fbpixel

Search icon
Search
Ένα πολύχρωμο διαμέρισμα στο Μιλάνο που ανατρέπει τους κανόνες
INTERIORS

Ένα πολύχρωμο διαμέρισμα στο Μιλάνο που ανατρέπει τους κανόνες

Η σχεδιάστρια Serena Confalonieri έχει μια ευαίσθητη design ματιά


Στη Lambrate, μια από τις πιο ενδιαφέρουσες και δυναμικές συνοικίες στο Μιλάνο, η Serena Confalonieri ανοίγει τις πόρτες του σπιτιού της: μια διώροφη σοφίτα πλημμυρισμένη από φυσικό φως, όπου ζει με τον σύντροφό της Marcello και τον Fausto, το Lakeland Terrier τους.

sarena-confalonieri-casa-ventura-ph-beppe-brancato-000-64ef11dec2450-hzMca.jpg

Η πολύπλευρη ψυχή της designer ζει σε αυτόν τον καλειδοσκοπικό χώρο, που χαρακτηρίζεται από την αποφασιστική και εκλεκτική προσωπικότητα της. Στο ίδιο περιβάλλον συνυπάρχουν και τα δύο αντικείμενα που παράγονται από design brands σε συνδυασμό με άλλα που η designer συνδέεται με έναν ισχυρό συναισθηματικό δεσμό: κομμάτια που συλλέγονται κατά τη διάρκεια ταξιδιών, μουσικά όργανα, έργα τέχνης, παλιές αφίσες, ένα πορτρέτο του Fausto, ταξιδιωτικούς οδηγούς και βιβλία τέχνης. Το σπίτι γίνεται καθρέφτης της πολυδιάστατης προσωπικότητας της Serena Confalonieri, αλλά και μια ζεστή και φιλόξενη φωλιά όπου διατηρεί και δημιουργεί αναμνήσεις.

sarena-confalonieri-casa-ventura-ph-beppe-brancato-21-64ef139929d73-YtOEY.jpg

Αμέσως μετά την είσοδο, η σύνθεση των όγκων -γεμάτων και κενών- και των γραμμών - ευθειών και καμπυλών - είναι εντυπωσιακή: η κατακόρυφη και το βάθος αποκτούν νέα νοήματα, σε μια υφολογική ισορροπία που αποτυπώνει έναν σύγχρονο και ρευστό τρόπο ζωής. Οι διαφορετικοί χώροι του σπιτιού καθορίζονται από τον συνδυασμό υλικών - εμφανές σκυρόδεμα με μοντέρνο ύφος και ξύλο, ζεστό και φωτεινό - ενώ η Serena Confalonieri μεταμορφώνει τους τοίχους σε χρωματικούς όγκους χάρη στις τοιχογραφίες Wilson & Morris.

Ο κύριος χώρος είναι ο μεγάλος ανοιχτός χώρος που φιλοξενεί τον χώρο διαβίωσης. Το σαλόνι, η designer το φαντάστηκε σαν ένα μέρος για να χαλαρώσει κανείς και να αντλήσει έμπνευση: εδώ, ο καναπές Pixel της Saba, ξεχωρίζει σαν σύννεφο και προσκαλεί τους επισκέπτες να νιώσουν άνετα. Το τραπεζάκι σαλονιού Ring, επίσης παραγωγής Saba, γίνεται σημείο για επιτραπέζια παιχνίδια και ποτά τις στιγμές αναψυχής. Απέναντι από τον καναπέ, το μεγάλο προσαρμοσμένο έπιπλο τοίχου με δρύινο φινίρισμα, δημιουργεί μια συνεχή γραμμή που ανεβαίνει από το παρκέ μέχρι τον τοίχο. Ο πολύχρωμος τοίχος με έργα τέχνης πλαισιώνει αυτό το μεγάλο έπιπλο, όπου εκτίθενται αγαπημένα αντικείμενα ενώ πίσω από τον καναπέ, το σαλόνι συνδέεται απευθείας με την κουζίνα. 

sarena-confalonieri-casa-ventura-ph-beppe-brancato-06-64ef12104ff71-BdT34.jpg

Τα βιομηχανικά ράφια στο σαλόνι συλλέγουν μια σειρά από αντικείμενα τα οποία η ιδιοκτήτρια του σπιτιού επέλεξε με αγάπη: από τους δίσκους της συλλογής της μέχρι τη vintage γραφομηχανή της Olivetti, από αναμνηστικά της προκολομβιανής εποχής μέχρι τη συλλογή βιβλίων της Peanuts και το βάζο με τα λουλούδια Lego. Κάθε λεπτομέρεια αυτού του σπιτιού συνδέεται με μια στιγμή ή μια προσωπική ανάμνηση, δίνοντας μια ματιά στην πιο οικεία ψυχή της.

sarena-confalonieri-casa-ventura-ph-beppe-brancato-13-64ef1274f119c-y0Uxk.jpg

Η κρεβατοκάμαρα, στον ημιώροφο, φιλοξενεί τα φωτιστικά από τη συλλογή της Layla που τοποθετήθηκαν εκατέρωθεν του χειροποίητου κρεβατιού, πάνω από δύο κομοδίνα. Απέναντι από το κρεβάτι, το dressing room- ντύθηκε με μια μπλε και λευκή κάθετη ριγέ κουρτίνα ενώ σε αντίθεση με τις ανοιχτές αποχρώσεις του υπόλοιπου σπιτιού, το μπάνιο χαρακτηρίζεται από πολύ σκούρες αποχρώσεις, του μαύρου και του πράσινου. Εδώ ξεχωρίζει το πλισέ ξύλινο ντουλάπι με λευκό νεροχύτη και πράσινο κεραμικό πλακάκι. Το νέο σπίτι της Serena Confalonieri παίρνει τη μορφή φωλιάς, ένα μέρος όπου κάθε γωνιά διατηρεί ένα μέρος της ζωής ενώ αφήνει χώρο για όλα όσα πρέπει να συμβούν στο μέλλον των δύο ιδιοκτητών.

Ανακαλύψτε περισσότερες φωτογραφίες στην gallery!