fbpixel

Search icon
Search
Full of surprises: 5 πράγματα που δε γνωρίζετε για την Angelina Jolie
LIFE & CAREER

Full of surprises: 5 πράγματα που δε γνωρίζετε για την Angelina Jolie

Μία γυναίκα γεμάτη αντιθέσεις!


Aποτελεί εδώ και χρόνια σύμβολο για εκατομμύρια γυναίκες σε όλο τον πλανήτη. Έχει πρωταγωνιστήσει σε τεράστιες παραγωγές του Hollywood, ενώ έχει να επιδείξει κι ένα πλούσιο κοινωνικό έργο. Η Angelina Jolie δεν εφησυχάζει ποτέ και προσπαθεί πάντα να είναι δίπλα σε ανθρώπους που αντιμετωπίζουν δυσκολίες. Αγαπάει τα παιδιά, στηρίζει τις γυναίκες και παλεύει για όλες. Η πασίγνωστη ηθοποιός είναι για μία φορά στο επίκεντρο, καθώς πρωταγωνιστεί στην ταινία Eternals και με αφορμή αυτό, ίσως είναι η κατάλληλη στιγμή να τη γνωρίσουμε λίγο καλύτερα. Εξάλλου, πρόκειται για έναν ιδιαίτερο χαρακτήρα, με πολλές διαφορετικές πτυχές. Η Jolie δεν είναι ένας εύκολος άνθρωπος, δεν υπήρξε ποτέ, είναι όμως μία γυναίκα με ευαισθησίες. Ποια είναι τελικά η πραγματική Angelina;

Μία σπουδαία προσωπικότητα που γράφει τη δική της ιστορία!

Who is who

aj-smaller.jpeg

Γεννήθηκε στις 4 Ιουνίου του 1975 κι έχει ρίζες από τη Γερμανία, την Σλοβακία και την Ολλανδία. Όπως έχει πει κι η ίδια σε πολλές συνεντεύξεις της, τα παιδικά της χρόνια, δεν ήταν καθόλου εύκολα. Στο σπίτι της, η κατάσταση ήταν αρκετά άσχημη. Ο πατέρα της, Jon Voight εγκατέλειψε την Marcheline Bertrand και τα δύο τους παιδιά, καθώς δεν ήταν έτοιμος να κάνει οικογένεια και να αναλάβει τις ευθύνες του κι η απόφασή του αυτή, στιγμάτισε την Angelina. Οι δυο τους δεν είχαν καμία επαφή, άλλαξε ακόμη και το επίθετό της και χρειάστηκε να περάσουν πολλά χρόνια, για να μιλήσουν ξανά. Την ίδια ώρα, εξίσου δύσκολα ήταν τα πράγματα για την πασίγνωστη ηθοποιό κι εκτός σπιτιού. Στο σχολείο, για αρκετό καιρό δεχόταν έντονο bullying από τους συμμαθητές της, εξαιτίας της εξωτερικής της εμφάνισης, ενώ ακολούθησαν πολλές καταχρήσεις.

Έφτασε στο χείλος του γκρεμού. Έπιασε... πάτο, αλλά κατάφερε να βγει και πάλι στο φως. Πήρε την απόφαση να ζήσει. Έκανε το restart, δημιούργησε μία μεγάλη οικογένεια με τον Brad Pitt κι απέκτησε τα δικά της παιδιά. Αυτά είναι το μεγάλο της στήριγμα. Με τον Pitt αποφάσισαν να ακολουθήσουν χωριστούς δρόμους κι η Angelina κάνει focus στα παιδιά και τη δουλειά της. Πρωταγωνιστεί στην ταινία Eternals κι είναι άκρως δημιουργική, σε μία ιδιαίτερη περίοδο τόσο για την ίδια, όσο και για όλο τον κόσμο. Είναι λαμπερή, μοιάζει αναζωογονημένη και σε όλες τις δημόσιες εμφανίσεις της το τελευταίο διάστημα, κατάφερε να συγκεντρώσει όλα τα βλέμματα επάνω της. Είναι στα καλύτερά της, αφήνοντας πίσω της οριστικά το δύσκολο διάστημα που προηγήθηκε και δεν το κρύβει!

Παρακάτω ακολουθούν μερικά πράγματα που δε γνωρίζαμε για την Jolie 

img-0.jpg

Έχει πάντα ένα back-up plan

H Angelina δεν είναι ένας συνηθισμένος άνθρωπος, ωστόσο, στη ζωή της φροντίζει να έχει πάντα ένα πλάνο... σωτηρίας, σε περίπτωση που τα πράγματα δεν εξελιχθούν όπως τα θέλει και τα περιμένει. Έτσι κι όταν έκανε τα πρώτα της βήματα σαν ηθοποιός, είχε στο πίσω μέρος του μυαλού της ένα εναλλακτικό back-up plan. Ποιο ήταν αυτό; Όπως εξήγησε σε συνέντευξη που παραχώρησε το 2011, σκόπευε να ασχοληθεί με κηδείες! «Μπορεί να ακούγεται περίεργο κι ιδιαίτερο, αλλά όταν έφυγε ο παππούς μου από τη ζωή, στενοχωρέθηκα ποτέ. Οι στιγμές που βίωσα στην κηδεία του, με σημάδεψαν. Πρέπει να θρηνούμε όταν χάνουμε τους αγαπημένους μας ανθρώπους, έτσι έρχεται η λύτρωση. Η κάθε χώρα και το κάθε μέρος, αντιμετωπίζει διαφορετικά τον θάνατο. Αυτό το μονοπάτι θα ακολουθούσα, αν δε γινόμουν ηθοποιός», ήταν τα λόγια της.

Αγαπάει το βελονισμό

Είναι μητέρα, είναι μία γυναίκα με γεμάτη καθημερινότητα κι όταν βρίσκεται στη διαδικασία των γυρισμάτων μίας ταινίας, το πρόγραμμά της γεμίζει ακόμη περισσότερο. Η Αngelina αντιμετώπισε ένα σημαντικό θέμα υγείας το 2017, όταν μία νευρική πάθηση της δημιούργησε σημαντικό πρόβλημα στο πρόσωπο. Η πασίγνωστη ηθοποιός, είδε τη μία πλευρά του προσώπου της σχεδόν να παραλύει και τότε ήταν που μπήκε στη ζωή της ο βελονισμός. Απολαμβάνοντας τα benefits αυτής της διαδικασίας, την αγάπησε κι έκτοτε, αποτελεί κομμάτι της ρουτίνας της. Όποτε έχει ελεύθερο χρόνο, προγραμματίζει μερικές συνεδρίες, που τη βοηθούν σε πολλούς τομείς και λειτουργούν ευεργετικά για το σώμα της.

Τα παιδιά της μαθαίνουν πολλές διαφορετικές ξένες γλώσσες

Η Αngelina αφιερώνει σημαντικό χρόνο στα παιδιά της και προσπαθεί να τους παρέχει όλα όσα χρειάζονται για να εξελίσσονται συνεχώς. Γι' αυτό κι όπως έχει πει, τα προτρέπει να μάθουν πολλές, διαφορετικές γλώσσες, ώστε να έρθουν σε επαφή με διάφορες κουλτούρες. «Όλα τα παιδιά μου μαθαίνουν διαφορετικές γλώσσες. Μόνα τους επιλέγουν ποιες θα μάθουν. Η Shiloh μαθαίνει μία διάλεκτο που χρησιμοποιούν στην Καμπότζη. Ο Pax ξεκίνησε να μαθαίνει βιετναμέζικα. Ο Maddox μιλάει γερμανικά και ρώσικα, η Zahara γαλλικά, η Vivienne αραβικά κι ο Knox μαθαίνει νοηματική». Μία περήφανη μητέρα, που θαυμάζει τα παιδιά της!

Μάχεται για τα δικαιώματα των ανθρώπων

Έχει αφιερώσει σημαντικό κομμάτι της ζωής της στα παιδιά και στις γυναίκες της Αφρικής κι έχει επισκεφτεί πολλές δομές φιλοξενίας προσφύγων σε πολλά, διαφορετικά σημεία του πλανήτη. Έχει πάρει θέση για σημαντικά ζητήματα, έχει απευθυνθεί σε ανθρώπους που βρίσκονται σε κομβικές θέσεις κι αποτελεί πλέον τη φωνή όλων όσων δε μιλούν. Η Jolie έχει πραγματοποιήσει μία σειρά από διπλωματικές αποστολές και σήμερα, είναι πρέσβειρα καλής θελήσεως της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ κι ασχολείται ιδιαίτερα με θέματα που αφορούν τους πρόσφυγες. 

Έχει άγνοια κινδύνου και προσαρμόζεται

Σε αντίθεση με πολλές άλλες ηθοποιούς του Hollywood, δε διστάζει να δοκιμάσει τα όριά της και να τα ξεπεράσει. Πολλά από τα ταξίδια της στην Αφρική, ήταν δύσκολα και συνοδεύτηκαν από πολλά εμπόδια. Ακόμη κι η υγεία της πολλές βρέθηκε σε σημαντικό κίνδυνο, ωστόσο, αυτό δεν τη σταμάτησε από το μεγάλο της στόχο. Το 2017, ταξίδεψε στην Καμπότζη, σε ένα μέρος όπου οι συνθήκες διαβίωσης δεν είναι σε καμία περίπτωση ιδανικές. Χρειάστηκε να φάει ακόμη κι έντονα για να επιβιώσει, όμως όπως εξομολογήθηκε αρκετά χρόνια μετά, αυτό δεν ήταν κάτι που την ενόχλησε. Ήταν μία διαφορετική εμπειρία, την οποία θυμάται μέχρι και σήμερα.

Διαφέρει πολύ από τους υπόλοιπους λαμπερούς αστέρες. Έχει διαγράψει τη δική της, ξεχωριστή πορεία και πάντα προσπαθούσε να μένει σταθερή στα δικά της «πιστεύω». Είναι αντισυμβατική και δε φοβάται να μιλήσει ελεύθερα για θέματα, για τα οποία οι άλλοι σιωπούν. Έχει περάσει πολλά, αλλά όλα αυτά, τα χρησιμοποίησε για να γίνει καλύτερη. Δεν ξεχνάει τίποτα, προχωράει όμως μπροστά. Αυτή είναι η Angelina Jolie κι ίσως γι' αυτό τη θαυμάζουμε κάθε μέρα και λίγο περισσότερο...