fbpixel

Search icon
Search
Απλές κινήσεις για να δείξετε στο έτερον ήμισύ σας ότι τον θέλετε στη ζωή σας
PSYCHOLOGY

Απλές κινήσεις για να δείξετε στο έτερον ήμισύ σας ότι τον θέλετε στη ζωή σας

Σίγουρα δεν αρκούν μόνο τα λόγια


Όσο απλή και αν φαίνεται αυτή η εξίσωση, η αλήθεια είναι πως πίσω από τα πλάσματα αυτά που ονομάζονται άντρες υπάρχουν δεκάδες άλυτοι μύθοι. Έτσι, δεν είναι λίγες οι φορές που στο αιώνιο παιχνίδι της αμφισβήτησης και της αγάπης βρίσκετε -και εσείς- τον εαυτό σας να αναρωτιέται εάν τελικά χρησιμοποιείτε τα κατάλληλα "πιόνια". Άλλοι απαιτούν να παίξετε με τους στρατιώτες και άλλοι θέλουν να χρησιμοποιήσετε τη βασίλισσα σας, παρόλα αυτά για όλους υπάρχει ένας κοινός παρονομαστής. Όσο και αν το αρνούνται αυτό που πραγματικά επιζητούν είναι η επιβεβαίωση και η αμέριστη προσοχή σας.

Εάν μέχρι τώρα, λοιπόν, πιστεύατε πως το μόνο που πρέπει να κάνετε είναι να πείτε ένα πληθωρικό "σ'αγαπώ" έρχονται οι παρακάτω ισχυρισμοί για να σας αποδείξουν το αντίθετο. Οι πράξεις και μάλιστα αυτές που φαίνεται πως γίνονται με δική σας πρωτοβουλία είναι το νούμερο ένα "γιατρικό" για να φτάσετε εκεί που επιθυμείτε. Εάν βέβαια αυτός είναι ο στόχος σας...

Διαβάστε παρακάτω όλα αυτά που οι άντρες -που μισείτε να λατρεύετε- εκτιμούν περισσότερο από τα λόγια.

1. Δώστε αμέριστη προσοχή

Μη σας μπερδεύει ο τίτλος. Σε καμία περίπτωση δε θα σας προτρέπαμε να αφήσετε στην άκρη αυτά που αγαπάτε και να αρχίσετε να ζείτε μια καθημερινότητα βασισμένη στο σύντροφό σας. Αντιθέτως, αυτό που προτείνουμε είναι να ξεκινήσετε από σήμερα κιόλας να αφιερώνετε πραγματικό χρόνο στον άνθρωπό σας. Μην τσεκάρετε το feed του instagram σας όταν είστε μαζί και ακούστε τον όταν σας μιλάει για αυτά που τον προβληματίζουν. Οι άντρες είναι προγραμματισμένοι -από τη φύση τους- να κάνουν ένα πράγμα τη φορά για αυτό δεν μπορούν να κατανοήσουν τις multitasking ιδιότητές σας.

antres agapi 2

2. Φορέστε το αγαπημένο του φόρεμα

Όσο καιρό και αν είστε μαζί είναι σημαντικό για αυτόν να ακούτε -μερικές φορές- την άποψή του. Ο εγκέφαλος των ανδρών ανταποκρίνεται υπέροχα στα οπτικά ερεθίσματα και για αυτό ακριβώς το λόγο μπορείτε να "εκμεταλλευτείτε" αυτό τους το "ελάττωμα". Θυμάστε εκείνο το φόρεμα που φορούσατε την πρώτη φορά που σας είδε έξω και του τραβήξατε την προσοχή; Ήρθε η στιγμή να το βγάλετε από τη ντουλάπα!

3. Μαγειρέψτε μαζί

Ο ποιοτικός χρόνος που περνάτε στην καθημερινότητά σας είναι βέβαιο πως είναι περιορισμένος. Με τα απαιτητικά deadlines και τους ρυθμούς να τρέχουν πιο γρήγορα από εσάς, έφτασε η στιγμή να εφαρμόσετε μια παλιά συμβουλή: ο έρωτας περνάει από το στομάχι. Αυτό που φυσικά διαφέρει από τις πατροπαράδοτες ιδέες είναι πως δε θα ετοιμάσετε εσείς το γεύμα, αλλά θα φροντίσετε έτσι ώστε να περάσετε χρόνο μαζί στην κουζίνα. Αναθέστε του αυτά που πιστεύετε πως θα κάνει καλά, βάλτε την αγαπημένη σας μουσική και the game is on!

antres-agapi-3.jpg

4. Φροντίστε τον εαυτό σας

Τι πιο κολακευτικό από το να έχει κάποιος δίπλα του μια γυναίκα που αγαπάει τον εαυτό της; Ο δυναμισμός που εκπέμπετε όταν καθορίζετε τα όριά σας και όταν θέλετε να περάσετε #metime είτε κάνοντας γυμναστική είτε πηγαίνοντας για ένα χαλαρωτικό spa είτε ακόμη βάζοντας την αγαπημένη σας μάσκα και βλέποντας σειρές στο Netflix είναι ανυπέρβλητος. Όσο περίεργο και αν σας φαίνεται, ένας άντρας εκτιμάει περισσότερο το motivation από δύο όμορφες κουβέντες. Και αυτό καθώς έτσι του αποδεικνύετε πως ακόμη επιθυμείτε να είστε ποθητή και πως ακόμη θυμάστε τις δικές σας ανάγκες. Ανεκτίμητο!

5. Δώστε του χρόνο

Κανείς δεν θέλει δίπλα του έναν άνθρωπο που έχει αποκοπεί από οτιδήποτε τον εκφράζει. Σκεφτείτε τον εαυτό σας και τις ανάγκες σας και δράστε ανάλογα και με τον σύντροφό σας. Οι υγιείς σχέσεις και τα αληθινά αισθήματα δε χωράνε σε καλούπια καταπίεσης. Μάλιστα, σύμφωνα με τους ψυχολόγους μια σχέση η οποία βασίζεται σε θεμέλια κατανόησης και όχι αποκλειστικής προσοχής ωθεί τους άντρες πιο κοντά στις γυναίκες που έχουν επιλέξει.

antres-agapi-4.jpg

6. Ζητήστε τη συμβουλή του

Υπάρχει μια κοινή αλήθεια η οποία λέει πως οι άντρες θέλουν να αισθάνονται χρήσιμοι. Και αυτό είναι αδιαμφισβήτητο. Για αυτόν τον λόγο είναι σημαντικό να ζητάτε την άποψη και τη συμβουλή του συντρόφου σας και να είστε βέβαιες πως αυτή η κίνηση θα τον κάνει να αισθανθεί μοναδικός. Έτσι κι αλλιώς, θα σας πει μόνο πράγματα που αποσκοπούν στο καλό σας.

7.  Να λέτε ευχαριστώ ο ένας στον άλλον

Είναι υπέροχο να συναναστρέφεται κανείς με ανθρώπους οι οποίοι εκτιμούν ακόμη και τις πιο μικρές πράξεις αγάπης. Πολλές φορές και εσείς οι ίδιες ξεχνάτε το πόσο σημαντικό είναι που έχετε αυτόν που αγαπάτε δίπλα σας. Οι ερωτικές σχέσεις είναι ένας δεσμός που επιλέγετε καθημερινά και για αυτό το λόγο μέσα σε αυτόν πρέπει να αισθάνονται και τα δύο μέλη... υπέροχα! Πείτε ένα ευχαριστώ στον αγαπημένο σας που σας έφερε τα ψώνια, χαρίστε του ένα ειλικρινές χαμόγελο και μην ξεχνάτε ποτέ ότι τίποτα δεν είναι δεδομένο. Το ίδιο φυσικά πρέπει να απαιτείτε και εσείς. Άλλωστε, what goes around comes back around.

Οι σχέσεις δημιουργούνται για να νιώθετε καλά, για να αισθάνεστε ο εαυτός σας και πάνω από όλα για να θυμάστε, κάθε στιγμή, πως έχετε όλα όσα σας κάνουν ένα άτομο το οποίο είναι έτοιμο να δεχτεί την αγάπη!