fbpixel

Search icon
Search
Φθηνά αεροπορικά εισιτήρια; 5+1 έξυπνα tips που πρέπει να ξέρετε
ESCAPE

Φθηνά αεροπορικά εισιτήρια; 5+1 έξυπνα tips που πρέπει να ξέρετε

Όλα τα βήματα για οικονομικές πτήσεις


Όλοι εμείς οι φανατικοί travellers του πλανήτη τις ελεύθερες ώρες μας το μόνο που κοιτάμε στον υπολογιστή μας είναι πτήσεις, προορισμοί και ξενοδοχεία. Ψάχνουμε μέρη που δεν είναι popular και οργανώνουμε τα ταξίδια μας. Πολλοί θεωρούν πως δεν υπάρχουν tricks για να πετύχετε καλή προσφορά και να κλείσετε το εισιτήριο σας σε καλή τιμή, αυτό όμως είναι μύθος, αφού προσωπικά πάντα προσπαθώ να πληρώνω όσο το δυνατόν λιγότερα χρήματα στις αεροπορικές.

Αυτό που θα ακούσετε πιο συχνά να λέγεται είναι πως όσο πιο νωρίς τα κλείσετε τόσο πιο οικονομικά θα βγει, αλλά δεν ισχύει πάντα. Πολλές φορές οι αεροπορικές «παίζουν» με τις ημερομηνίες και τα καλά deals θα τα βρείτε τελευταία στιγμή! Έτσι, τώρα, ήρθε η στιγμή να αφήσετε πίσω όλους τους μύθους και να διαβάσετε πρακτικά και έξυπνα tips για να μην ξοδέψετε παραπάνω χρήματα από όσα χρειάζονται. 

Όλες τις κινήσεις που θα δείτε παρακάτω, προέρχονται από προσωπική εμπειρία και είναι όλες δοκιμασμένες.

tickets3.jpg

Αρχικά όταν ξεκινάω την έρευνα, τα sites που επιλέγω να επισκεφτώ είναι το Skyscanner ή το Kiwi. Μέσω αυτών μπορείτε να πειράξετε τους μήνες, να βρείτε τους σωστούς προορισμούς τις ημέρες που θέλετε και να βρείτε όλες τις πιθανές συνδέσεις πτήσεων για το μέρος που έχετε επιλέξετε. Δείτε τα παρακάτω βήματα:

1. Να είστε ελαστικοί με τις ημερομηνίες

Αν έχετε στο μυαλό σας να επισκεφτείτε ένα συγκεκριμένο μέρος, καλό θα ήταν να είστε πιο ελαστικοί με τις ημερομηνίες αλλά να είναι ελαστικοί με τις μέρες, για να μην «εγκλωβιστείτε» σε τιμές που δεν αλλάζουν. Όταν αποφασίσετε να κάνετε ένα ταξίδι, πρέπει να βρείτε τους συμφέροντες μήνες για να μην πληρώσετε υπέρογκα ποσά. Οπότε, επιλέξτε τον προορισμό και δοκιμάστε διάφορους μήνες, για να βρείτε πότε αξίζει να κλείσετε το ταξίδι σας.


2. Μην εγκλωβίζεστε σε έναν προορισμό

Αν, από την άλλη, οι μέρες που μπορείτε να λείψετε είναι συγκεκριμένες, για παράδειγμα ένα Σαββατοκύριακο του Ιουλίου, μην έχετε στο μυαλό σας μόνο ένα μέρος. Ο πλανήτης που κατοικούμε είναι γεμάτος μοναδικές τοποθεσίες και μαγικές ηπείρους, κάθε μία από τις οποίες μπορεί να σας προσφέρει εμπειρίες ζωής. Κάποια στιγμή θα καταφέρετε να επισκεφτείτε όλους τους προορισμούς που θέλετε!

3.  Low Cost εταιρίες

Ζούμε στην εποχή των low cost εταιριών, όπως η Ryanair, η Easyjet, η Wizz Air, και πολλές άλλες. Αυτό βέβαια, δεν προϋποθέτει ύψιστη ποιότητα ταξιδιού, αλλά, από την άλλη, οι τιμές είναι πολύ χαμηλές και κατά συνέπεια πολύ ελκυστικές. Οπότε, αν θέλετε να επισκεφτείτε ένα μέρος στην Ευρώπη, μπορείτε άφοβα να επιλέξετε και μία τέτοιου τύπου εταιρία, αφού ειδικά από τη Θεσσαλονίκη οι απευθείας πτήσεις προς όλες τις πρωτεύουσες είναι πολλές και καθημερινές. 

tickets1.jpg
Παρίσι

4. Μην πετάτε τις δημοφιλείς μέρες και ώρες

Είναι λογικό, τις μέρες όπως Παρασκευή και Δευτέρα, να βλέπουμε μία άνοδο στις τιμές αφού είναι αυτές που ο περισσότερος κόσμος θέλει να αναχωρήσει και να επιστρέψει αντίστοιχα. Ψάξτε για πτήσεις μέσα στην εβδομάδα και τα εισιτήρια που θα βρείτε θα είναι ασυναγώνιστα, σας το εγγυώμαι!

5. Μην επιλέγετε πάντα απευθείας πτήσεις

Σε περίπτωση που δε θέλετε να πληρώσετε μεγάλο ποσό στα αεροπορικά, τότε πρέπει να ξεφύγετε τελείως από το σκεπτικό της απευθείας πτήσης. Το έχω κάνει πολλές φορές, δεν είναι πάντα εύκολο, αλλά σε μακρινούς προορισμούς γλίτωσα πολλά χρήματα. Για παράδειγμα, τον Δεκέμβριο επισκέφτηκα το Qatar. Από τη Θεσσαλονίκη υπήρχαν απευθείας πτήσεις, αλλά ήταν πολύ ακριβές. Έτσι, αποφάσισα να πετάξω μέσω Κωνσταντινούπολης και η τιμή ήταν η μισή. Αν θέλετε να ταξιδεύετε, πάντα υπάρχουν λύσεις!

6. Να είστε ενημερωμένοι

Μία έξυπνη κίνηση είναι να γνωρίζετε τις νέες, διεθνείς πτήσεις -από και προς την Ελλάδα-, αφού, τον πρώτο καιρό, οι τιμές είναι αναγνωριστικές, άρα και χαμηλές. Επίσης, προσπαθήστε να είστε πάντα ενημερωμένοι για τις εκπτώσεις που ανακοινώνουν συχνά οι αεροπορικές εταιρίες. Πώς θα είστε πάντα updated; Δεν είναι δύσκολο, αρκεί να εγγραφείτε στα newsletters των εταιριών. Στο email σας θα λαμβάνετε τις πιο hot offers κι όλα τα νέα σχετικά με καινούριες πτήσεις!

tickets2.jpg
Νέα Υόρκη

Πάντα ακολουθώ τα παραπάνω βήματα και μέχρι στιγμής σε όλα μου ταξίδια έχω κλείσει καλές τιμές στα αεροπορικά εισιτήρια! Ελπίζω να κάνετε σωστές επιλογές και να έχετε την ευκαιρία να δείτε όσο πιο πολλά μέρη στον κόσμο μπορείτε.

Fasten your seat belts... and have safe flights!