fbpixel

Search icon
Search
Αποκτήστε επίπεδη κοιλιά και απαλλαγείτε από την κατακράτηση μέσα σε 24 ώρες
WELLNESS

Αποκτήστε επίπεδη κοιλιά και απαλλαγείτε από την κατακράτηση μέσα σε 24 ώρες

Και δείτε την ψυχολογία σας να αλλάζει


Όσο και αν λατρεύετε τις γιορτές θα πρέπει να παραδεχτείτε πως μερικές φορές είναι συνώνυμες με καταστάσεις που επιθυμείτε να αποφύγετε. Μια από αυτές είναι αναμφίβολα το αίσθημα του πρηξίματος στην κοιλιά. Λίγο παραπάνω φαγητό, μια ενδεχόμενη ιατρική κατάσταση ή ακόμη και το καθημερινό άγχος μπορούν να επιβαρύνουν την πεπτική υγεία του οργανισμού σας δημιουργώντας σας μια αίσθηση περιττών αερίων στην περιοχή του στομαχιού. Αυτό παρόλα αυτά δε σημαίνει πως με τις κατάλληλες συμβουλές και με επιμονή δε θα μπορέσετε να απαλλαγείτε από αυτό τον «ενοχλητικό» σύντροφο. 

priksimo-stin-koilia-1.jpg

Πιείτε νερό 

Όταν οι άνθρωποι νιώθουν πρησμένη την κοιλιά τους, τείνουν να αποφεύγουν το νερό επειδή νομίζουν ότι θα επιδεινώσει το φούσκωμά τους. Δεδομένου, όμως, ότι το νερό αντιστρέφει την κατάσταση της κατακράτησης θα συμβεί ακριβώς το αντίθετο. Θα επιταχυνθεί η διαδικασία της πέψης, θα ενυδατωθεί ο οργανισμός σας, θα λάβετε τους απαραίτητους ηλεκτρολύτες και τελικά θα κάνετε το κυριότερο βήμα προς την επιθυμητή κατεύθυνση. 

Κάντε ένα «σωστό» μπάνιο

Χρησιμοποιήστε άλατα Epsom για το μπάνιο σας καθώς αυτά με την υπεροσμωτική τους δράση έχουν την ικανότητα να «προσελκύουν» το νερό. Πώς; Το σώμα σας θα απορροφήσει το μαγνήσιο, το οποίο είναι ένας ηλεκτρολύτης, ο οποίος θα βοηθήσει να μετατοπιστεί το επιπλέον νερό που διατηρείται στο σώμα σας. Έτσι, θα του δώσετε την κατάλληλη ώθηση ώστε η πρησμένη κοιλιά να αποτελεί παρελθόν. Παρόλα αυτά, για να αποφύγετε την αφυδάτωση, θα πρέπει να κάνετε αυτό το τελετουργικό μόνο μία φορά την εβδομάδα.

Καταναλώστε μια μπανάνα

Πλούσιες σε κάλιο οι μπανάνες βοηθούν στη ρύθμιση της ισορροπίας υγρών τους σώματος και απομακρύνουν το πρήξιμο της κοιλιάς. Αυτό συμβαίνει καθώς το κάλιο αντισταθμίζει τις επιδράσεις του νατρίου στη διατροφή σας, το οποίο όπως γνωρίζετε αποτελεί την πιο κοινή αιτία κατακράτησης υγρών. Παρόλα αυτά εάν αντιμετωπίζετε κάποιο καρδιακό πρόβλημα θα πρέπει να συμβουλευτείτε σίγουρα τον γιατρό σας πριν πείτε το «ναι» σε αυτό το πεντανόστιμο φρούτο.

priksimo-stin-koilia-2.jpg

Αποφύγετε συγκεκριμένα λαχανικά 

Αν και τα λαχανικά είναι από τα τρόφιμα που σας παρέχουν όλα τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά προάγοντας την υγεία του οργανισμού σας, είναι απαραίτητο στην περίπτωση πρηξίματος να επανεξετάσετε τις επιλογές σας. Έτσι, στη συγκεκριμένη περίπτωση ο «ένοχος» είναι οι κακά απορροφούμενοι υδατάνθρακες οι οποίοι παράγουν αέρια κατά τη διαδικασία της ζύμωσης στο στομάχι κι έτσι σας δημιουργούν το ενοχλητικό αίσθημα του φουσκώματος. Αποφύγετε τα λευκά κρεμμύδια, τις αγκινάρες, το μπρόκολο, το κουνουπίδι καθώς και το λάχανο.

Αφήστε τις αγαπημένες σας τσίχλες στην άκρη

Στην προκειμένη περίπτωση τα τινά είναι δύο. Όχι μόνο οι τσίχλες σας αναγκάζουν να καταπιείτε αέρα την ώρα που τις μασάτε αλλά ταυτόχρονα περιέχουν σακχαρώδεις αλκοόλες και τεχνητά γλυκαντικά. Πιο συγκεκριμένα, η σορβιτόλη και ξυλιτόλη δεν απορροφώνται από το σώμα προκαλώντας δυσφορία και φούσκωμα. Κατά συνέπεια σκεφτείτε το ξανά. 

Πείτε «ναι» στο intermittent fasting

Η διαλείπουσα νηστεία η οποία αποτελεί ένα trend ανάμεσα στους διάσημους έχει ολοένα και αυξανόμενη δημοτικότητα λόγω των πλεονεκτημάτων απώλειας βάρους που προσφέρει. Έτσι, αν και η προοπτική του να απέχετε από το φαγητό για 16 ώρες μοιάζει τρομακτική, μπορεί να σας προσφέρει απίστευτα αποτελέσματα ακόμη και για το φούσκωμα που παρατηρείτε στην περιοχή της κοιλιάς σας. Αυτό συμβαίνει καθώς το πεπτικό σας σύστημα παίρνει τον απαραίτητο χρόνο για να ηρεμήσει και να ανακάμψει. 

priksimo-stin-koilia-3.jpg

Επιδοθείτε στις φυτικές ίνες

Εντάξτε τις φυτικές ίνες στη διατροφή σας και απαλλαγείτε από τα παρασκευάσματα που περιέχουν επεξεργασμένο αλεύρι όπως το λευκό ψωμί, και τα άσπρα ζυμαρικά. Οι επεξεργασμένοι υδατάνθρακες είναι μια τροφή που μπορεί να διαταράξει την ισορροπία στο στομάχι σας, ενώ παράλληλα είναι φτωχοί σε θρεπτικά συστατικά. Για αυτό τον λόγο επιλέξτε ξηρούς καρπούς, σπόρους chia, αλλά και πολύσπορο ψωμί.

Εάν παρά τις προσπάθειές σας το συγκεκριμένο σύμπτωμα παραμένει, τότε θα πρέπει να επισκεφτείτε τον γιατρό σας για να σας κάνει τις απαραίτητες εξετάσεις.