fbpixel

Search icon
Search
Ανανεώστε το φθινοπωρινό μακιγιάζ σας με τα tips της makeup artist της Margot Robbie
MAKE UP

Ανανεώστε το φθινοπωρινό μακιγιάζ σας με τα tips της makeup artist της Margot Robbie

6 συμβουλές που θα σας προσφέρουν ένα flawless complexion


Το καλοκαίρι φτάνει στο τέλος του και όπως πραγματοποιούμε τις απαραίτητες αλλαγές στο skincare routine μας -όπως η εισαγωγή πιο παχύρευστων κρεμών αντί των ελαφρών cream gels-, έτσι είναι απαραίτητο να τροποποιήσουμε ορισμένα πράγματα και στο μακιγιάζ μας. Η μετάβαση αυτή μπορεί να είναι πολλές φορές χαοτική, καθώς είναι δύσκολο να καταλάβουμε τις ανάγκες της επιδερμίδας μας, ενώ ταυτόχρονα η ηλιοκαμένη λάμψη του καλοκαιριού που λατρεύουμε, μας κάνει να εισχωρούμε σε ένα "ξηρό φθινόπωρο". Εφόσον, λοιπόν, έχετε ολοκληρώσει τα skincare swaps σας, είναι η κατάλληλη στιγμή να ανανεώσετε και το μακιγιάζ σας. 

Παρακάτω, συγκεντρώσαμε τα φθινοπωρινά makeup tips μιας από τις πιο εξέχουσες makeup artists του Hollywood!

1. Η προετοιμασία της επιδερμίδας είναι ακόμη σημαντική

snapinstaapp-279803641-327850949301941-347978373040938321-n-1080.jpg

"Όταν πρόκειται για την προετοιμασία του δέρματος, ο πάγος είναι η επιλογή μου", λέει η Pati Dubroff, γνωστή για τη δουλειά της με τις τακτικές παρουσίες στο κόκκινο χαλί, όπως η Margot Robbie, η Dua Lipa και η Elizabeth Olsen, στο Net-a-porter. Καθώς πολλές φορές εργάζεται σε ξενοδοχεία για την προετοιμασία των πελατών της, ζητά πάντοτε να της φέρουν έναν κουβά με πάγο στο δωμάτιο. Ακόμη και για την προετοιμασία του δικού της δέρματος, φροντίζει πάντοτε να χρησιμοποιεί μεταλλικά εργαλεία τα οποία μπορεί να "παγώσει" στο ψυγείο ή με τη βοήθεια του αγαπημένου της κουβά με πάγο. Για μια ακόμη πιο απλή λύση, η makeup artist υποστηρίζει τη χρήση δύο μεταλλικών κουταλιών, αφού τα αφήσει στον πάγο για λίγα λεπτά. Απλώς εξομαλύνετε το πίσω μέρος των κουταλιών πάνω στο δέρμα με κινήσεις προς τα πάνω και προς τα έξω. Θα εκπλαγείτε με την αναγέννηση της σφριγηλότητας και της λάμψης που θα δείτε στο πρόσωπό σας μόλις ολοκληρώσετε αυτό το βήμα!

2. Το λαμπερό δέρμα είναι πάντοτε "in"

Ωστόσο, η επαγγελματίας makeup artist μας συμβουλεύει να επιλέξουμε ένα βελούδινο φινίρισμα για το φθινόπωρο. Σύμφωνα με την ίδια "Καθώς περνάμε στην επόμενη σεζόν, ο αέρας είναι πιο ξηρός και το δέρμα θα φαίνεται επίσης λίγο πιο ξηρό, οπότε αυτό το είδος φινιρίσματος παίζει σε αυτό με έναν υγιή τρόπο". Για να πετύχετε την εμφάνιση, επιλέξτε ένα foundation με ελαφρώς ματ φινίρισμα ή, αν σας αρέσει μια πιο ανάλαφρη υφή, μπορείτε ακόμα να χρησιμοποιήσετε τις καλοκαιρινές σας φόρμουλες - το κλειδί είναι πώς τις εφαρμόζετε. "Χρησιμοποιήστε ένα πινέλο για να πετύχετε ένα βελούδινο φινίρισμα, φροντίζοντας να αναμειγνύετε καλά το χρώμα", λέει η Dubroff. Τα σφουγγάρια είναι εξίσου απαραίτητα. "Είναι ιδανικά για να απομακρύνουν τη λάμψη σε περιοχές όπου δεν τη θέλετε, όπως στη ζώνη Τ. Απλά πιέστε τη γυαλάδα με ένα σφουγγάρι, αντί να πακετάρετε την πούδρα, για να διατηρήσετε το δέρμα φρέσκο και φυσικό, όχι πουδραρισμένο". Ωστόσο, εξακολουθεί να υπάρχει χώρος για την πούδρα, τονίζει η ίδια στο Net-a-porter. "Χρησιμοποιήστε την στρατηγικά - προσθέτοντάς την μόνο όταν η γυαλάδα είναι υπερβολική".

3. Πείτε "ναι" στην εναλλακτική λάμψη

Ενώ το φινίρισμα της νέας σεζόν είναι περισσότερο ματ παρά λαμπερό, η Dubroff τονίζει ότι πρέπει να έχει φυσική φωτεινότητα. Για να πετύχετε αυτό το αποτέλεσμα, προτείνει τη χρήση ενός υγρού highlighter, σε ψυχρή απόχρωση, που αναμειγνύεται πάνω από το foundation στα υψηλά σημεία του προσώπου, όπως τα ζυγωματικά, η γέφυρα της μύτης και το πηγούνι.

4. Ξανασκεφτείτε το eyebrow game σας

snapinstaapp-278727200-1260057264522521-1335664615744479088-n-1080.jpg

«Αφιερώστε λιγότερο χρόνο στα φρύδια την επόμενη σεζόν», λέει ο Dubroff. «Όλοι έχουμε κουραστεί να ξοδεύουμε τόσο πολύ χρόνο για να κάνουμε τα φρύδια μας να φαίνονται τέλεια. Δεν θέλω τα φρύδια μου ή τα φρύδια των πελατών μου να φαίνονται αραιά, αλλά ούτε θέλω να ξοδεύω όλο τον χρόνο του κόσμου γι' αυτά». Οι νεότεροι οροί βλεφαρίδων και φρυδιών, όπως ο ορός ενίσχυσης φρυδιών και βλεφαρίδων της Augustinus Bader, είναι γεμάτοι θρεπτικά, διεγερτικά της ανάπτυξης συστατικά που βοηθούν τα τόξα σας να γίνουν πιο γεμάτα, ενώ τα χρωματιστά τζελ φρυδιών θα δώσουν αμέσως βάθος στα αραιά τόξα και θα τα κρατήσουν επίσης στη θέση τους.

5. Χρησιμοποιήστε δύο αποχρώσεις ρουζ

Το ρουζ είναι ένας εύκολος τρόπος για να δώσετε φυσική ζεστασιά στο δέρμα, ανεξάρτητα από την εποχή. "Μου αρέσει πολύ ο συνδυασμός δύο κρεμώδους ρουζ σε παρόμοιες αποχρώσεις", λέει η Dubroff. "Χρησιμοποιήστε πρώτα μια πιο ζεστή απόχρωση για να σμιλέψετε κάτω από τα ζυγωματικά και, στη συνέχεια, χρησιμοποιήστε ένα πιο φωτεινό χρώμα - όπως ένα κοραλί ή ροζ σε ψυχρούς τόνους - στα μήλα των μάγουλων". Αναμείξτε καλά αυτές τις δύο αποχρώσεις με ένα πινέλο βάσης, φροντίζοντας να διαχέονται όλες οι άκρες μεταξύ τους. "Χρησιμοποιώντας τον θερμότερο τόνο, θα δημιουργήσετε περισσότερο ένα αποτέλεσμα με σμιλευμένα μάγουλα".

6. Συνδυάστε το lip liner με ένα balm 

"Το μόνο που θέλω πραγματικά να φορέσω είναι ένα πολύ καλό χρωματιστό lip balm - μου αρέσει το Chanel Rouge Coco Baume - με ένα μολύβι χειλιών. Η χρήση ενός μολυβιού χειλιών είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να αλλάξετε την απόχρωση ενός χρωματισμένου βάλσαμου- μπορείτε να το οδηγήσετε στη μία ή την άλλη απόχρωση, ανάλογα με το χρώμα του μολυβιού χειλιών που βρίσκεται κάτω από το βάλσαμο. Για ένα καθημερινό, ολοήμερο, από την ημέρα μέχρι τη νύχτα look, αυτό μοιάζει πολύ φρέσκο για το φθινόπωρο, καθώς είναι τόσο αβίαστα όμορφο".