fbpixel

Search icon
Search
Easter Mode On: 5 last-minute προορισμοί για μία αναζωογονητική απόδραση
TRAVEL

Easter Mode On: 5 last-minute προορισμοί για μία αναζωογονητική απόδραση

Απολαύστε το Πάσχα με τον πιο ιδιαίτερο τρόπο


Υπάρχουν αυτοί που έχουν ήδη κανονίσει το Πασχαλινό gateway τους, όμως υπάρχουν κι αυτοί που δεν είχαν τον χρόνο να προγραμματίσουν κάποια απόδραση. Αν ανήκετε στη δεύτερη κατηγορία, δε χρειάζεται να αγχώνεστε, καθώς υπάρχει ακόμη χρόνος για να το κάνετε! Η Ελλάδα είναι μία χώρα με αμέτρητους, πανέμορφους προορισμούς κι εμείς, συγκεντρώσαμε τους must-visit για το φετινό Πάσχα, που βρίσκονται κοντά στη Θεσσαλονίκη και προσφέρονται για ένα last-minute trip.

Ετοιμάστε την travel-bag σας και απολαύστε την απόδρασή σας!

Μετέωρα

shutterstock-462457720.jpg

Αποτελούν ιδανικό προορισμό για όσους αγαπούν τα εντυπωσιακά τοπία και θέλουν να δημιουργήσουν ξεχωριστές εμπειρίες, σε ένα μαγικό περιβάλλον. Τα Μετέωρα, με τους επιβλητικούς και μεγαλειώδεις βράχους που υψώνονται έξω από την Καλαμπάκα, αποτελούν ένα μοναδικό θαύμα της φύσης και δεν είναι καθόλου τυχαίο, ότι όσοι καταφθάνουν σε αυτό το μέρος, αναπτύσσουν μία ιδιαίτερη σχέση με αυτό και δε θέλουν να το αποχωριστούν. Μία εκδρομή στα Μετέωρα πρέπει να συνδυαστεί με ατελείωτες βόλτες και φυσικά, μία θέση στην to do list σας θα πρέπει να έχει η πεζοπορία, καθώς η ομορφιά αυτού του τόπου είναι ατελείωτη. Η πεζοπορία ξεκινάει από την πλατεία Καστρακίου και συνεχίζεται στο μονοπάτι που ξεκινάει από τους πρόποδες των βράχων, στην καρδιά του καταπράσινου δάσους, στην κορυφή των βράχων, για να καταλήξει στο Καστράκι. Οι εικόνες που θα συναντήσετε σε όλη τη διαδρομή θα σας ταξιδέψουν και το μόνο που πρέπει πραγματικά να κάνετε, είναι να αφεθείτε στο μαγευτικό σκηνικό και να αφήσετε το μυαλό σας να ταξιδέψει. 

Μέτσοβο

dimitris-kiriakakis-kycjd-mengu-unsplash.png

Ένας all time classic προορισμός, τον οποίο επιλέγουν επισκέπτες από όλη την Ελλάδα κάθε εποχή. Ένα μέρος με πολύ ιδιαίτερη αύρα, που μοιάζει ικανό να γοητεύσει ακόμη και τους πιο απαιτητικούς. Το μαγευτικό Μέτσοβο, με τα πετρόxτιστα σπίτια, τα πλακόστρωτα δρομάκια και τα ειδυλλιακά τοπία του, αποτελεί ιδανική επιλογή για ένα last-minute trip για το φετινό Πάσχα. Αυτή την περίοδο, αποκτά μία άλλη, διαφορετική ομορφιά, καθώς και οι καιρικές συνθήκες είναι πλέον πολύ καλύτερες, επιτρέποντας στους visitors να εκτιμήσουν την αυθεντική ομορφιά αυτού του τόπου περισσότερο από ποτέ. Το Μέτσοβο, βρίσκεται σε απόσταση μόλις 2 ωρών μακριά από τη Θεσσαλονίκη και θα σας χαρίσει μια διαμονή που θα μείνει για πάντα χαραγμένη στο μυαλό και την καρδιά σας και θα σας κατακλύσει με θετικά συναισθήματα. Αφήστε την μοναδική αύρα του να σας παρασύρει και τους locals να σας καθοδηγήσουν κι ετοιμαστείτε για ένα ταξίδι στο χρόνο, γνωρίζοντας την παράδοση και την πολιτισμική σπουδαιότητα ενός μέρους με πλούσια ιστορία, που έχει περάσει πολλά, αλλά έχει καταφέρει να διατηρήσει αναλλοίωτη την ομορφιά του. 

Βόλος

shutterstock-1562518945.jpg

Είστε λάτρεις της θάλασσας, αλλά σας αρέσουν κι οι βόλτες στη φύση και το βουνό; Ο Βόλος τα συνδυάζει όλα και προσφέρεται για ένα σύντομο short-trip, ειδικά αυτή την εποχή. Πρόκειται -κατά γενική ομολογία- για μία από τις πιο όμορφες και ιδιαίτερες πόλεις της Ελλάδας, που απλώνεται στα πόδια του Πηλίου, αγκαλιάζοντας τον Παγασητικό κόλπο κι έχει για μία ακόμη φορά την τιμητική της για πολλούς λόγους. Στον Βόλο, μία ιδανική μέρα μπορεί να ξεκινήσει με ένα brunch στο λιμάνι με θέα το απέραντο μπλε της θάλασσας κι αφού ακολουθήσει μία σύντομη βόλτα εκεί, αξίζει να κατευθυνθείτε προς το Πήλιο. Εκεί το σκηνικό αλλάζει, με το απέραντο πράσινο και το δροσερό αεράκι να συνθέτουν ένα σκηνικό σπάνιας ομορφιάς, το οποίο συμπληρώνει ιδανικά η μαγευτική θέα που κόβει την ανάσα. Πείτε ένα μεγάλο «ναι» στους ντόπιους μεζέδες κι απολαύστε ένα Πάσχα πολύ διαφορετικό από όλα τα άλλα, σε ένα από τα πιο ιδιαίτερα μέρη της χώρας.

Χαλκιδική

paul-pastourmatzis-u2owjl8xmdy-unsplash.png

Η αλήθεια είναι πως οι περισσότεροι έχουν συνδέσει τη Χαλκιδική με το καλοκαίρι, τον ήλιο, τη θάλασσα και τις δροσερές βουτιές στα γαλαζοπράσινα νερά της. Ωστόσο, είναι επίσης αλήθεια πως το μέρος αυτό έχει να μας προσφέρει πολλά περισσότερα, καθώς αποτελεί για όλους έναν all-time-classic προορισμό για το Πάσχα. Μπορείτε να επιλέξετε το πρώτο ή το δεύτερο πόδι, ανάλογα με τη διάθεσή σας κι είναι σίγουρο, ότι θα λατρέψετε τη διαφορετική πλευρά της, τώρα που δεν είναι γεμάτη με κόσμο. Εφόσον το επιτρέψει ο καιρός κι είναι σύμμαχός σας, μην παραλείψετε να βρεθείτε σε κάποια από τις ειδυλλιακές παραλίες της, για να απολαύσετε τον χρυσαφένιο ήλιο και την ηρεμία της θάλασσας. Εξίσου εντυπωσιακά -ωστόσο- είναι και τα ορεινά της χωριά, που προσφέρονται για εξερεύνηση και θα κερδίσουν αμέσως μία θέση στην καρδιά σας με την αυθεντική ομορφιά τους. Η Χαλκιδική βρίσκεται μία... ανάσα από τη Θεσσαλονίκη και σας περιμένει να την ανακαλύψετε.

Καβάλα

shutterstock-1108259489.jpg

Βρίσκεται μόλις 2 ώρες μακριά από τη Θεσσαλονίκη κι έχει εξελιχθεί τα τελευταία χρόνια σε έναν από τους πιο hot προορισμούς, για πολλούς λόγους. Οι παραδοσιακές μυρωδιές της Καβάλας, η ιστορία της, οι γεύσεις και τα αξιοθέατά της, την καθιστούν must-visit για όσους αναζητούν το ιδανικό μέρος για ένα short-trip το Πάσχα. Η συνοικία της Παναγίας, που βρίσκεται ακριβώς πάνω από το λιμάνι, όπως κι η πλατεία με την ιστορική εκκλησία, τα οθωμανικά κτίσματα, τα επιβλητικά αρχοντικά και τον φάρο είναι μερικά μόνο από όσα μπορεί να δει και να θαυμάσει κανείς σε μία από τις πιο ιδιαίτερες πόλεις της Μακεδονίας, ενώ εξίσου εντυπωσιακός είναι και ο παραλιακός δρόμος, με τα αμέτρητα φοινικόδεντρα να δημιουργούν ένα σκηνικό που παραπέμπει σε κάποιον προορισμό του εξωτερικού. Η Καβάλα είναι μία πόλη με πολλά, διαφορετικά πρόσωπα και αξίζει πραγματικά να την προσθέσετε στην bucket-list σας, ξεκινώντας από το φετινό Πάσχα.