fbpixel

Search icon
Search
Απολαύστε μια ημέρα στην eclectic ατμόσφαιρα ενός apartment του Λονδίνου
INTERIORS

Απολαύστε μια ημέρα στην eclectic ατμόσφαιρα ενός apartment του Λονδίνου

Κάθε ραφιναρισμένη λεπτομέρεια οφείλεται στη σχεδιαστική επιμέλεια του Christian Bense


Όπως έχουμε αναφέρει αρκετές φορές, ένα από τα στοιχεία, τα οποία παίζουν καθοριστικό ρόλο στην επιτυχημένη διαμόρφωση μιας κατοικίας, είναι η έρευνα, η μελέτη και ο σεβασμός της αισθητικής φιλοσοφίας των ιδιοκτητών της από την πλευρά του εκάστοτε σχεδιαστή και αρχιτέκτονα. Είτε κάνουμε λόγο για ανακαίνιση είτε για τη δόμηση ενός κτιρίου από το μηδέν, ο παράγοντας αυτός αποτελεί στοιχείο - κλειδί, ορίζοντας το γενικότερο concept του σπιτιού. Αυτό συνέβη και στην περίπτωση του δημοφιλούς σχεδιαστή εσωτερικών χώρων, Christian Bense, ο οποίος επιμελήθηκε τη διακοσμητική ταυτότητα ενός apartment στην καρδιά της Βρετανικής πρωτεύουσας. Ειδικά, η περιοχή, στην οποία βρίσκεται το διαμέρισμα αυτό, ήταν για τον ίδιο μια ευχάριστη νοσταλγία, καθώς συνεχίζει να δηλώνει ερωτευμένος με τη γειτονιά από τότε που δημιούργησε ένα επιτραπέζιο τοπίο στο store της Jessica McCormac.

"Α home from home" feeling 

christian-bense-mayfair-apartment-living-room2-64ef54e82fb12.jpg

Οι ιδιοκτήτες της κατοικίας αναζητούσαν το κατάλληλο spot -πέρα από την κεντρική τους κατοικία εκτός Λονδίνου-ώστε να αισθάνονται ήρεμα και ξεκούραστα κατά τη διάρκεια των περιστασιακών ταξιδιών του σαββατοκύριακου ή κάποιων άλλων πιο ανάλαφρων στιγμών τους μέσα στην ημέρα. Παρόλα αυτά, όμως, ήθελαν με κάποιον τρόπο το σπίτι αυτό να αφήνει πάντα την αίσθηση της γλυκιάς θαλπωρής και άνεσης, όπως του καθημερινού τους. Οι ίδιοι παρακολουθούσαν την πορεία του Bense και πίστεψαν ότι ήταν ο κατάλληλος επαγγελματίας για να προχωρήσουν από κοινού στην κατεύθυνση που ονειρεύονταν. 

The two main challenges 

christian-bense-mayfair-apartment-living-room4-64ef5535a20c8-1.jpg

Κατά τη διάρκεια του ανασχεδιασμού, ο designer ήρθε αντιμέτωπος με δύο κεντρικές προκλήσεις. Η μια είχε άμεση σχέση με το μέγεθος του κτιρίου και η δεύτερη με τη διάταξη των εσωτερικών χώρων. Όπως ο ίδιος έχει παραδεχθεί: «Με μόνο ένα υπνοδωμάτιο και ένα ενιαίο σαλόνι και κουζίνα, η υπάρχουσα διαρρύθμιση δεν ανταποκρινόταν στο χώρο - ούτε στην καταχώρηση του κτιρίου στον κατάλογο ΙΙ - και δεν ήταν δίκαιη. Ήταν λίγο θλιβερό». Γι' αυτό και προχώρησε σε ριζικές αλλαγές, οι οποίες αφορούσαν κυρίως στα υλικά, αλλά και στη λειτουργικότητα. 

christian-bense-mayfair-apartment-bathroom-64ef563ee92d1.jpg

Όπως ο ίδιος εξηγεί: «Καθώς μπορείτε κυριολεκτικά να δείτε τα πάντα ταυτόχρονα, ήμουν αρκετά αυστηρή στο να διασφαλίσω ότι διατηρήσαμε μια μεγάλη ποικιλία υλικών, εξασφαλίζοντας ότι τα δωμάτια θα φαίνονται πολυεπίπεδα και ενδιαφέροντα. Όπου χρειάστηκε να επαναλάβουν υλικά, φρόντισαν κάθε επεξεργασία να είναι διαφορετική από την επόμενη». Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η τολμηρή προσέγγιση της διάταξης των χώρων, μετακινώντας το μεγάλο ξύλινο έπιπλο, το βρισκόταν στην κρεβατοκάμαρα, στο σαλόνι και επενδύοντάς το με καθρέφτη, ώστε να μοιάζει λιγότερο με ντουλάπα και περισσότερο με έπιπλο. Κάθε σημείο αποκαλύπτει πλέον τον eclectic χαρακτήρα αυτούς του διαμερίσματος και τίποτα δεν θα γινόταν πραγματικότητα, χωρίς την αρμονική συνεργασία με τους ιδιοκτήτες.

Source: Elle Decoration

Photos: Alexander James