fbpixel

Search icon
Search
Εσείς γνωρίζετε ποιες είναι οι κατάλληλες ώρες για να πίνετε νερό;
WELLNESS

Εσείς γνωρίζετε ποιες είναι οι κατάλληλες ώρες για να πίνετε νερό;

Fun facts που αξίζει να μάθετε


Η σημασία που έχει το νερό για τον οργανισμό είναι γνωστή εδώ και δεκαετίες. Εκτός από το ότι μας ενυδατώνει συμβάλει και στη διατήρηση της υγείας αλλά και στη σωστή λειτουργία των οργάνων και ολόκληρου το σώματος. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε, που οι ειδικοί συστήνουν καθημερινά την κατανάλωση 2 λίτρων νερών. Εκτός από τα παραπάνω, γνωρίζατε ότι υπάρχουν κατάλληλες ώρες για να πίνουμε νερό και τι σημασία έχουν; 

Συνεχίστε να διαβάζετε παρακάτω και ανακαλύψτε όλα όσα πρέπει να ξέρετε για μία καλύτερη υγεία!
63c09102515a08c047976ac873605e1e.jpg

1. Αμέσως μετά το πρωινό ξύπνημα 

Το πρώτο πράγμα που χρειάζεται να κάνετε μόλις σηκωθείτε από το κρεβάτι σας το πρωί είναι να καταναλώσετε ένα ποτήρι νερό με άδειο στομάχι. Έρευνες έχουν δείξει ότι αυτή η διαδικασία  βοηθά τα όργανα του σώματος να προσαρμοστούν πιο γρήγορα στις ανάγκες της ημέρας, συμβάλλει στην ταχύτερη αποτοξίνωση των ιστών του οργανισμού πριν απολαύσετε το πρώτο γεύμα της ημέρας, επιταχύνει το μεταβολισμό και βοηθά στην τακτικότητα του εντέρου.

2. Πριν από το μεσημεριανό γεύμα 

Το νερό συμβάλει σημαντικά και στη διαχείριση του βάρους. Ένα ποτήρι νερό πριν από κάθε γεύμα μπορεί θα μας κάνει να νιώσουμε πλήρης και γεμάτοι κι αυτό θα έχει σαν αποτέλεσμα να καταναλώσουμε μικρότερη ποσότητα φαγητού, ενώ παράλληλα επιταχύνει την απορρόφηση των θρεπτικών στοιχείωνΔοκιμάστε να πιείτε δροσερό ή παγωμένο νερό, καθώς η ψυχρή θερμοκρασία επιβραδύνει την πέψη και μπορεί να βοηθήσει στη μείωση της όρεξης.

3. Μετά το μεσημεριανό γεύμα, για καλύτερη χώνεψη 

0d5391b134daffa2e71691ece5b630da.jpg

Αλήθεια, ένα ποτήρι νερό θα σας βοηθήσει στη διάρκεια της πέψης, ειδικά όταν καταναλώνετε ένα γεύμα, πλούσιο σε φυτικές ίνες. Αυτές κινούνται μέσω του πεπτικού σας συστήματος και απορροφούν το νερό, συμβάλλοντας στην καλή λειτουργία του πεπτικού συστήματος.

4. Κατά τη διάρκεια της προπόνησης 

Όσο γυμναζόμαστε, καλό θα ήταν να μην νιώθουμε έντονα το αίσθημα της δίψας. Γι΄αυτό μπορούμε να καταναλώνουμε μικρές ποσότητες ανάμεσα στις ασκήσεις. Η έντονη και απότομη πόση νερού θα πρέπει να αποφεύγετε καθώς δεν απορροφάται το ίδιο αποτελεσματικά από τους ιστούς όσο όταν καταναλώνεται σιγά-σιγά. Να θυμάστε πως το νερό βελτιστοποιεί τη μυϊκή κίνηση και ενισχύει την καύση των θερμίδων.

5. Όταν έχετε πονοκέφαλο 

Ο πονοκέφαλος μπορεί να είναι σύμπτωμα αφυδάτωσης, σύμφωνα με το Εθνικό Ίδρυμα Κεφαλαλγίας. Επιπλέον, μπορεί να προκαλέσει κρίσεις ημικρανίας. Για όσους υποφέρουν από ημικρανίες, η αύξηση της πρόσληψης νερού μπορεί να βοηθήσει στη μείωση της σοβαρότητας, της συχνότητας και της διάρκειας αυτής. 

e8b7b26f0505cb57cf9d7da97939a0f1.jpg

6. Πριν από το ντους 

Αν και σε πολλούς μπορεί να φαίνεται παράξενο αποτελεί μια μεγάλη αλήθεια και θα σας εξηγήσουμε αμέσως το γιατί. Πριν από το ντους σας δοκιμάστε να πιείτε ένα ποτήρι νερό γιατί βοηθά στη μείωση της αρτηριακής πίεσης και την αναπλήρωση υγρών στο εσωτερικό του σώματος.

7. Λίγο πριν κοιμηθείτε

Η ημέρα θα πρέπει να τελειώσει ακριβώς έτσι όπως ξεκίνησε. Η κατανάλωση ενός ποτηριού νερού μια ώρα προτού ξαπλώσουμε μειώνει δραστικά την πιθανότητα απώλειας υγρών κατά τη διάρκεια του ύπνου. Η απώλεια υγρών εξαρτάται από τον αριθμό των ωρών που θα κοιμηθούμε: όσο περισσότερες, τόσο μεγαλύτερη ποσότητα χάνουμε. Λίγο νερό πριν την κατάκλιση μειώνει δραστικά την αντίστοιχη απώλεια και, σε συνδυασμό με το πρωινό μας ποτήρι, το σώμα μας θα αναπληρώσει ταχύτατα τα υγρά που χρειάζεται να για να λειτουργήσει σωστά.

Με πληροφορίες από το Health Stat