιδορπίων. Έτσι, ακριβώς εκεί που χτυπάει η καρδιά της πρωτεύουσας, δημιουργήθηκε ένας νέος προορισμός που έχει ταράξει την γαστρονομική σκηνή της πόλης. Τέλος, μην παραλείψετε να δοκιμάσετε το σούσι του Zuka, που όσοι το έχουν δοκιμάσει δε μπορούν να το ξεχάσουν. Μη διστάσετε να το επισκεφτείτε με την πρώτη ευκαιρία και θα μας θυμηθείτε!
Shamonette
Το ολοκαίνουριο concept bar του Φώτη Σεργουλόπουλου αποτελεί τον απόλυτο προορισμό για εκείνους που αγαπούν την καλή μουσική, τις τέχνες και το ιδιαίτερο φαγητό. Πιο συγκεκριμένα, ο ίδιος δραστηριοποιείται εδώ και αρκετά χρόνια στον χώρο της εστίασης διατηρώντας το Artisanal στην Κηφισιά και το club Shamone στο Γκάζι, το οποίο μόλις απέκτησε μικρό αδερφάκι στην οδό Νίκης 3. Το Shamonette, πρόκειται για ένα μέρος που συνδυάζει τέχνη, διασκέδαση και comfort food και μπορεί να το αναζητήσει κανείς κάθε Κυριακή απόγευμα, αφού βασίζεται στην ιδέα «Sunday Drag Brunch», που αποτελεί τη νέα τάση στη Νέα Υόρκη και το Λονδίνο. Έτσι την επόμενη Κυριακή, κάντε μία ωραία βόλτα στο κέντρο και στη συνέχεια κατευθυνθείτε στο Shamonette, γιατί πολύ απλά θα σας ενθουσιάσει συστήνοντας κάτι πρωτοποριακό στην πόλη!
Giacomo
Τέλος, το υπέροχο ιταλικό εστιατόριο Giacomo, έπειτα από 4 επιτυχημένα χρόνια στην Κηφισιά, κατηφορίζει στο κέντρο και είμαστε ενθουσιασμένοι. Έτσι, ο προορισμός για φίνα ιταλική κουζίνα είναι πια η οδός Ξενοκράτους 21 στο Κολωνάκι. Εκεί θα μπορέσετε να δοκιμάσετε υπέροχα πιάτα της γειτονικής χώρας, που φυσικά δεν αποτελούν μόνο η pasta και pizza, γιατί όπως ξέρουν και αυτοί που γνωρίζουν καλά την τέχνη της υψηλής κουζίνας, από ένα τέτοιο μενού δεν πρέπει να λείπει το κρέας. Μην παραλείψετε να δοκιμάσετε την κοτολέτα Milanese, τα bucatini cacio e pepe και το vitello tonnato. Μια υπέροχη γαστρονομική εμπειρία σας περιμένει, οπότε μην την χάσετε!
Μείνετε συντονισμένοι για το δεύτερο μέρος των νέων εστιατορίων της Αθήνας και αν είστε λάτρεις του fine dining, μπορείτε να διαβάσετε αναλυτικά τις νέες αφίξεις της Θεσσαλονίκης!