fbpixel

Search icon
Search
Αποτελεσματικά tips για να διώξετε τα «ψωμάκια» από την περιφέρεια
WELLNESS

Αποτελεσματικά tips για να διώξετε τα «ψωμάκια» από την περιφέρεια

Μικρές αλλαγές που θα σας χαρίσουν μεγάλα αποτελέσματα


Για τις περισσότερες γυναίκες τα "ψωμάκια" στην περιφέρεια είναι ένα πρόβλημα που τους απασχολεί για χρόνια. Πόσες φορές έχετε σκεφθεί να φορέσετε ένα πιο στενό παντελόνι ή φόρεμα, αλλά δεν νιώθετε άνετα; Εκτός από τον σωματότυπο και τη γενετική προδιάθεση υπάρχουν και κάποιες άλλες συνήθειες που δεν βοηθούν στο να πούμε αντίο στο λίπος που υπάρχει στο κάτω μέρος της σιλουέτας μας. 

Παρακάτω σας παρουσιάζουμε εύκολα και αποτελεσματικά tips που θα σας βοηθήσουν να απομακρύνεται μια για πάντα τα buns γύρω από την περιοχή της κοιλιάς!

1. Μην ξεχνάτε το πρωινό σας

Το παν είναι ο μεταβολισμός και το πρωινό συμβάλει σημαντικά στη σωστή λειτουργία του. Γι' αυτό δεν πρέπει να ξεκινάτε την ημέρα σας χωρίς την κατανάλωση τροφής. Μ' αυτόν τον τρόπο θα επιταχύνεται τον μεταβολισμό και θα έχετε καλύτερα αποτελέσματα στην καύση του λίπους. 

beb8d62625c2d8f5986bd758bbb0e82d.jpg

2. Το νερό είναι σημαντικό 

Ήρθε η στιγμή να αντικαταστήσετε τα αναψυκτικά και τα συσκευασμένα ροφήματα με έξτρα ζάχαρη, με το νερό. Εκτός το ότι μας κρατάει ενυδατωμένους και βοηθάει στην απώλεια βάρους, η κατανάλωση του πριν από τα γεύματα δημιουργεί ένα αίσθημα πληρότητας κι έτσι μπορούμε να καταναλώσουμε μικρότερες μερίδες. Ένα ποτήρι νερό με άδειο στομάχι, μόλις σηκωθείτε το πρωί θα βοηθήσει σημαντικά στην σωστή λειτουργία του μεταβολισμού και επομένως, στην καύση του λίπους. 

3. Περιορίστε το αλάτι 

Δώστε ιδιαίτερη προσοχή σε μερικά τρόφιμα, όπως η μουστάρδα, η κέτσαπ, τα έτοιμα dressing, τα αλλαντικά, τα παστά και πολλά άλλα, καθώς αυξάνουν την κατακράτηση υγρών και εμποδίζουν την καύση του λίπους. Πριν την αγορά κάποιου προϊόντος, καλό θα ήταν να διαβάσετε προσεκτικά τα συστατικά και να αποφύγετε εκείνα με πολύ αλάτι.

4. Καταγράψτε τα γεύματά σας 

Είναι πολύ σημαντικό να γνωρίζετε την καθημερινή θερμιδική σας πρόσληψη ώστε να μειώσετε τις θερμίδες αν αυτό κρίνεται απαραίτητο. Σύμφωνα με έρευνες,  όσοι κατέγραφαν επί 6 ημέρες το διατροφικό τους πρόγραμμα έχασαν διπλάσιο βάρος από εκείνους που το έκαναν για μια ημέρα ή καθόλου. Το παραπάνω θα μας βοηθήσει να αποφύγουμε και τυχόν, μικρές ατασθαλίες που μπορεί να κάνουμε μέσα στην ημέρα, στις οποίες δεν δίνουμε την απαραίτητη προσοχή αλλά συμβάλουν  στην αύξηση του βάρους μας.

df640243dfa4b531f3911bcc5ce3ee11.jpg

5. Εντάξτε την αερόβια άσκηση στην καθημερινότητά σας

Η άσκηση έχει σημαντικό στη σωστή λειτουργία τους οργανισμού αλλά και στη ρύθμιση του βάρους μας. Η αερόβια άσκηση, όποια κι αν είναι αυτή, θα βοηθήσει στην καύση περισσότερων θερμίδων, άρα και στην καύση λίπους. Μπορείτε να δοκιμάσετε ασκήσεις, όπως το τρέξιμο, το σχοινάκι αλλά και το ποδήλατο. Θα πρέπει πάντα να συμβουλεύεστε έναν ειδικό, ώστε να προσαρμόζεται την άθλησή σας τόσο στις ανάγκες όσο και στο σώμα σας. 

6. Δοκιμάστε τοπικές ασκήσεις 

Με την εφαρμογή εξειδικευμένων ασκήσεων για το κάτω μέρος του σώματός σας, βοηθάτε στη μείωση του λίπους στις συγκεκριμένες περιοχές. Ταυτόχρονα τα πόδια σας θα φαίνονται ταυτόχρονα πιο αδύνατα και γυμνασμένα.

shutterstock-1323042527.jpg

7. Κοιμηθείτε σωστά 

Κι όμως, η ποιότητα αλλά και οι ώρες του ύπνου μας επηρεάζουν και το σωματικό μας βάρος, εκτός των άλλων. Η έλλειψη ύπνου δυσχεραίνει την απώλεια του ενώ ταυτόχρονα προκαλείται το αίσθημα κόπωσης, το οποίο έχει ως αποτέλεσμα να μας αποτρέπει από την φυσική δραστηριότητα.