fbpixel

Search icon
Search
Ανακαλύψτε 8 apps που πρέπει να έχει κάθε σωστός traveler
ESCAPE

Ανακαλύψτε 8 apps που πρέπει να έχει κάθε σωστός traveler

Έξυπνες εφαρμογές που θα κάνουν το ταξίδι σας πιο εύκολο


Όλοι οι φανατικοί travelers του πλανήτη -βάζω και τον εαυτό μου μέσα σε αυτούς- στις ελεύθερες ώρες μας το μόνο που κοιτάμε στην οθόνη του υπολογιστή ή του κινητού μας είναι πτήσεις, προορισμοί και ξενοδοχεία. Αναζητάμε μέρη που δεν είναι τόσο popular και οργανώνουμε τα ταξίδια μας με μεγάλη ευλάβεια. Πολλοί θεωρούν πως δεν υπάρχουν tricks για να διευκολυνθούμε όσον αφορά στο ταξίδι, τις μετακινήσεις ακόμη και την εκάστοτε τοπική διάλεκτο! Αυτό όμως είναι ένας μεγάλος μύθος, αφού η ολοένα και πιο εξελιγμένη τεχνολογία και τα smartphones μας βοήθησαν και μας προσέφεραν γρήγορες κι έξυπνες λύσεις για την travel οργάνωσή μας. Μπορείτε, μάλιστα, να βρείτε το κατάλληλο application για κάθε περίπτωση, έτσι ώστε να μην προβληματιστείτε καθόλου κατά τη διάρκεια της εξόρμησής σας! 

Μη χάσετε λεπτό και «κατεβάστε» κάποιο από τα παρακάτω apps, για να οργανώσετε το επόμενο ταξίδι σας!

CityMaps2Go

Δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από το να έχετε τους χάρτες της χώρας στην οποία βρίσκεστε ακόμη και όταν δεν είστε συνδεδεμένοι στο Internet, που φυσικά αυτό συμβαίνει πολλές φορές κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού. Αυτό ακριβώς σας προσφέρει το CityMaps2Go, που μεταξύ άλλων έχει ψηφιστεί και ως μία από τις καλύτερες εφαρμογές που υπάρχουν παγκοσμίως.

Extra Tip: Βρείτε στον χάρτη όλα τα σημεία που θέλετε να επισκεφτείτε πριν ξεκινήσετε και το app θα δημιουργήσει μία υπέροχη λίστα για εσάς! Εάν είστε μανιακοί με την οργάνωση, αυτό είναι το κατάλληλο app για εσάς, για να κάνετε ακόμη πιο εύκολο το ταξίδι σας. 

Links: Android και iOs

brandless-4gebivsypeg-unsplash.jpg

TripIt

Αυτό το φανταστικό app, μπορεί να δημιουργήσει μία λίστα με όλες τις κρατήσεις σας, από όπου και αν τις έχετε κλείσει. Πιο συγκεκριμένα, το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να δημιουργήσετε έναν λογαριασμό και να στείλετε όλα τα emails με τις εγκρίσεις των κρατήσεών σας κι εκείνο δημιουργεί το ταξίδι σας. Από την πρώτη στιγμή που θα το χρησιμοποιήσετε θα ξετρελαθείτε!

Extra Tip: Το TripIt μετά από λίγα ταξίδια θα σας προτείνει μέρη ανάλογα με τον προορισμό και τις προτιμήσεις σας! Με λίγα λόγια, θα έλεγε κανείς πως είναι σαν να «διαβάζει» το μυαλό σας και ξέρει τι σας αρέσει και τι όχι. 

Links: Android και iOS

City Mapper

Το City Mapper, αποτελεί μία από τις αγαπημένες μου εφαρμογές καθώς πρόκειται για ένα πολυεργαλείο. Αυτό που πρέπει να κάνετε είναι να βάλετε το σημείο που θέλετε να πάτε κι εκείνο θα σας βγάλει όλα τα μέσα που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να φτάσετε στον προορισμό σας, είτε περπατώντας, είτε με το μετρό ακόμη και με ταξί!

Extra Tip: Τη στιγμή που θα προσθέσετε την τοποθεσία, πατήστε πάνω στο όνομά της και θα σας βγάλει έγκυρα reviews για το μέρος από διάφορα sites! Με αυτόν τον τρόπο, θα γνωρίζετε ανά πάσα στιγμή τι αξίζει και τι όχι από τον προορισμό που επρόκειτο να επισκεφθείτε. 

Links: Android και iOS

Pack Point

Ακόμη μία φανταστική καινοτομία, που βοηθάει πολύ στην οργάνωση ενός ταξιδιού είναι η εφαρμογή Pack Point. Εσείς, θα βάλετε τον προορισμό σας, τις δραστηριότητες που θέλετε να κάνετε και τον λόγο που ταξιδεύετε κι εκείνο ανάλογα με τον καιρό και τις συνθήκες θα σας προτείνει τα πράγματα που πρέπει να πάρετε μαζί σας, δημιουργώντας μία χρήσιμη λίστα! 


Extra Tip: Εκτός από τη λίστα που η ίδια η εφαρμογή δημιουργεί για εσάς, μπορείτε να προσθέσετε και να αφαιρέσετε πράγματα ανάλογα με τις ανάγκες σας. Έτσι, θα έχετε τον απόλυτο έλεγχο του ταξιδιού σας, αφού θα το οργανώσετε όπως ακριβώς θέλετε!

Links:  Android και iOS

Skyscanner

Είναι ίσως η πιο πολυχρησιμοποιημένη και δημοφιλής εφαρμογή. Για έμενα η Scyscanner, είναι η καλύτερη επιλογή που μπορείτε να κάνετε αν θέλετε να πετύχετε ένα οικονομικό deal στα αεροπορικά σας εισιτήρια. Μπορείτε να συγκρίνετε μεταξύ πολλών sites κρατήσεων και να κάνετε την πιο καλή επιλογή, ενώ ακόμη αν δεν ξέρετε που θέλετε να πάτε μπορείτε να βάλετε το αεροδρόμιο αναχώρησης και τις ημερομηνίες που σας βολεύουν και να σας βγάλει τις πτήσεις που υπάρχουν! Μία εφαρμογή που πρέπει να έχει κάθε ταξιδιώτης που σέβεται τον εαυτό του!

Extra Tip: Σε αυτή την περίπτωση είναι καλό να ενεργοποιήσετε τα notifications, καθώς το app μπορεί να στείλει μοναδικές προσφορές που είναι διαθέσιμες για λίγη μόνο ώρα και εάν τις προσέξετε, θα ταξιδέψετε απόλυτα οικονομικά όπου σας αρέσει!

Links: Android και iOS

jeshoots-com-9qqtuym4ss4-unsplash.jpg

Rome 2 Rio

Ακόμη ένα ιδιαίτερα χρήσιμο app είναι το Rome 2 Rio, καθώς μέσα από αυτό μπορείτε να δείτε πως μπορείτε να φτάσετε από τον έναν προορισμό στον άλλο, χωρίς απαραίτητα να χρησιμοποιήσετε το αεροπλάνο αφού σας δίνει τις επιλογές του τρένου, του αυτοκινήτου, του λεωφορείου και όποιου άλλου μέσου υπάρχει για να μετακινηθείτε. Ακόμη, σας δίνει την πιο γρήγορη και ταυτόχρονα οικονομική λύση. Θα σας βοηθήσει πολύ!

Extra Tip: Το εντυπωσιακό με τη συγκεκριμένη εφαρμογή είναι ότι εκτός από τις αποστάσεις και το μεταφορικό μέσο που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε από τον έναν προορισμό στον άλλον, περιλαμβάνει και travel guides πόλεων, προτάσεις ξενοδοχείων και επιλογές ενοικίασης αυτοκινήτων, για να κάνετε τη διαμονή σας παιχνιδάκι. 

Links: Android και iOS

Duolingo

Τελευταίο στη λίστα αλλά αρκετά καλό application είναι το Duolingo, το οποίο μπορεί να μεταφράσει ανά πάσα στιγμή όποια φράση θέλετε στην τοπική διάλεκτο κάθε πόλης. Φυσικά, τα αγγλικά είναι εκείνα που μιλούν και κατανοούν οι περισσότεροι αλλά δεν είναι λίγες οι φορές που και η γλώσσα της εκάστοτε χώρας χρειάζεται!

Extra Tip: Μάθετε κάποιες μικρές αλλά βασικές φράσεις πριν το ταξίδι σας, έτσι θα δείχνετε στους μόνιμους κατοίκους του προορισμού σας πιο φιλικοί!

Links: Android και iOS

Fasten your seat belts... and have safe flights!