fbpixel

Search icon
Search
Ανακαλύψτε την ελληνική εταιρεία που φέτος δώρισε περισσότερες από 700.000 ευρώ
#GREEKSDOITBETTER

Ανακαλύψτε την ελληνική εταιρεία που φέτος δώρισε περισσότερες από 700.000 ευρώ

«Αγάπης Έργα ΜΕΒΓΑΛ» ως ένα σύνθημα για το καλύτερο μέλλον


Λένε πως ένα βασικό συστατικό της επιτυχίας είναι όταν μια ομάδα πετυχαίνει να διατηρεί τις κατάλληλες συνθήκες, δημιουργώντας παράλληλα ιδανικό περιβάλλον για όλους όσους την αποτελούν. Στην οικογένεια της ΜΕΒΓΑΛ -με τους εκατοντάδες εργαζομένους σε ολόκληρη την Ελλάδα- αυτή η αρχή θεωρείται απαράβατη. Με κύριο άξονα τις προτιμήσεις των καταναλωτών αλλά και την ιδανική ποιότητα των τελικών προϊόντων, το μόνο βέβαιο είναι πως όλοι μπορείτε να διακρίνετε τον λόγο που η εταιρεία που αγαπούν μικροί και μεγάλοι, παραμένει πρώτη στις προτιμήσεις εδώ και 7 δεκαετίες. Επιδιώκοντας η επιχειρηματική δραστηριότητα να βαδίζει παράλληλα με την κοινωνική υπευθυνότητα, η ιστορική γαλακτοβιομηχανία έχει διακριθεί πολλές φορές για τις επιδόσεις καθώς και για το κοινωνικό πρόσωπο που διαθέτει. 

Ενεργό μέλος του συνόλου

titlo-zeqB1.jpg

Η αρχή έγινε με το όνομα «Αγάπης Έργα ΜΕΒΓΑΛ» και θεσμοθετήθηκε με δράσεις που υλοποιούνται σταθερά για περισσότερα από 20 χρόνια ακολουθώντας κάθε φορά τις πραγματικές ανάγκες της χώρας. Κοινωνία, πολιτισμός, οικονομία και οποιοσδήποτε τομέας χρειάζεται στήριξη, γίνεται μέλος αυτού του προγράμματος. Έτσι, φέτος, η Κιβωτός του Κόσμου θα αποκτήσει μια νέα στέγη στους Αμπελόκηπους Αττικής, η οποία θα φιλοξενήσει 25 παιδιά καθώς και θα καλυφθούν τα έξοδα θεραπείας 3 παιδιών με συγγενείς καρδιοπάθειες. Μια δράση που γίνεται μέσω του ελληνικού παραρτήματος του ανθρωπιστικού φορέα «Καρδιές για όλους» που ιδρύθηκε από τον καρδιοχειρουργό, Καθηγητή Αυξέντιο Καλαγκό. Ακόμη, πρόσφατα ενισχύθηκε συναυλία που διοργάνωσε ο Σύλλογος Στοργή για καρκινοπαθή παιδιά στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης.

Αυτήν τη χρονιά η δωρεά περισσότερων από 700.000 € παραπέμπει στον συμβολισμό για τα 70 χρόνια της εταιρείας. 

Με άξονα τον άνθρωπο

Το γεγονός πως επιθυμία των ανθρώπων της ΜΕΒΓΑΛ είναι η στήριξη όλων όσων προσπαθούν καθημερινά, κάνει τα "Αγάπης Έργα ΜΕΒΓΑΛ" να καθοδηγούν για ακόμη μια φορά τον παλμό. Ένα σημαντικό έργο είναι πως η εταιρεία θα στηρίξει για τα επόμενα τρία χρόνια τον αθλητή Στέλιο Μαλακόπουλο, που αγωνίζεται σε παραολυμπιακά αθλήματα στίβου και κάνει περήφανη τη χώρα μας με τις επιτυχίες του. Μάλιστα, κάτι αντίστοιχο συμβαίνει και με τη στήριξη των εργαζομένων της όπου την περασμένη χρονιά τους δόθηκε bonus -ισοδύναμο με έναν μισθό-, ως αναγνώριση της συμβολής τους στην ανάκαμψη και καλή πορεία της εταιρείας.

3a-4b7pW.jpg

Ανοίγοντας τον δρόμο προς τη γνώση

Είναι γνωστό πως η ΜΕΒΓΑΛ στηρίζει την περαιτέρω εκπαίδευση και κατάρτιση των στελεχών της με επιδότηση προπτυχιακών και μεταπτυχιακών πανεπιστημιακών σπουδών καθώς και με υποστήριξη στην εκμάθηση ξένων γλωσσών και προγραμμάτων ηλεκτρονικών υπολογιστών. Αυτό που ίσως πολλοί αγνοούν είναι πως το ίδιο προσπαθεί να κάνει και με επεκτάσεις σε ολόκληρη την κοινωνία. Έτσι, ο εξοπλισμός του εργαστηρίου φυσικών επιστημών του κολεγίου Ανατόλια στη Θεσσαλονίκη εντάσσεται στα «Αγάπης Έργα για την εκπαίδευση» και ωφελεί την εκπαιδευτική δραστηριότητα της τοπικής κοινωνίας, καθώς ενθαρρύνονται να συμμετέχουν παιδιά από πολλά σχολεία της περιοχής.

Εδώ, φυσικά οφείλει να αναφερθεί πως η γαλακτοβιομηχανία ήταν παρούσα και στις έκτακτες ανάγκες που παρουσιάστηκαν στον τομέα της Υγείας, λόγω της πανδημίας κορωνοϊού. Δώρισε εξοπλισμό στο Εργαστήριο Μικροβιολογίας του Ιατρικού Τμήματος Α.Π.Θ. που λειτουργεί ως εργαστήριο αναφοράς του κορωνοϊού κι έχει αναλάβει την ανάλυση των δειγμάτων για πιθανά κρούσματα COVID-19 όλης της Βόρειας Ελλάδας. Μέσα από τη δράση αυτή αύξησε τη δυναμικότητά του κατά 30% ενώ παράλληλα έστειλε χειρουργικές μάσκες στο Γενικό Νοσοκομείο Μολάων στη Λακωνία για τη διασφάλιση της ομαλής λειτουργίας του.

«Πράσινο» βλέμμα στο μέλλον 

70years.jpg

Αν και οι δράσεις για τα 70 χρόνια της εταιρείας αποτελούν ένα βασικό βήμα για το μέλλον, οι άνθρωποι πίσω από τη ΜΕΒΓΑΛ ποτέ δεν ξεχνούν να διασφαλίζουν τις κατάλληλες δράσεις για το περιβάλλον. Με τη βιώσιμη ανάπτυξη και την προστασία του οικοσυστήματος να αποτελούν μια αρχή, καθώς και με τη συμμετοχή σε διεθνή ερευνητικά προγράμματα για την εξοικονόμηση νερού και την κυκλική οικονομία, τις ενέργειες για μείωση πλαστικού, και την επένδυση σε καθαρές μορφές ενέργειας το μόνο βέβαιο είναι πως η eco-friendly πραγματικότητα είναι πιο κοντά από ποτέ. 

Info

Site: mevgal.gr

Facebook: MEBΓΑΛ

Instagram: @mevgalgr