fbpixel

Search icon
Search
Foilyage: Όσα πρέπει να γνωρίζετε για αυτή την hybrid τεχνική για αντάυγειες
HAIR & NAILS

Foilyage: Όσα πρέπει να γνωρίζετε για αυτή την hybrid τεχνική για αντάυγειες

Τι αποτελέσματα μπορείτε να περιμένετε;


Το Foilyage είναι η πιο συνηθισμένη μέθοδος χρωματισμού που υπάρχει στα κομμωτήρια τα τελευταία δέκα χρόνια, αλλά ποτέ δεν είχαμε πραγματικά ένα όνομα γι' αυτό μέχρι πρόσφατα. Δεν είναι balayage και δεν είναι ανταύγειες με αλουμινόχαρτο- όπως υποδηλώνει και το όνομα, είναι κάτι ενδιάμεσο. Και στις περισσότερες περιπτώσεις, παρέχει στον πελάτη το καλύτερο και από τις δύο τεχνικές.

Διαβάστε παρακάτω όσα πρέπει να γνωρίζετε για αυτή την υβριδική highlights technique 

Τι είναι το Foilyage;

Το Foilyage συνδυάζει δύο τύπους τεχνικών ανάδειξης για ένα φωτεινό αποτέλεσμα: balayage και παραδοσιακά foils. Το balayage, το οποίο είναι ζωγραφισμένο στο χέρι, είναι γνωστό για την πιο απαλή, αναμεμειγμένη εμφάνισή του, η οποία εμφανίζεται μόνο στα μεσαία μήκη και τις άκρες. Οι παραδοσιακές ανταύγειες με αλουμινόχαρτο διαφέρουν από το balayage στο ότι προσφέρουν μια πιο λεπτεπίλεπτη φωτεινότητα που καλύπτει τις τούφες από τις ρίζες μέχρι τις άκρες.

Συνδυάζοντας τα δύο, έχετε μαλλιά που είναι πιο ανοιχτά και φωτεινά από ένα τυπικό balayage, αλλά με περισσότερη χρωματική ανάταση από ό,τι μπορεί να πετύχει μόνο η ζωγραφική με το χέρι. Έτσι, όταν ο στόχος είναι ένα φυσικό, sun-kissed χρώμα μαλλιών, το foilyage είναι η δημοφιλής επιλογή.

Τα οφέλη

Το κύριο πλεονέκτημα του foilyage είναι η χαμηλή ανάγκη για συντήρηση. Το χρώμα μακραίνει φυσικά χωρίς έντονη διαχωριστική γραμμή. Πολλοί άνθρωποι μπορούν να περάσουν αρκετούς μήνες μεταξύ των διορθώσεων. Το άλλο μεγάλο πλεονέκτημα αυτής της τεχνικής είναι απλά ότι έχετε το καλύτερο και από τους δύο κόσμους μεταξύ της ζωγραφικής με το χέρι και των τοποθετήσεων με αλουμινόχαρτο. Θα σας δώσει αυτό το pop φωτεινότητας που το κανονικό balayage μπορεί να μην είναι σε θέση να κάνει από μόνο του, ειδικά αν έχετε hard-to-lift μαλλιά

snapinstaapp-380355566-18092854750363180-8433050156752845950-n-1080-1.jpg

Τα μειονεκτήματα

Ενώ η μέθοδος εφαρμογής της τεχνικής είναι γενικά ασφαλής για όλους, μπορεί να μην είναι η καλύτερη επιλογή για όλους, ειδικά όταν λαμβάνεται υπόψη το προϋπάρχον χρώμα. Το Foilyage είναι μια ευέλικτη τεχνική χρωματισμού που μπορεί να λειτουργήσει για πολλούς ανθρώπους, αλλά υπάρχουν ορισμένα σενάρια όπου μπορεί να μην είναι η καλύτερη επιλογή. Σε αυτά περιλαμβάνονται:

  • Χρώμα DIY: Όσοι έχουν χρησιμοποιήσει βαφή σε κουτί ή χέννα θα πρέπει να ενημερώσουν τον κολορίστα τους εκ των προτέρων, καθώς όσοι έχουν κάνει τέτοιου είδους θεραπείες μπορεί να μην είναι καλοί υποψήφιοι για foilyage. Αυτού του είδους οι βαφές θα επηρεάσουν τη λευκαντική ουσία και θα προκαλέσουν μια χημική αντίδραση, επομένως ενδεχομένως να καταστρέψουν την ακεραιότητα των μαλλιών.
  • Χημική βλάβη: Εάν τα μαλλιά σας έχουν υποστεί σημαντική φθορά από προηγούμενες θεραπείες αποχρωματισμού ή φωτισμού ή η ρουτίνα των μαλλιών σας αποτελείται από υπερβολικό και συχνό θερμικό styling, αυτή η ποσότητα φωτισμού μπορεί να μην είναι η καλύτερη επιλογή για την υγεία των μαλλιών σας.
  • Μικρότερο μήκος: Το Foilyage τείνει να είναι πιο αποτελεσματικό στα μεσαία και μακριά μαλλιά. Στα πολύ κοντά μαλλιά, μπορεί να είναι δύσκολο να δημιουργηθούν οι λεπτές μεταβάσεις και η διάσταση για τις οποίες είναι γνωστό το foilyage.
  • Βαριά highlights: Εάν κάποιος έχει μαλλιά που είναι ήδη έντονα τονισμένα, το foilyage δεν είναι η καλύτερη επιλογή γι' αυτόν. Τα μαλλιά σας θα πρέπει πρώτα να βαφτούν πιο σκούρα και στη συνέχεια να φωτιστούν. Έτσι, δεν είναι τόσο απλό όσο το να ξεκινήσετε με μια τεχνική χρώματος (foils ή balayage) και να προχωρήσετε στον υβριδικό διάδοχό της.
wash.jpg

Τι να περιμένετε

Αν πάτε για foilyage, μπορείτε να περιμένετε να μείνετε στο κομμωτήριο τουλάχιστον 2-3 ώρες - και να φύγετε με φυσικές ανταύγειες.

Ο χρόνος επεξεργασίας εξαρτάται από το μήκος, την πυκνότητα και τις προϋπάρχουσες θεραπείες στα μαλλιά. Εάν έχετε πιο σκούρο φυσικό χρώμα μαλλιών, μπορεί να χρειαστεί περισσότερος χρόνος για να ανοίξουν τα μαλλιά στο επιθυμητό επίπεδο φωτεινότητας. Αν έχετε πολύ μακριά μαλλιά (ή απλώς πολλά μαλλιά), πιθανώς έχετε συνηθίσει πια τη διαδικασία- η επεξεργασία σας μπορεί να πάρει αρκετό χρόνο. Παρόλο που, σύμφωνα με τους experts, ο χρόνος που χρειάζεται για να δράσει η λεύκανση είναι συνήθως στα 35-45 λεπτά, η εφαρμογή, η αφαίρεση, το λούσιμο, η τόνωση, οι θεραπείες, το στέγνωμα και ό,τι άλλο απαιτείται είναι αυτό που κάνει την επίσκεψη στο κομμωτήριο μεγάλης διάρκειας.

Πώς να το συντηρήσετε

Υπάρχουν πολλές καλές πρακτικές φροντίδας στο σπίτι για το foilyage, ή για οποιαδήποτε θεραπεία λεύκανσης μαλλιών. Ακολουθούν οι τρεις κύριες επενδύσεις που πρέπει να σκεφτείτε να κάνετε για τη συντήρηση του χρώματος:

  1. Καθαριστικά χωρίς θειικά άλατα: Χρησιμοποιήστε ένα σαμπουάν και conditioner χωρίς θειικά άλατα είναι πιο ήπια για τα βαμμένα μαλλιά και βοηθούν στην πρόληψη του πρόωρου ξεθωριάσματος. 
  2. Προστατευτικά θερμότητας: Τα θερμικά εργαλεία styling, όπως οι μασιές και τα σίδερα μπούκλας, μπορούν να επιταχύνουν το ξεθώριασμα του χρώματος. Χρησιμοποιήστε τα με φειδώ και χρησιμοποιείτε πάντα ένα σπρέι προστασίας από τη θερμότητα.
  3. Θεραπείες βαθιάς περιποίησης: Η τακτική εφαρμογή μάσκες ή θεραπείες περιποίησης θα διατηρήσουν τα μαλλιά σας υγιή και ενυδατωμένα, γεγονός που μπορεί να βοηθήσει στη διατήρηση του χρώματός σας.

Κεντρική φωτογραφία: @margotrobbieofficial