fbpixel

Search icon
Search
Angelina Jolie: Όπως δεν την έχετε ξαναδεί στο νέο εξώφυλλο της αμερικάνικης VOGUE
PEOPLE & MOMENTS

Angelina Jolie: Όπως δεν την έχετε ξαναδεί στο νέο εξώφυλλο της αμερικάνικης VOGUE

Στο τεύχος Νοεμβρίου, η βραβευμένη με Όσκαρ ηθοποιός και ακτιβίστρια έθεσε σε πρώτο πλάνο το νέο της επιχειρηματικό βήμα, Atelier Jolie


Ο δυναμισμός, το αναμφισβήτητο υποκριτικό της ταλέντο και η πειθαρχία, με την οποία ανταποκρίνεται στους σύνθετους ρόλους της καθημερινότητάς της, την έχουν αναδείξει ως μια από τις πιο ισχυρές προσωπικότητες. Η βραβευμένη με Όσκαρ ηθοποιός και ακτιβίστρια, Angelina Jolie, δεν επαναπαύεται ποτέ και καταφέρνει κάθε φορά να μονοπωλεί το παγκόσμιο ενδιαφέρον με τις δημιουργικές της πρωτοβουλίες. Το τελευταίο της επιχειρηματικό βήμα αφορά στη νέα σειρά ρούχων της με τίτλο "Atelier Jolie", με κεντρικό πυλώνα της τη φιλικότητα προς το περιβάλλον.

230927115511-03-angelina-jolie-atelier-vogue-cover-1.jpg

Η ίδια πρωταγωνιστεί στο cover του τεύχους Νοεμβρίου της Αμερικανικής Vogue, παρουσιάζοντας για πρώτη φορά ένα σαγηνευτικό piece της συλλογής της, θυμίζοντάς μας την εμβληματική Lara Kroft σε μια πιο elegant εκδοχή. Η εικόνα αυτή, όπως αναφέρει ο διεθνής Τύπος μπορεί να παραπέμπει στην ιστορική στιγμή της πασαρέλας του Alexander McQueen με σπρέι (ή, πιο πρόσφατα, στο φόρεμα με σπρέι της Coperni με την Bella Hadid), αλλά είναι επίσης ένα άμεσο νεύμα στον χώρο που κατοικεί το Atelier Jolie: το πρώην σπίτι και στούντιο του αείμνηστου ζωγράφου Jean-Michel Basquiat, που βρίσκεται στο Bowery της Νέας Υόρκης. Τις τολμηρές φωτογραφίες της υπογράφει η δημοφιλής Αμερικανή φωτογράφος, Annie Leibovitz. 

Στη συνέντευξη που συνοδεύει το πολυσυζητημένο cover, η ίδια προχώρησε με αρκετά εξομολογητική διάθεση σε μια ευρεία γκάμα θεμάτων, από το διαζύγιό της από τον Brad Pitt μέχρι το όραμά της στο πεδίο της μόδας...

Η υψηλή ραπτική συναντά το upcycling 

vo1123-jolie-03.webp

Tο Atelier Jolie θα στεγάζεται στη Νέα Υόρκη, σε ένα κτήριο που ανακάλυψε τυχαία η 18χρονη κόρη της ηθοποιού, Zahara. Το κτήριο από μόνο του δεν είναι καθόλου τυχαίο, ωστόσο. Το αγόρασε ο Andie Warhol το 1970, νοίκιαζε τον δεύτερο όροφο στον φίλο του, Jean-Michel Basquiat και σήμερα, με το εξωτερικό του να είναι καλυμμένο από γκράφιτι, μοιάζει με γκαλερί τέχνης του δρόμου. Οι πόρτες του θα ανοίξουν τον Νοέμβριο. Στόχος της Jolie είναι να ενσωματώσει τις αντιλήψεις της για την κοινωνία στον κόσμο της μόδας – οραματίζεται έναν συνεργατικό χώρο, ο οποίος θα φιλοξενεί workshops που συνδυάζουν την υψηλή ραπτική με το upcycling, ενώ θα έχει και καφέ που θα στηρίζει οργανώσεις προσφύγων.  «Δεν θέλω να γίνω καμία μεγάλη σχεδιάστρια μόδας», εξήγησε. «Θέλω να δημιουργήσω ένα μέρος που θα έρχονται άλλοι άνθρωποι για να γίνουν ακριβώς αυτό»

Το μεταβατικό στάδιο 

230927115507-02-angelina-jolie-atelier-vogue-cover.jpg

Αν και η Jolie έχει παραμείνει σιωπηλή για την προσωπική της ζωή, τη συνεχιζόμενη νομική διαμάχη της με τον πρώην σύζυγό της Brad Pitt για το κοινό τους οινοποιείο και τους ισχυρισμούς για κακοποίηση κατά τη διάρκεια του γάμου τους δήλωσε στη Vogue ότι αισθάνεται σαν να «βρίσκεται σε μεταβατικό στάδιο ως άτομο» στα 48 της χρόνια. Όπως παραδέχθηκε, χαρακτηριστικά: «Δεν αισθάνομαι ότι είμαι ο εαυτός μου εδώ και μια δεκαετία, κατά κάποιον τρόπο, στον οποίο δεν θέλω να μπω», πρόσθεσε, αν και σημείωσε ότι επίτηδες μείωσε τους κινηματογραφικούς της ρόλους επτά χρόνια νωρίτερα - τη χρονιά που ανακοίνωσαν τον χωρισμό τους. "Είχαμε πολλά να θεραπεύσουμε», ομολόγησε. 

Το δίδαγμα της μητρότητας 

Η Jolie μίλησε ανοιχτά για όσα συνεχίζει να της διδάσκει η μητρότητα. «Ήμουν 26 ετών όταν έγινα μητέρα. Ολόκληρη η ζωή μου άλλαξε. Το να έχω παιδιά με έσωσε και μου έμαθε να είμαι διαφορετικά σε αυτόν τον κόσμο. Νομίζω, πρόσφατα, ότι θα είχα βυθιστεί με πολύ πιο σκοτεινό τρόπο αν δεν ήθελα να ζήσω γι' αυτά. Είναι καλύτερα από εμένα, γιατί θέλεις να είναι τα παιδιά σου. Φυσικά είμαι η μητέρα, και ελπίζω να είναι αυτό το ασφαλές μέρος γι' αυτά και αυτή η σταθερότητα. Αλλά είμαι επίσης αυτή με την οποία γελάνε -και τα βλέπω να αναλαμβάνουν τόσες πολλές διαφορετικές πτυχές της οικογένειάς μας». 

Η ίδια έχει φορέσει πολλά καπέλα κατά τη διάρκεια της μακράς δημόσιας καριέρας της, όπως ακτιβίστρια για τα διεθνή δικαιώματα των γυναικών, ηθοποιός, μητέρα, φιλάνθρωπος και πολλά άλλα. Έχει επαναπροσδιορίσει τον εαυτό της περισσότερες από μία φορές, συμπεριλαμβανομένης της μετάβασης του στιλ της από τα νεότερα χρόνια της σε μια αισθητά διαφορετική ατμόσφαιρα τώρα. «Τα παιδιά μου θα γούρλωναν τα μάτια τους αν ήταν εδώ. Ήμουν αρκετά σκοτεινή όταν ήμουν νέα. Ήμουν πανκ, όχι το δημοφιλές παιδί - πήγαινα σε καταστήματα μεταχειρισμένων ειδών, έκοβα πράγματα, έκαιγα μικρές μικροσκοπικές τρύπες από τσιγάρα σε πράγματα: Αυτή ήμουν εγώ ως έφηβος και δεν θα το άλλαζα με τίποτα στον κόσμο. Ίσως αυτό το κομμάτι του εαυτού μου να θέλει να αντισταθεί. Ελπίζω να αλλάξω πολλές πτυχές της ζωής μου».

Φωτογραφίες: Annie Leibovitz για λογαριασμό της VOGUE US.