fbpixel

Search icon
Search
Αν αναζητάτε υψηλή αισθητική και διαχρονική νοστιμιά, το Clochard είναι ο προορισμός του καλοκαιριού
MAGAZINE

Αν αναζητάτε υψηλή αισθητική και διαχρονική νοστιμιά, το Clochard είναι ο προορισμός του καλοκαιριού

Κλασικό και αγαπημένο, είναι το εστιατόριο-θεσμός στη γαστρονομία της πόλης


Αγαπάμε το Clochard για το μοναδικό μείγμα εμπειρίας, γνώσης και ταπεραμέντου του. Ο Γιώργος και ο Αλέξανδρος Βασίλογλου «σφραγίζουν» με τις αξίες τους έναν χώρο που ικανοποιεί απόλυτα κάθε λάτρη της γαστρονομίας. Το Clochard δεν είναι ένα κλασικό εστιατόριο, αλλά ένας σύγχρονος προορισμός γεύσης, με διαχρονική ποιότητα. Και το φετινό καλοκαίρι, το μενού εμπλουτίζεται με πιάτα που αξίζει να δοκιμάσουμε.

amm5112.jpg

Στο Clochard, που βρίσκεται πλέον στο ισόγειο του ξενοδοχείου Excelsior στην οδό Κομνηνών, απολαμβάνουμε την αστική κουζίνα στην καλύτερή της εκδοχή, μέσα από πιάτα κλασικά, με δημιουργικά twists. Η πολύπειρη ομάδα του διαχειρίζεται με γνώση, σεβασμό και σύγχρονες τεχνικές τις πρώτες ύλες, σ’ ένα καρέ συνταγών που λειτουργεί αναστοχαστικά, ανανεώνοντας την παραδοσιακή τοπική γαστρονομία. Το αποτέλεσμα; Εξωστρεφείς, κοσμοπολίτικες και δημιουργικές γεύσεις που μένουν αξέχαστες. Έτσι, στον κατάλογο βρίσκουμε αγαπημένα πιάτα, όπως το καλαμάρι με πέστο βασιλικού και τον μουσακά με μοσχαρίσια μάγουλα και καπνιστό τυρί Μετσόβου αλλά και πολλές καινούριες προτάσεις -όπως τα nigiri και σεβίτσε από ψάρια ημέρας- που συνθέτουν ένα μενού με μοναδική δυναμικότητα. Φυσικά, μην παραλείψετε να δοκιμάσετε κάποιο από τα εξαιρετικά επιδόρπια, ενώ την όλη εμπειρία γεύσης ολοκληρώνει η ενημερωμένη λίστα κρασιών του.

Don't miss 

17a4353.jpg

Το σεβίτσε από ψάρι ημέρας cacio e pepe, το πελαγίσιο λαυράκι με γαρίδα και σάλτσα μαϊντανού και τη φραγκόκοτα με tartelette μανιταριών και σάλτσα ξινόμαυρου κρασιού.

17a4602.jpg

Η φωλιά κανταΐφι με παραδοσιακή γέμιση βανίλιας, παγωτό καϊμάκι και σάλτσα πραλίνας με φιστίκι Αιγίνης θα κλείσει ιδανικά το δείπνο σας.

Info: Κομνηνών 10 & Μητροπόλεως, τηλ.: 2310 239805, www.clochard.gr, Facebook: Clochard Restaurant