fbpixel

Search icon
Search
Over 50s: Πείτε "αντίο" στο επίμονο λίπος μ' αυτές τις 4 ασκήσεις
WELLNESS

Over 50s: Πείτε "αντίο" στο επίμονο λίπος μ' αυτές τις 4 ασκήσεις

Τα αποτελέσματα θα σας εντυπωσιάσουν


Το επίμονο λίπος, τόσο στην κοιλιά όσο και στο υπόλοιπο σώμα, αποτελεί πρόβλημα για πολλές γυναίκες. Όσο μεγαλώνουμε, η διαδικασία καταπολέμησης και απομάκρυνσής του γίνεται ακόμα πιο απαιτητική κι αυτό γιατί, με το πέρασμα των δεκαετιών, ο μεταβολισμός αλλάζει, επιβραδύνεται και κάνει την καύση των θερμίδων ακόμα πιο δύσκολη.

461079759-18343324153135037-4470721164111630376-n.jpg
Image source: @venswifestyle | @streetstylespy.dk

Σημαντικό ρόλο παίζουν και οι ορμονικέ διακυμάνσεις και κυρίως η εμμηνόπαυση, που επηρεάζουν την κατανομή του λίπους και προκαλούν αύξηση του κοιλιακού λίπους. Ωστόσο, η αερόβια γυμναστική βοηθάει, χωρίς δεύτερη σκέψη, στην καταπολέμησή του. Επίσης, οι ασκήσεις ενδυνάμωσης θα σας βοηθήσουν να αυξήσετε τη μυική μάζα σας. 

Το μόνο που χρειάζεται είναι να διαβάσετε παρακάτω τις ασκήσεις που σας προτείνουμε και να τις μετατρέψετε σε ρουτίνα της καθημερινότητας!

Burpees 

Σταθείτε όρθιοι με τα πόδια στο άνοιγμα των ώμων σας, ωθήστε τους γοφούς προς τα πίσω και χαμηλώστε το σώμα σας σε θέση πλήρους καθίσματος. Τοποθετήστε τα χέρια στο πάτωμα ακριβώς μπροστά και μέσα από τα πόδια. Έχοντας μετατοπίσει το βάρος του σώματος στα χέρια ωθήστε τα πόδια προς τα πίσω με μια εκρηκτική κίνηση. Το σώμα θα πρέπει να έχει έρθει τώρα σε θέση σανίδας σχηματίζοντας ευθεία γραμμή. Με ένα επιτόπιο άλμα μπροστά τοποθετήστε τα πόδια ξανά σε θέση καθίσματος έχοντας πάντα τα χέρια στο πάτωμα. Αφήστε τα χέρια πάνω από το κεφάλι ενώ ταυτόχρονα εκτινάσετε όλο το σώμα επιτόπου και όσο πιο ψηλά μπορείτε. Προσγειωθείτε σταθερά και αμέσως χαμηλώστε το σώμα σε θέση πλήρους καθίσματος ώστε η άσκηση να αποκτήσει μια ενιαία και ομαλή ροή.

d2b610a11d39788a1a1e6297e6b31aa9.jpg

Mountain Climbers

Όσο πιο γρήγορα την εκτελείτε, τόσο μεγαλύτερη η καύση των θερμίδων. Τοποθετήστε το σώμα σε θέση σανίδας, με τις παλάμες σας να ακουμπάνε στο πάτωμα. Τα χέρια είναι πάντοτε ανοιχτά στο ύψος των ώμων. Ξεκινήστε με εκρηκτικότητα να φέρνετε τα πόδια σας εναλλάξ στο στήθος, διατηρώντας τη λεκάνη σας όσον το δυνατόν πιο σταθερή.

Jumping Jakcs

Ακόμα μια εξαιρετική αερόβια άσκηση με το βάρος του σώματος. Όσο μεγαλύτερη η ταχύτητα τόσο μεγαλύτερη και η καύση θερμίδων. Εκτός από το κάψιμο του λίπους και την σύσφιξη της σιλουέτας, είναι ιδανική και για την «ενδυνάμωση» της καρδιάς.Κάθεστε σε όρθια θέση και με αλματάκια αρχίζετε και ανοίγετε ταυτόχρονα τα χέρια και τα πόδια σας. Μπορείτε για αρχή να ξεκινήσετε για 30 δευτερόλεπτα και στη συνέχει να αυξάνετε τον χρόνο.

0252ea18381a3012e0d5dff8e042bbb2-1.jpg

Sqaut

Χωρίς αμφιβολία τα καθίσματα είναι από τις πιο διαδεδομένες ασκήσεις για την εκγύμναση και ενδυνάμωση του κάτω μέρους του σώματος. Μπορείτε να τα εκτελέσετε με πολλούς και διάφορους τρόπους, ανάλογα με τις δυνατότητές σας αλλά και το βαθμό δυσκολίας που επιθυμείτε να έχουν. Μια μπάρα, ένας αλτήρας ή απλά το βάρος του σώματος σας είναι μερικές από τις εναλλακτικές. Σταθείτε και ανοίξτε τα πόδια σας σύμφωνα με το πλάτος των ώμων σας. Αν χρησιμοποιείτε αλτήρες, αυτοί μπορούν να είναι στα πλευρά του σώματος σας (ένας σε κάθε χέρι) ή με τα χέρια σας τεντωμένα προς τα έξω στα πλευρά σας -στο ύψος του ώμου. Λυγίστε τα γόνατα σας τόσο ώστε το σώμα σας να χαμηλώσει. Προσπαθήστε να κρατήσετε τους μηρούς σας παράλληλους με το πάτωμα και χρησιμοποιώντας μια νοητή γραμμή από τα γόνατά έως τα δάχτυλά σας και διατηρήστε τα γόνατα σας στον ύψος των δαχτύλων σας, χωρίς να τα ξεπερνάνε. Μείνετε για λίγα δευτερόλεπτα πριν να επανέλθετε στην αρχική σας θέση. Η κίνηση θα πρέπει να είναι αργή και στοχευμένη. Όσες περισσότερες επαναλήψεις τόσο το καλύτερο.

570e98f6bd39b5b9b106b4aae44e45cc.jpg

Don't Forget: Πάντα θα πρέπει να συμβουλεύεστε έναν επαγγελματία πριν εκτελέσετε οποιαδήποτε άσκηση. Για την απώλεια του λίπους βασικό παράγοντας είναι και η διατροφή. Ρωτήστε τον διατροφολόγο σας έτσι ώστε να έχετε ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα!