fbpixel

Search icon
Search
Ανακαλύψαμε το πιο Ινσταγκραμικό ξενοδοχείο του κόσμου
ESCAPE

Ανακαλύψαμε το πιο Ινσταγκραμικό ξενοδοχείο του κόσμου

Η Camille Walala συνδυάζει τολμηρά γραφικά με την τοπική κουλτούρα στο ξενοδοχείο SALT of palmar στον Μαυρίκιο


Σε αυτό που σηματοδοτεί την πρώτη της αρχιτεκτονική συνεργασία, η Camille Walala έχει γεμίσει τους χώρους του ξενοδοχείου Salt of palmar - το οποίο βρίσκεται στην ανατολική ακτή του Μαυρικίου - με τα prints που φέρουν την υπογραφή της. Μαζί με τον Jean-François Adam της μαυρικιανής εταιρείας JFA architects, η καλλιτέχνης με έδρα το Λονδίνο έχει μεταμορφώσει ένα γεωμετρικό κτίριο που μοιάζει με ριάντ δια χειρός του διάσημου αρχιτέκτονα Maurice Giraud σε ένα τολμηρό, πολύχρωμο θέρετρο με ισχυρούς δεσμούς με τον χαρακτήρα του νησιού.

682545-uwkfevbfblonnmwe12xfcxqeelcd-5guhhetiyzv8ng-NbBk5.jpg

Αφιερωμένο σε όλες τις τοπικές και βιώσιμες παραδόσεις, το Salt of palmar είναι το πρώτο σε μια νέα κοινότητα ξενοδοχείων από θέρετρα και ξενοδοχεία LUX* που βρίσκονται στον Ινδικό Ωκεανό, καθώς και στην Τουρκία και την Κίνα. Δεδομένου ότι ολόκληρη η έννοια του Salt έχει τις ρίζες της στην αυθεντική έκφραση του προορισμού, η Camille Walala, μαζί με τη μακροχρόνια συνεργάτιδά της, Julia Jomaa, ξεκίνησαν μια σειρά εξερευνήσεων στο φυσικό τοπίο και το ανθρωπογενές περιβάλλον του νησιού για να βρουν τρόπους να ενσωματώσουν τη μαυρικιανή αισθητική σε κάθε γωνιά του εσωτερικού. 

salt-palmar-camille-walala-interiors-hotels-mauritius-dezeen-2364-col-17-zc3YT.jpg

«Έμεινα έκπληκτη με το πόσα ζωντανά και τολμηρά χρώματα βρίσκεις στο νησί», σημειώνει ο Walala, «οι άνθρωποι βάφουν τα σπίτια τους με τους πιο εκπληκτικούς τόνους που πραγματικά ξεχωρίζουν στο καταπράσινο τροπικό περιβάλλον. Από το σμαραγδένιο πράσινο των φυτών μέχρι τα συνεχώς μεταβαλλόμενα χρώματα του ουρανού, ήθελα να παντρέψω αυτούς τους "ζεστούς" φυσικούς τόνους με διακριτικά pop χρώματα».

Η Walala συνεργάστηκε στενά με τον αρχιτέκτονα Jean-François Adams για να πραγματοποιήσει το όραμά της για τα 59 δωμάτια και τους κοινόχρηστους χώρους του ξενοδοχείου και αξιοποίησε την τοπική του τεχνογνωσία προκειμένου να επιστρατεύσει τους πιο ταλαντούχους τεχνίτες της περιοχής για να σχεδιάσουν ειδικά κομμάτια για το έργο (συμπεριλαμβανομένων των καλαθοπλεκτική reotee buleeram, αγγειοπλάστης janine espitalier-noel, και πατέρας και γιος rattan τεχνίτες mawlabaccus και είπε moosballly). 

08244f4e-8179-404d-8232-f847b40319d4-RyVU4.jpg

Μέσω της ανακαίνισης του υπάρχοντος κτιρίου, που βρίσκεται στα όρια της καθαρής λευκής άμμου της παραλίας Palmar, ο Adams αναμόρφωσε τις όρθιες κατασκευές για να τονίσει την εγγύτητα του θέρετρου με τη θάλασσα. Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο ίδιος, «Τα πάντα στο ξενοδοχείο έχουν σχεδιαστεί για να φέρνουν τους ανθρώπους πιο κοντά. Από τα κοινόχρηστα τραπέζια στο αρτοποιείο, το εστιατόριο και το beach bar, μέχρι το rooftop bar στον τελευταίο όροφο του Μαυρίκιου και τους φιλόξενους χώρους στο spa, όλα έχουν να κάνουν με τη συγκέντρωση και την ανταλλαγή ιστοριών ταξιδιών και την απόλαυση αυτής της απίστευτης τοποθεσίας...»

Ανακαλύψτε περισσότερες φωτογραφίες στην gallery!