fbpixel

Search icon
Search
Αυτές είναι οι αλλαγές προϊόντων που πρέπει να κάνετε στη φθινοπωρινή ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας σας
FACE & BODY

Αυτές είναι οι αλλαγές προϊόντων που πρέπει να κάνετε στη φθινοπωρινή ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας σας

5 product swaps που προτείνουμε για την επερχόμενη σεζόν


Η αγαπημένη σεζόν όλων πλησιάζει γρήγορα και ενώ αποτελεί μια ανεπιθύμητη υπενθύμιση του πόσο γρήγορα περνάει αυτή η χρονιά, υπάρχουν και κάποια καλά νέα. Ήρθε η ώρα για φθινοπωρινή περιποίηση της επιδερμίδας. Πάντα άλλαζα την περιποίηση της επιδερμίδας μου κάθε φορά που άρχιζαν να αλλάζουν οι εποχές. Το καλοκαίρι, η επιδερμίδα μου γέρνει πιο λιπαρή και έτσι στρέφομαι σε πιο ελαφριές ενυδατικές κρέμες και καθαριστικά που ξέρω ότι θα αποδειχθούν αποτελεσματικά όταν πρόκειται να απομακρύνουν το λάδι, τον ιδρώτα και το αντηλιακό από την επιδερμίδα μου. Το χειμώνα, το δέρμα μου είναι πολύ πιο επιρρεπές στην ξηρότητα και την αφυδάτωση, οπότε απαιτεί πιο παχύρευστες κρέμες, απαλά καθαριστικά και τακτική διαστρωμάτωση ενυδατικών προϊόντων για να στηρίξει τον δερματικό μου φραγμό.

Η εποχιακή προσέγγιση της ρουτίνας περιποίησης της επιδερμίδας σας είναι ο καλύτερος τρόπος για να διατηρήσετε το δέρμα σας ισορροπημένο, υγιές και ευτυχισμένο όλο το χρόνο. Μην ανησυχείτε, αυτό δεν σημαίνει ότι χρειάζεστε μια εντελώς νέα ρουτίνα περιποίησης τέσσερις φορές το χρόνο, αλλά μερικές επιλεγμένες αλλαγές καθώς αλλάζει η εποχή μπορεί να κάνουν τη διαφορά. 

Συνεχίστε να διαβάζετε για τα καλύτερα προϊόντα που μπορείτε να προσθέσετε στη φθινοπωρινή ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας σας!
snapinstaapp-452285547-2235135820176239-5220405327017408489-n-1080.jpg

Θρεπτικά καθαριστικά

Ένα καθαριστικό σε μορφή τζελ το καλοκαίρι μας έδωσε την αναζωογονητική πλύση και τον βαθύ καθαρισμό που χρειαζόταν η επιδερμίδα μας. Όμως, καθώς αλλάζουμε εποχή, ήρθε η ώρα να αφήσουμε στην άκρη τα αφρώδη καθαριστικά και να επιλέξουμε κάτι πιο πλούσιο. Τα παχύρρευστα καθαριστικά κρέμας, τα έλαια και τα βάλσαμα θα εξακολουθούν να κάνουν εύκολη δουλειά στην αφαίρεση του μακιγιάζ, αλλά θα λιώνουν τους ρύπους (δεν απαιτείται τρίψιμο), ώστε το δέρμα να αισθάνεται καταπραϋνόμενο και θρεμμένο μετά τον καθαρισμό.

Ήπια απολέπιση

Μιλώντας για απολέπιση, θα θέλετε να ενσωματώσετε κάποια ήπια απολέπιση στη ρουτίνα σας σε τακτική βάση. Για τους περισσότερους ανθρώπους, μια απολέπιση μία φορά την εβδομάδα αρκεί για την απομάκρυνση των επίμονων συσσωρευμένων ρύπων, την εξομάλυνση της τραχιάς υφής και τη φωτεινότητα του ανομοιόμορφου τόνου του δέρματος, χωρίς να απογυμνώνεται ο δερματικός φραγμός.

Αναβαθμίσεις ορών

Οι οροί είναι ισχυρά μείγματα ενεργών συστατικών που έχουν σχεδιαστεί για να στοχεύουν στις συγκεκριμένες ανησυχίες του δέρματός σας. Όταν επιλέγετε έναν από αυτούς, σκεφτείτε ποιος είναι ο κύριος στόχος σας για την περιποίηση της επιδερμίδας. Χρειάζεστε μια ώθηση στον τομέα της λάμψης; Ψάξτε για φωτεινά συστατικά. Το ίδιο ισχύει και για το αν έχετε παρατηρήσει περισσότερη μελάγχρωση μετά από μερικούς μήνες στον ήλιο, αναζητήστε έναν ορό που θα στοχεύει σε αυτό. Ή αν ξέρετε ότι το δέρμα σας γίνεται πάντα πιο ξηρό και ευαίσθητο τους ψυχρούς μήνες, αναζητήστε κάτι που να υποστηρίζει τον φραγμό του δέρματός σας.

Μόνο εσείς (και αν απευθυνθείτε σε δερματολόγο ή αισθητικό) γνωρίζετε καλύτερα την επιδερμίδα σας, γι' αυτό χρησιμοποιείτε πάντα ορούς που ανταποκρίνονται στις ανάγκες της δικής σας επιδερμίδας και όχι το τελευταίο δημοφιλές συστατικό.

snapinstaapp-449471643-1236749974152658-2749464041225456390-n-1080.jpg

Παχύρρευστες ενυδατικές κρέμες

Καθώς ο φθινοπωρινός καιρός μπορεί να καταβάλει το τίμημά του, η αποκατάσταση του δερματικού φραγμού είναι το ζητούμενο. Αν αλλάξετε τις ενυδατικές σας κρέμες από ελαφριά τζελ σε πιο παχύρευστες, θα δώσετε στο δέρμα σας την ευκαιρία να επιδιορθωθεί και να αποκατασταθεί μετά το καλοκαίρι, αλλά θα αντιμετωπίσετε και τα συμπτώματα ερεθισμού και ξηρότητας του κρύου καιρού.

SPF

Το γεγονός ότι το καλοκαίρι τελείωσε δεν σημαίνει ότι πρέπει να αφήσετε στην άκρη το αντηλιακό σας. Οι υπεριώδεις ακτίνες είναι παρούσες ακόμη και τις συννεφιασμένες ημέρες, οπότε, ενώ μπορεί να μην βλέπετε ή να μην αισθάνεστε τις επιπτώσεις τους, εξακολουθούν να προκαλούν φλεγμονή και κυτταρική βλάβη. Είτε επιλέξετε ένα τζελ, είτε μια κρέμα, είτε μια λύση με ορό, οποιοδήποτε αντηλιακό είναι καλύτερο από το να μην έχετε καθόλου αντηλιακό. Εφαρμόστε το γενναιόδωρα και θυμηθείτε να το ανανεώνετε.